8000 лв данъци ще плати всеки българин през 2015 г.

Пари gold_30Върху главата на всеки българин ще се стоварят близо 8000 лева под формата на данъци през 2015 г., изчисли Институтът за пазарна икономика в анализ на бюджета за следващата календарна година, който вече бе приет на първо четене в парламента.

Средно по 4579 лева ще вземе правителството от всеки българин през 2015 г. под формата на данъци, такси, лихви, глоби, за да осигури разноските в държавната хазна.

На всичкото отгоре в края на 2015 г. всеки българин ще трябва да плати и още по  3418 държавен дълг, който ще трябва да се погасява през следващите години.

Факт е, че бюджетът ще похарчи през 2015 г. за лихви по държавните заеми повече, отколкото за наука, култура и спорт, взети заедно.

4 отговора на “8000 лв данъци ще плати всеки българин през 2015 г.

 1. Вие на ИПИ не му вярвайте, даже ако ви каже „добро утро“! Но все пак, един коментар – макар и малко встрани от темата…

  Основно правило на Фашингтонския консенсус, или да го кажем така – основна идеологическа аксиома на днешния „световен елит“ е тази, че данъците трябвало да се поемат „по равно от обществото“, – тоест, разбирай, по равно от ВСЕКИ гражданин. С равни проценти, по еднакъв начин и т.н. Па в това отношение, даже юридическите и физическите лица трябвало да бъдат приравнени. „Равноправни данъчни субекти“ стават и корпорациите, и банките, и бай Иван занаятчията.

  Звучи много справедливо… На пръв поглед. Но резултатът е този, че данъчното бреме реално ляга почти изцяло върху най-бедните слоеве от населението. За никаква солидарност и обществена справедливост тук не може и дума да става.

  Това е някаква особено извратена фашистка идеология. Нищо чудно – целият Фашингтонски консенсус си отговаря прекрасно на името. Не случайно е наречен по името на столицата, на Империята на Злото.

  Та това, по въпроса – при тази супер „справедлива система“, кой носи на гърба си държавата? Дали армията от бедни измъчени бачкери и дребни търговци, или държавните чиновници, или банкерите и олигарсите?

 2. Манипулативно заглавие повече за майтап между подрастващи или „обективна“ риторика с „аргументи“ в НС. Всеки! Значи и пенсионер със 200 лв. /преобладаващо/, за 12 месеца на 2015 г. са 2400 лв. вкл. ток, вода, храна и нищо друго пак не стигат 8000 лв. ПЪЛНА ДЕМАГОГИЯ!

 3. Някой тук много иска да плаши хорицата. И да клати упрвлението на страната!

  • То пък едно управление… Малко му е да го изклатят, трябва направо да го спукат от лашкане! Мърши продажни, колониални марионетни подлоги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s