Contra Magazin: Конфликтът в Украйна ще я превърне в „ковчег за милиарди“

Маккейн Майда партия Свобода 85Стремежите на киевското правителство да направят Украйна част от Запада са по-сили от разума и реалистичната мисъл, отбелязва журналистът от Contra Magazin Марко Майер. Киевските политици, получаващи огромни парични средства от САЩ и ЕС, мислят повече за личната си печалба, отколкото за съдбата на украинския народ, добавя авторът на материала.

Новото политическо ръководство на Украйна иска колкото се може по-бързо да направи страната член на ЕС и НАТО, отбелязва изданието. Според журналиста, „съблазънта да се стане част от Запада е по-силна за Киев от разума и усещането за реалност“. Киевските политици не се погнусяват от никакви средства, за да откъснат страната от източния й съсед, подчертава Майер.

Днешната ситуация в Украйна – в голяма степен това са последствията от политиката на Янукович, свален чрез държавен преврат, отбелязва авторът на статията. Според него, Янукович и партията му „Партия на регионите“ са можели заедно с опозицията да направят от Украйна федерална държава. Но Янукович, както Порошенко и Яценюк, имат нужда не от федерална, а от централизирана държава.

В резултат на това, според Майер, Украйна в момента се намира на границата на банкрута, икономиката на страната е крайно слаба от военния конфликт, сметките за тока рязко хвръкнаха нагоре. И без това мизерните пенсии, както и социалните помощи се съкратиха още повече, а политическото напрежение продължава да расте.

Така „от Украйна ще останат само развалини“, подчертава авторът на статията. Украйна вече е раздробена държава, която не е жизнеспособна, ако няма помощ отвън. Каквато и държава да е тя – единна или разделена на две части – Украйна ще се превърне в „ковчег за милиарди“, убеден е Майер. ЕС и САЩ имат намерение да се възползват от възможността да подкрепят приятелите си в Киев с огромно количество пари – за да го защитят от контрареволюция. Но и източните територии на Украйна няма да останат без финансовата помощ на Русия.

Както при всеки политически конфликт, страдат най-вече обикновените хора, подчертава журналистът от немското издание. Управляващата клика, точно обратното, вече отдавна е натрупала печалба на гърба на чуждите страдания и не се тревожи как ще нахрани семействата си през зимата. „Украинската политика днес е чистокръвен цинизъм“, – отбелязва Майер. Според него, киевските политици, които имат добри връзки с министерство на външните работи на САЩ и ЦРУ, се грижат само за едно – да настанят „правилните хора“ в новата власт.

Разбира се, че става дума НЕ за украинския народ.

3 отговора на “Contra Magazin: Конфликтът в Украйна ще я превърне в „ковчег за милиарди“

 1. Такива като таз руска булонка по-горе в Украина ги инсталират в контейнер за боклук и под освирквания и дудюкания ги и карат към бунището на историята!

  • Те, украинските нацисти, и много други неща правят пред очите ни. Разкъсват с бомби невинни хора – жени, деца, старци… Изтезават пленени, убиват хора и им продават органите, изнасилват, разстрелват цивилни без съд и присъда, тероризират народа, грабят покъщнина, рекетират, взривяват жилища, фабрики, училища и болници… А големите им началници крадат на едро – ликвидират заводи, изсмукват държавата… Няма чудовищно престъпление, което да не е било вършено от тях. Нищо, вижда Бог. И ние виждаме. Възмездието е неизбежно.

 2. Да, добра статия. Само една „подробност“…

  В Укралайна киевското нацистко правителство няма никакви собствени стремежи, като например „да направи Украйна част от Запада“. Всъщност Укралайна е окупирана страна с външно управление. Там на власт са марионетки, поставени от Фашингтон, управлявани отвъд океана в „ръчен режим“. Те нямат собствена политика и собствени стремежи (освен да се налапат, ако им падне възможност – ей така, между другото, – и шефовете им нямат нищо против.) Те прокарват ЧУЖДА, ВЪНШНА политика!

  При това, правят го, естествено, с топлата политическа (но не и финансова!) подкрепа от страна на Брюкселския зелник. (Който, естествено, е структура също толкова васална на САЩ, просто васална от много по-висок ранг.)

  Ето защо действията на киевските марионетки нямат – и не могат принципно да имат – нищо общо, с никакви „сили на разума“, и с никаква „реалистична мисъл“. Просто защото на Фашингтон не му трябва да управлява Укралайна. Той откровено плюе и на нейното благосъстояние, и на нейния народ, и на нейните „интереси“, и изобщо на всичко, свързано с нея. На него му е нужно чисто и просто да я унищожи. А чрез нея да унищожи и основния си враг – Русия. Простичко и ясно.

  И точно за тази цел се трудят марионетките на Фашингтон. Естествено е, ако си мислите, че те са някакви си там реални държавници (!), да не разбирате какво правят?! Да, – в такъв случай, наистина няма да видите в действията им никаква логика. Но ако успеете да осъзнаете кои са те ВСЪЩНОСТ – едни злобни, безмозъчни и безсъвестни биороботчета, едни продажни социопати, инсталирани във властта, именно за да вземат безумни решения, да грабят и да рушат, и именно с тази цел са съветвани и насочвани от своите шефове – тогава всичко ви става кристално ясно.

  Ето това е, което НИКОГА няма да прочетете в никой западен анализ. Въпреки, че е елементарно и очевидно, и обяснява всичко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s