Живея в град, който се върна 50 години назад!

Капитализъм rЖивея в град, в който имаше ТЕЦ, който обслужваше половината му жители.

Беше чисто, евтино и цивилизовано отопление.

В града беше изградена и тролейна мрежа, бяха закупени превозните средства, дори бяха назначени кондукторите. Евтино и чисто превозно средство.

Живеех в град, където можеше нощем спокойно да се прибереш, денем спокойно да се веселиш с познати или колеги.

Живеех в град, наброяващ почти 120 хиляди жители.

Живеехме в този град, в който заведенията бяха винаги пълни, хората винаги усмихнати и добре облечени.

Днес този град наброява едва 60 хиляди души, ако не и по-малко вече.

Живея в град, в който мнозинството от населението се отоплява така, както се отоплявахме преди 50 години – с дърва и въглища.

Живея в град, в който през зимните месеци се носят задушаващите пушеци и дим, защото отдавна ТЕЦ няма, както и тролейбуси.

Живея в град с празни заведения и затворили се в себе си хора, в затворили се в собствените си жилища човеци.

Живея в град, в който децата вече не играят по улиците, защото е опасно, а ние като деца играехме и не се прибирахме до много късно.

Живея в град на контролирана мизерия, с лошо облечени хора, вечно намусени и раздразнителни.

Живеем ли, съществуваме ли или оцеляваме, това вече все по-малко хора се питат в града, който все още населяват!

Автор: Пламен Кумбилиев

20 отговора на “Живея в град, който се върна 50 години назад!

 1. 25 години инвестициите са основно в София и около София.
  София като черна дупка засмуква финансов и човешки ресурс и цялата ни държава е на път да се превърне само в един град.
  Северозападна България е жертва на мегали идеята София.

 2. Ситуацията в България са именно заради хора като вас г-н Митев. Комунистите спретната един театър, който нарекоха преход, промяна или капитализъм и вие – глупавите им рожби все още им вярвате!
  Много руска телевизия гледате.
  Няма как да се справим с вас! Вие и като гласувате и като не гласувате подкрепяте старата система.
  На вас тази система ви харесваше и продължава да ви харесва. Защото повечето от вас сте изключително зависими от нея – полицаи, прокурори, военни, борократи или част от техните семейства!
  Вие дори не осъзнавате какво е свободен човек!
  Родени сте в робство и свободата за вас е зло!
  Тя ще ви оставаи и без все по-малкото което получавате, защото вие се храните от труда на другите хора!
  Дотацията на пенсиите на шапкарите е с 1 милиард лева повече от цялотот събрано ДДС!
  Когато една пенсионирана селянка, работила цял живот на полето, с минимална пенсия отиде да си купи един хляб за 1 лев, 20 стотинки от този лев отива да храни хора като вас!

  България е все още под руска икономическа окупация!
  Много хитра окупация!
  Направи хората крепостни граждани, като изтри от тяхната култура какво е това достойнство, справедливост, отговорност!
  И този роб няма как да вдигне оръжие.
  При 300 000 въоръжени лица в България един не се намери да застряля някой крадлив политик!
  Защо?
  Защото всички са част от системата и няма как да оцелеят извън нея – послушни мишки!
  Наистина не ви остава нищо повече от това да пишете по форумите.
  Вие няма как да организирате революция, защото така ще трябва да въстанете срещу самите себе си, ала сте прекалено страхливи да го направите!
  А срещу западният модел – на правовият ред, който бавно се опитва да се установи, няма какво да направите. Все пак той ви храни, макар че и това не сте заслужили.

 3. Насила станал град, докарали селяците да бачкат по заводите, построили им панелки. Решили с тия заводи да бият капитализма. Не се получи. Нормално е, измисления град да се разпадне.

  Оня пък калашника ще грабва, алоооу, Че Геварата, споко, свърши ваща! Мързеливци и завистливци растеж не правят.

  С мързел и завист можете единствено да си лафите в завода!
  Те за това и на нищо не ви приличаха и заводите и продуктите им. Скапан строй, измислен, фалирал.

