Димната завеса около Шарлитата

шарли-ебдоНа 7 януари в сградата на редакцията на Шарли Ебдо в центъра на Париж влизат двама мъже в камуфлаж и маски. Първоначално убиват полицаите, които дежурят на улицата, последните охраняват редакцията. Защо я охраняват, това е друг въпрос, който сега няма да поставяме. После, използвайки факта, че служителка в списанието отваря вратата, влизат в сградата заедно с нея. Влизат в стаята, в която в същия момент се провежда планьорка, и хладнокръвно разстрелват още 10 човека. Напускайки сградата, мъжете в камуфлажи довършват ранения полицай, при това го гръмват бързо, но без самите те да бързат към очакващия ги автомобил – черен фиат. И напускат местопрестъплението.

Във видеото, което е заснето от журналист от Шарли Ебдо, който се бил покатерил на покрива по онова време, се вижда много добре, че двамата мъже в маски излизат от редакцията и се насочват към автомобила. Един от тях пътьом довършва ранения полицай с контролен изстрел в главата. Двамата мъже се движат бързо, но без да са в паника.

Няма абсолютно никакви следи от паника, няма никакви налудничави викове “Аллах Акбар”. Няма дори и никакви ненужни движения. Всичко е изпълнено много внимателно и има вид да е предварително старателно организирано.

Приближавайки се до вече бръмчащата кола, един от мъжете в камуфлаж вдига нещо, което се е набутало около гумите на автомобила.

Шофьорът тръгва от местопрестъплението съвсем спокойно, без никакви панически движения от страна на автомобилния мотор или гуми.

Но ето какво прави впечатление: зарязвайки черния си фиат, мъжете забравят там една лична карта на името на Саид Куаши, боец, воювал в Сирия срещу Башар Асад, който, апропо, е отлично запознат с френските спецслужби.

Тук вече започва да ни бръмчи някаква бръмчалка в мозъка, нали?

Първо, трябва да си пълен идиот, за да тръгнеш да правиш терористичен акт и да вземеш със себе си личната си карта.

Второ, дори да си я взел тази лична карта, от какъв зор ще я вадиш точно в колата, с която си вече заснет като терорист, пък и от какъв втори зор ще си я зарязваш личната карта в същия автомобил?

Трето, може ли, ако си убил сума ти хора току-що, толкова спокойно и внимателно да вадиш нещо си там около гумите на колата? Та ти си още на местопрестъплението, предполага се, че те снимат камери?

И още:

 1. На 7 януари вечерта двама човека обират една бензиностанция до границата с Белгия. Това е някъде около 80 км от Париж. Вземат бензин и храна. Служителят в бензиностанцията разпознава двамата мъже. Той съобщава, че те са били в камуфлажи. Заявява, че това са братята Куаши и едновременно е категоричен, че двамата мъже са били хем в камуфлажи, хем с маски на лицата. А как тогава разпозна братята, щом са били с маски на лицата, бе, готин?

Или те са си махнали маските, казали му “Здрасти, пич. Ние сме онези гадняри, които преди малко гръмнаха една камара хора в Париж, ама сега си слагаме маските, щото така сме по-гот!”

И тотално погледнато, защо въобще е било нужно да се ограбва тази бензиностанция, вместо съвсем спокойно да си влязат в някой магазин без камуфлаж и маски на лицата, да си напазаруват, а после спокойно да си ходят…?

И може ли хора, който искат да избягат от последствията от злодеянието си, а те определено демонстрират, че искат да избягат от местопрестъплението, защото не се предават сами на полицията, да останат толкова дълго време в камуфлаж и маски, вместо да свалят дрехите и да облекат нови, придаващи им коренно различно излъчване?

Направо ум да ти зайде…

 

 1. Грабежът в бензиностанцията е направен, представете си със „специален щурм“. И пак да попитам: и от какъв зор ще се прави специален ЩУРМ в някаква си бензиностанция, щом можеш, както всеки в нищо незаподозрян човек, да си налееш бензин в колата, да си купиш храна и каквото си поискаш от бензиностанцията,  а после да си натиснеш педала и да си избръмчиш в която си посока искаш? Не е ли тъпо да размахваш под носа на продавача оръжие, да плашиш касиера, направо да стресираш и врабчетата наоколо, ако по този начин сам си слагаш таралеж в гащите? А братята-терористи, видите ли, наизвадили в горката бензиностанция целия си оръжеен арсенал, дори го демонстрирали, защото бензинаджията после споделил, че те били в Калашници и имали гранатомети. От къв зор, както се казва за n-ти път, ще вадиш гранатомети в множествено число пред лицето на някакъв си бензинаджия, м?!

