Топли дрехи, храна и… ракия от българи срещу Русия

BlagodaryaТопли дрехи, шапки, термобельо, чорапи, вафли, бисквити – всичко това заедно с много любов и съпричастност за пореден път миналата седмица изпрати фондацията „Мати Украйна“ на украинските бойци в зоната на АТО. Помощта е закупена със средства, събрани в България от българи и украинци, информира изданието Украйна днес.

Сдружението сътрудничи с една от най-големите доброволчески организации в Украйна „Сестрите на победата“ („Сестри перемоги“). В Киев доброволците от организацията посрещат събраната в България помощ и я разпределят по места.

В пратката за украинските бойци, която вече е при военните в зоната на АТО, българските доброволци са скрили и една бутилка сливова ракия „за вътрешно сгряване”. Зарадвани от помощта и неочаквания подарък, бойците са се снимали с думи на благодарност на украински и български език: „Благодарим ви, братя!“.

Източник: http://www.ukrainadnes.com/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0%D1%81/

43 отговора на “Топли дрехи, храна и… ракия от българи срещу Русия

 1. Защо ли Русия освободи България, днес да я обявявате за империя на злото….

  • А бе вие тук да не сте само комуняги пенсионери?
   само комуноидни лозунги от 80-те -слушам.
   Вие в час ли сте?Разпадащата се империя на злото Русия е нападнала малка и закъсала съседна страна а вие защитявате Русия?
   Старческа деменция,атеро склероза?Живеете в НАТО-ска ,Европейска България а сте готови да станете вражески -руски шпиони! А ядете хляб български.Или се оправяйте или-чамодан-вокзал – Москва !

  • Тролче щатско лайноядно…;-)На ти от мене още едно левче!Да си купиш днешната доза тревичка.Много си забавен като ръсиш идиотщини.

 2. Поради что се хабиш, Краси? Нема нужда така 🙂
  На слепите просто трябва да им отваряме очите (доколкото можем и ако те искат да са с отворени очи). На ФАШИСТИТЕ, на тях мисля, че ще им дойде реда много скоро, особено ако така напористо упорстват да разбъркват света/ не, че е много подреден сега. Тъй че … споко, Краси. Можеш да бъдеш и по- полезен. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на честните и достойни хора, с пожелание да се намножават 🙂

 3. Баси колко щатски тролове са изпълзели от дупките си да серат, не е истина. Таз статия и праснала яко по зъбите някого. Много ше го е заболяло.Сомо не знам що точно тя. И що се е изнервил толкоз тоз дибил да плаща на тролове? Ей ги посеркувците осрали са пейзажа и пак нищо не са казали.

 4. За каква демокрация можем да говорим, при положение, че 67% от американците се обявяват против оръжейните доставки за Украйна, а 98% от техните представители в Конгреса гласават „за“? За каква демокрация в Европа можем да говорим, когато са налице сходни или даже още по-големи разминавания между гражданите на континента, от една страна, и правителствата на държавите от ЕС и Европейската комисия – от друга? Или когато Европейският парламент спокойно се занимава с обичайните си ангажименти при положение, че Европа съвсем скоро може да се првърне в бойно поле, а Украйна – в поредната Либия?

  • Учудвах се, че параноята на повечето от тук пишещите (агенти на КГБ/ДС) се е усилила неимоверно.
   После се сетих: Нормално е – иде Коледа…
   😉

   • Неможеш да си представиш Георге как ми се иска всичко това да е само параноя или само един сън от който ще се пробудиме и ще си празнуваме дълги години Коледа…..Повярвай ми приятел,наистина бих желал да съм болен от параноя отколкото да е истина това което съм написал!!!

   • Ми те баш по коледа изпълзяват продажните гниди на Държавния департамент. Те таквиз кат тебе.

 5. Третият елемент е пропагандната война. Върху големите медии и работещите в тях журналисти се оказва безпрецедентен натиск да пишат само за това, което оправдава западните провокации срещу Русия, и да прикриват всичко, което ги поставя под съмнение. Същите журналисти, които след брифингите в посолствата на САЩ и във Вашингтон, пълнеха страниците на вестниците си с лъжи за наличието на оръжия за масово унищожаване у режима на Саддам Хюсеин, сега повтарят измислиците за руската агресия в Украйна.

  Предлагам на читателите за минутка да си представят какъв скандал би избухнал в медиите, ако внезапно бе станало известно, че президентът на Сирия току що е назначил за министър някой иранец, като само няколко дни преди това му е дал сирийско гражданство. Или пък да се опитат да направят сравнение между начина, по който бяха представени февруарските протести в Киев и неотдавнашните протести в Хонконг. Както и да оценят значението на предупреждението на Хенри Кисинджър, че е крайно неразумно да бъде провокирана Русия. Друг известен американски политически наблюдател – Джон Пилджър, отбеляза наскоро, че ако журналистите не бяха допуснали разпалването на пропагандната война в навечерието на американската интервенция в Ирак през 2003, може би щеше да бъде избегната и трагедията в тази страна, в която до днес са загинали близо милион и половина души, включително около пет хиляди военнослужещи на САЩ. Колко украинци ще трябва да загинат в готвещата се нова война? И колко граждани на други държави ще трябва за загубят живота си?