Пак да ти зайде ум…

2. Цялата полиция в Париж се юрва да търси убийците, но без никакъв резултат. Франсетата направо се депресират. Онези двамата изчезват. Сякаш потъват в гори тилилейски. И изведнъж същите тези двама изчезнали фантомаси …се появяват. Сякаш казват: “Споко, бе – майтап. Ето ни”. И отново цъфват в Париж, а уж бяха на 80 км от столицата на Франция, съвсем до границата с Белгия. И за кво се върнаха почти от Белгия пак в Париж, така и не се разбра…

Направо не да ти зайде, ами да се чудиш имаш ли ум или не…

Но нещата не свършват.

Сутринта на 8 януари двамата братя ограбват още една бензиностанция. Сигурно не са били закусвали, а в бензиностанциите понякога продават едни много мекички банички, не знам. И във втората бензиностанция пак ги разпознават. Ма, молА ви се… И най-накрая, след страшна драма и още по-страшна драматизация, френската полиция ги хваща на 20 км от Париж.

Сега да продължим да си задаваме въпроси около кримито.

 

 • А защо братята-терористи просто не се скриха в предварително подготвено място, както обикновено правят във всички крими филми? Във филмите обикновено става следното – гръмваш този или онзи, или ограбваш банка, мяткаш се в колата, тя завърта бясно или плавно гуми, по някое време захвърляш колата и се мяткаш на друга, после зарязваш и другата, междувременно си сменяш дрехите и ги хвърляш в някоя река или в кофа за боклук, пътьом дори си слагаш перука, отрязваш си косите, оскубваш си веждите или си изрусяваш косата, слизаш почти в движение от втората кола и се отправяш където ти видят очите…А тези двамата братя все едно не са гледали нито един екшън, така излиза…Чудна работа.

 

 • През деня на 8 януари терористите в маски се крият в сградата на една печатница. Обаче, о, какъв безсрамен пропуск – хич дори не забелязали, че там не са сами. Почти едно денонощие двамата супер-терористи, които на видеото се вижда колко са спокойни, ама това няма никакво значение, нали така, си стоят в едно помещение с някакъв служител в печатницата. Ей така си стоят – те тук, оня там, на една ръка разстояние, дето се вида. И никой никого не видял. Оня пък, който се скатавал в печатницата, излязъл храбрец и хитрец, набутал се незнайно и невидимо за неуловимите терористи, и заразмяткал едни километрични есемеси до полицията….Е-хееее, цял роман спретнал. Информирал спец-франсетата какво правят разсеяните разбойници. Кой терорист в тази вселена, освен ако съвсем не е такъв, няма да провери първо помещението, в което се е намъкнал да се крие, м?

Просто да се чуди и мае човек…

После става ясно, че двамата терористи споделили, че са спонсорирани от йеменския филиал на Ал-Кайда, а парите лично им ги бил дал Ал-Авлаки, макар той, Аллах да го прости, както се казва, предал Богу дух преди цели 3 години…

Нищо, де. Те може да са си кореспондирали по някакъв таен за света трансцедентален метод, знам ли…

Вечерта на 8 януари полицаите, които водят преговорите с терористите, правят нещо като презастраховане и съобщават, че уж братята Куаши са обявили, че имат намерение да умрат за вярата.

Ми, кво да кажа след това? Разбира се, че така ще кажат братята Куаши! Нали ако случайно останат живи могат да се окажат изведнъж, че съвсем не са убийците на редакцията на Шарли Ебдо…

Ех, думите свършиха, както се казва и в този познат сценарий…

Не затваряй, има още.

На 9 януари братята Куаши са убити. Ех, най-после, светът си отдъхна. Но паралелно с тридневната велика френска епопея се стреля в един магазин и се вземат заложници, пак в Париж. На 9 януари терористът от този магазин също е убит. Това е Амеди Кулибали. Неговата връзка с братята Куаши е доказана. Обаче няма никакво кьораво доказателство, че този човек има връзка със случилото се в редакцията на Шарли Ебдо.