 6. Вторият елемент е поставянето на правителството в Киев под пълен контрол, превръщайки Украйна в марионетъчна дължава. Известният американски журналест Робърт Пери (разследвал през 80-те години скандала „Иран-контри“, т.е. разрешението на Белия дом за нелегална продажба на оръжие за режима на аятоласите, със средствата от която са били финансирани проамериканските бунтовници в Никарагуа), посочва, че новият украински министър на икономиката Наталия Яреско, която е бивш служител на Държавния департамент и гражданин на САЩ, е получила украинско гражданство само няколко дни, преди да заеме поста си. Съвсем доскоро тя оглавяваше редица компании, финансирани от американското правителство и действащи в Украйна. На този фон става по-разбираема и скандалната фраза „майната му на ЕС“, изречена през февруари 2014 от помощника на държавния секретар за Европа и Евразия Виктория Нюланд. Всъщност, тя просто е искала да каже: „Не ни пука за вас, Украйна е наша, защото сме платили за това“.

 7. Провокационните действия на Запада включват три основна елемента: това са санкциите, целящи отслабването на Русия, гарантиране оставането на власт в Киев на марионетното правителство и осъществяването на яростна антируска пропагандна кампания. Последиците от санкциите са добре известни. Особено болезнен удар по руската икономика нанесе спадът в цените на петрола, чиито износ е сред основните източници за попълване бюджета на страната. Паралелно с това, спадът изправя пред сериозни трудности и редица друга държави, смятани за враждебно настроени към Вашингтон (като Венецуела и Иран например). Той стана възможен благодарение на споразумението между САЩ и Саудитска Арабия, според което американците гарантират сигурността на кралското семейство (ненавиждано в целия регион) срещу ангажимента на Риад да продължи да осъществява петролните си сделки в долари, без което доларът би загубил статута си на световна резервна валута, а това – на свой ред – би довело до краха на американската икономика. Тук е мястото да напомня, че държавният дълг на тази страна е най-големия в света.

 8. Всичко сочи, че наближава трета световна война. Провокират я Съединените щати, с активното участие на Европейския съюз. Тя ще се води на първо място против Русия, а косвено – против Китай. Предлогът за началото и са събитията в Украйна.

  Свидетели сме на рядък момент на съгласие между двете основни политически партии в САЩ. На 4 декември 2014 Конгресът прие Резолюция 758, разрешаваща на президента да налага по-сурови санкции и да задълбочава изолацията на Москва, да доставя оръжие и друга помощ на Украйна и да укрепва американското военно присъствие в граничните с Русия държави. Всички тези усилващи се провокационни действия по отношения на Москва, включват редица елементи, които, в своята съвкупност, говорят за началото на нова студена война, допускаща (за разлика от предишната) вероятността от избухването на глобален сблъсък с използването на ядрено оръжие. Неслучайно някои агенции, ангажирани с проблемите на сигурността, вече разработват планове за действия в случай на мащабен ядрен конфликт

 9. САЩ се подготвят за Трета световна война, която за съжаление включва и възможността за ядрен сблъсък между нея и Русия. Новата глобална война е насочена и срещу Китай, а основното бойно поле – Европа най-вероятно отново ще потъне в разруха. Това е мрачната прогноза на проф. Боавентура Сантос от университета Коимбра, Португалия. Според него процеса вече е необратим, а в най-добрия случай САЩ и Русия ще навлязат в нова студена война

 10. А на вас господин „Правдослав“ ще Ви кажа само това, че ако Русия се беше намесила в Украинската война (а беше щателно провокирвана от американците) от Украйна би останало само едно петно колкото футболно игрище, за да си пасе Фашингтон овцете там!

  • Не ви ли се струва странно тогава заглавието – „От българи срещу Русия“?!

   • От бълголайнари може срещу когото си щеш, ако ще и за два лева. Ти си такъв пример.

 11. Запада няма достатъчно свободни средства, които да отпусне на Украйна. Още тогава беше изчислено, че на страната са нужни над $30 млрд., за да не изпадне в положението, в което практически вече навлезе. Затова изявлението на МВФ, че са подходили „твърде оптимистично“ звучи нелепо: експертите много добре знаеха в какво положение е икономиката на Украйна, знаеха, че промишления Югоизток ще фалира, ако скъса икономическите връзки и потоци с Русия, знаеха и че на страната са нужни над $30 млрд. Изведнъж обаче, отпуснаха нищожни суми на Киев и след това започнаха да бавят траншовете. При това положение е излишно дори да се подхвърлят подобни сумички. Ако кредита от $17 млрд. изобщо бъде изплатен, то с това темпо и ентусиазъм Киев ще получи цялата сума след доста години – така тези дребни траншове просто ще се изгубят, ще бъдат похарчени, друга част ще бъде открадната…

 12. През май Киев получи 3.2 милиарда долара, а през септември – още 1.39 милиарда. Това е нищожна сума, която практически не вдъхна никаква стабилност във фалиралата държава.