И още: черешката на тортата е самоубийството на 10 януари на комисаря от полицията, който не е някакъв си случаен комисар, а е самият разследващ на терористичния акт в редакцията.

Хм, …тук нещо започва да намирисва сериозно. На гнило.

Какви изводи може да си направи всяко непредубедено дори око:

 

 • първата част, разстрелването на редакцията е планирано безупречно. Пресметнато е времето, в което трябва да се осъществи разстрела, открит е правилният начин да се влезе в редакцията, дори със сигурност е планирано по-рано кой да бъде убит.

 

 • после, обаче, започва серията от питанки. Две денонощия тези двама убийци, които са преминали през специална бойна подготовка в Сирия, се държат като някакви параноици – бръмчат почти из цяла Франция и навсякъде са с маски. Все едно казват на света: “Ела вълчо и ме изяж!”

И как така тези изпечени убийци, защото ислямистите в Сирия, които се борят срещу Башар Асад, са си изпечени убийци, на които не им трепва окото, изведнъж заприличаха на парижки кокони от местния хайлайф?

В същото време истерията вече е превзела цялата планета.

Във всяка точка на света се мяткат карикатури на пророка Мохамед, на Господ, цитати от Корана. (забележете, че тази новосътворена дума „мяткат“ така натрапчиво присъства в това писание, опитвайки се по този начин да ви вкара в изкривената реалност, за която авторът се напъва да ви светне). Политолози, социолози, народопсихолози, етнографи хе-хе :), експерти и всички философи вкупом, барабар с всички видове НПО-та започват масово дъра-бърстване. Пълнят се блогове, постове се мяткат (ето я пак тази дума) през минута-две, после нови и нови блогове, статии, постове, караници, опровержения, дори излизат на митинги, някои дори почват да палят свещи…

Въййййй, както се вика в някои краища на България при такава патардия…

Адската медийна машина заработва като мощен парен локомотив и съвсем спокойно обслужва интересите на действителните организатори на терористичния акт, които и да са те.

Мерси, както биха ни казали.

Те точно това и целяха.

Всички ние им гарантирахме такава перфектна димна завеса около случилото се, която е умопомрачително полезна за прикриването на каквото и да е злодеяние.

Но, как не ни е срам въобще да разсъждаваме по тези въпроси?

Та тук става въпрос за свободата на словото, та тук става въпрос за защитата от невежеството, от мракобесието на невключването в европейския цивилизационен модел…Ма, молА ви се…

Или може би си имаме работа със зловещо разчистване на сметки с една разюздана и развратната журналистика?

А може ли журналистиката да е разюздана и развратна – като евтина курва, околила задник пред Парижката света Богородица?

Не е важно дали сте шарлита или не сте шарлита, драги ми смехурковци.

По-важното е, че действителният смисъл на това масово убийство така и ще си остане заровен в гроба на онзи нещастен полицейски комисар, който има злата участ да разследва Шарлитата…

Господ да го прости, зла съдба!

Но с Господ или без него, ако помахате малко с ръка около главата си, със сигурност ще усетите димната завеса, спусната съвсем прилежно около черепа ви.

Аллах акбар! Хе-хе 🙂 Шегувам се!

Петя Паликрушева

9 отговора на “Димната завеса около Шарлитата

 1. То и когато се „разби“ самоУет в Пентагона,от високата температура на горивото изгоряха „Ролс-Ройс“-ританиевите двигатели без грам следа,но оцеляха найлоновите паспорти на терористите!Конспиративна Илюминатска Смеад е това!

 2. Изводите от това ,което се случи в Париж са ясни-в днешно време се очертават две държави опасни за световния мир-Ислямистка държава и Путинистка държава.Казах !

 3. Това не беше Фиат а Ситроен, нали претендираме за голяма точност все пак!!!!

 4. Няма такова нещо като конспирации… Бееееее… Бееееее… Бееееее… 🙂

 5. Май има нещо гнило в света, и това гнилото мирише от към демократичното ФАЩ и демократичното еврогейски съюз. Напоследък много се размириса и утре ще се рамирише с посещението на министрите на външните работи на америка и англия. С какво ли нашите медии и политици ще парфюмират това посещение което не е за добро.

 6. Май има много гнило във…Франция. Ама и в целия Е С . Ами в САЩ? А ние къде сме?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s