  Тези дни от фонда потвърдиха, че Украйна „едва ли ще получи нов транш“, поне не и тази година. На страната е нужен кредита от $ 17 млрд., но и още поне толкова, за да бъде спасена от банкрута. Става ясно обаче, че МВФ няма никакво намерение да спасява Украйна.

 13. „Армията на Господ“ хахаха не ме разсмивайте господа смешници! Затова цялата пародична украинска армия беше тотално разгромена от Опьлченците нали! Тая палячовска „Армия на Господа“ може да убива само ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ!!! ЖЕНИ,ДЕЦА И СТАРЦИ!!! Да бомбардира домове, училища,болници, детски градини…нали така господа американогьзоблизциблизци!?! И пред всичко това Запада си затваряше очите , защото те тькмо това искаха! Пробвайте се преди да напишете куп простотии да помислите малко! Украйна фалира!

 14. Странно название – срещу Русия. То там Русия нали не участва? Или?

 15. Гадничко ли ви е гадини русофилски, гледайте си рубличката и цената на петрола и не се бъркайте по чуждите държави

  • Лапай щатския и си мълчи дрисльо, с тея левчета дето са ти ги дали и интернета не можеш да си платиш.

 16. Браво! Благородна и достойна постъпка на хората дали дарения за Армията на Господ! Бой по рашисткия башибозук! Слава на Героите на Украина! те защитават и нас! Поклон побратими! Върнете се живи при семействата си!
  п.с. за шизо идиотите коментирали статията: 1 евро = 102 рубли: ruSSia капут!

  • В стъкълцето имаше весело коледно подаръче за бандеровски курвета – KCN, много яко друса. Препоръчвам го на всички фашаги, моментално стават ангелчета.

 17. Тъпанари с тъпанари! какво разбирате вие бе – гнусни путинофили! Марш в леглото! Украинския нация непобедима! Това е най-смелата държава в Света! Слава Украине!

 18. Агресията на САЩ срещу Русия и антируската пропаганда на Вашингтон в Европа чрез които Америка иска да наложи своя империалистичен „Световен ред“ най-скоро ще доведе до военен конфликт между двете сили в който ще бьде вьвлечена и Европа като плацдарм на НАТО.Руски военни специалисти прогнозират че до две години НАТО ще задействат военна офензива на територията на Русия! Който се е интересувал и е чел за предсказанията на Леля Ванга, знае че тя прави предсказание за годините от 2011 до 2016 за настьпването на Апокалипсис и края на Света! Еми мога само да ви кажа братя бьлгари, молете се Бог да ни е на помощ, защото никой друг него е еня за нас така да знаете!

 19. „ПРОСТО НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ В БЪГАРИЯ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКИВА …“ …Да, но и не мога да повярвам,че в България няма хора, които биха искали от сърце да помогнат на изстрадалото население и опълченци в Източна Украйна. Може би трябва сериозно да се организираме в защита на тази част от човечеството, която страда от великоимперските амбиции на САЩ. Те заплашват постепенно и сигурно да ни претопят и унищожат. Да укрепим защитните си сили и да ги вкараме в действие, защото мълчейки, негласно се съгласяваме да бъдем ликвидирани самите ние. Следва … вегетация.

 20. nqmam dumi!!!kakav sram priqteli balgari,kak mojem da razchitam na sebesi kato,edni darpat nasam drug inatam!!!a nie iskame promqna ikak da stane tova!!!edinstvoto iobidenenieto lipsvat otvsqkade,,,,,

 21. ПРОСТО НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ В БЪГАРИЯ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКИВА ЗОМБИТА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!?!?
  ПОГЛЕДНАХ В ТОЗИ САЙТ „Украйна днес“- УЖАС! КАК МОЖЕ В МОЯТА РОДИНА ДА СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ДЕЗИНФОРМАЦИОННА ПОМИЯРЩИНА!?!? ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАКИВА ФАШИСТКИ УРОДИ.В АДА ЩЕ СЕ ПЪРЖИТЕ МАМКА ВИ МРЪСНА,ЗА ИЗБИВАНЕТО НА ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ (ДЕЦА,СТАРЦИ И ЖЕНИ) В НОВОРУСИЯ!А ние простите българи сме тръгнали да се репчим срещу Русия и подпомагаме фашистките терористи в Украйна!Срам и позор!

  • Такива, като вас, господине иван, само циганите ще ви оправят!!!

   • Възможно е господине “Анонимен“, но ми се струва че американците ще ги изпреварят!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s