  • Ние твоята „алтернатива“ я видяхме – либералната „демокрация“ и „пазарната икономика“, хубаво ги видяхме, в цялата им „красота“. То в „Криворазбраната цивилизация“ Добри Войников още през 1871 ни предупреждаваше какво ни чака от „циливилизованите“ народи, ама кой да чете (не и тъпанарите смотани, дето от два реда ги заболяват мозъчетата).
   Бря-бря какъв „гражданин“ си се изтупал, фашингтонски соросоид-гъзомийник. Много си работен ти, и сигурно се наричаш „фрийлансър“, нали? А пък си най-обикновен дрислив продажен уеб-трол. Да ти са честити юдините левчета, дето си ги изкарваш с тези коментари.
   Никой на никого не завижда, нищо чуждо не искаме, само своето не щем вече да даваме. Хората казват – стига съм ял бой, стига са ме грабили, тровили и душили! И не защото „завиждат“ на насилниците. Или пък, представете си, искат да си сменят с тях местата… Дрън-дрън-ярина. Просто търсят хората едната гола справедливост. Ама де да разбира от справедливост един смотан пубертак тако тебе. Впрочем на колкото и години да си, все едно – останал си на нивото на недоразвит, инфантилен, неграмотен и просто ТЪП недораслек.
   Впрочем, скоро ще видим кой „строй“ ще фалира. Май се очертава да е един… задокеански. Гледай тука, дебил:
   usdebtclock.org
   Западните „развити“ страни са добре не защото са „демократични“, „ефективни“, „пазарни“, „свободни“, „законови“, и прочее идеологически пропагандни фъшкии, с които соросоидите тъпкаха гушите на хората 25 години, докато напълно ги зомбираха. Тея страни са добре единствено и само затова, защото са ЕКСПЛОАТАТОРИ, ГРАБИТЕЛИ, КОЛОНИЗАТОРИ и ПАРАЗИТИ, пиещи кръвта на целия останал свят. И добре е тъпите български говеда най-после да прозрат тази елементарна истина и да спрат да мучат кравешките си идиотизми и да хвалят в прехлас убийците си. (Глори-глори-халеллуйя!) Колкото по-рано се случи това, толкова по-големи са шансовете в историята да се запази нещо от българския т.нар.народ.

  • Капитализмът беше бит, затова решиха да водят студени и всякакви други войни, само и само да си оправят тотото. Грабежите и престъпленията им са отличителната им черта. Виж морала на тяхното прехвалено общество: мафии, кланове, ограбване на държавно ниво, в низините – ежедневни разстрели във всякакви браншове … дори в училищата. Затвори си човката- нямаш право да говориш точно ти за морал – на слепците е забранено!

  • 7 – харесват това – 35 не го харесват!
   Значи 35 – хем не им харесва положението, хем не им харесва истината!
   Ами при толкова идиоти няма как да се оправим. Проблемът е в самите хора. Едни рожби на системата, които я репликират.

 4. ВСИЧКИ КОИТО ПИШАТ ТУК….КОЛКО ОТ ВАС МОГАТ ДА ВЗЕМАТ КАЛАШНИКА В РЪКА И ДА СМЕНЯТ СИСТЕМАТА..ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ НА БОГАТИТЕ . ДА ПОСТРОЯТ ЗАВОДИ. ДА ИМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ…. ДА НЯМА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ..ПРОСТИТУТКИ..И РОВЕЩИ ПО КОФИТЕ.. …….

  • Мда-а … А трябва да можем. Трябва да можем, защото идва ден, в който ще бъдем затрити като човеци. Както ясно се вижда Капиталът не се шегува. През цялото време крои и вкарва в изпълнение своите планове, баламосвайки ни междувременно с какви ли не популистко-демократични измишльотини. Времето си тече, а те настъпват и все по-осезаемо затягат примката около врата ни. Виждаме по целия свят настъплението на американските апетити. Ще позволим ли тяхното задоволяване или ще креснем, за да разберат, че ни има, че сме живи и трябва да се съобразят с нас?

  • Днес войната не е толкова с автоматите, колкото е пропагандна – за умовете на хората.
   Защо питаш, някои хора сме готови и за въстание, и за саможертва, ако трябва. Не са се свършили родолюбците, честните и светли хора. Донбас е чудесен пример – щом бяха предизвикани, хората там въстанаха с оръжие. Но какво постигнаха? Твърде малко, уви. Твърде много кръв и мъка, а къде е резултатът, къде е победата? Накратко – нас не ни е страх да се бием. Но кой ще ни поведе и главното, накъде точно? Ти ли ще ги поведеш хората? И ако си такъв мераклия, много ли си наясно, накъде ще ги поведеш? И си сигурен, че ще те последват? И ще са достатъчно на брой?
   Приятелю, не говори детски неща… Ние не сме страхливци. Просто нещата в обществото са много по-сложни, отколкото си ги представяш. И борбата е също много по-сложна, а не е просто – грабвай тоягата (или втомата), които някой странен „добър чичко“ ти ги бута услужливо в ръката, и айде – марш на улицата, да раздаваш справедливост… Те точно така се правят изкуствените „цветни революции“, планирани, режисирани и инсценирани от САЩ. Банда платени провокатори – няколко хиляди на брой, изкарват на улицата още стотина хиляди наивни глупака и ги повеждат, и ей ти го на, – „новият и справедлив строй“ дошъл!… Точно както дойде и в Киев. Аха, много мило. Мерси…
   Тук е главната война, в интернет. Това е днес главното бойно поле. Бият се идеите, а идеите винаги имат последствия. Основната идея е „хора, събудете се, престанете да бъдете овце и говеда, бъдете умни и мислещи, спомнете си и за едни такива позабравени неща като морал или съвест…“ Ако има мислещи хора със съвест, ще има и почва, на която да се сеят семената на Истината. Но може би, на теб не ти стиска да работиш на това поле? Е, тогава чакай да дойде някой соросоид и да ти връчи бутилката с коктейл „Молотов“ и даже да ти каже, по кого да я метнеш. И тогава всички непременно ще цъфнем и ще вържем.

  • Бранник, кой ще ги строи тези заводи?!
   Че почти всички заводи в Русия над 1000 са построени от американски и германски фирми. С техните инженери, контруктори, работници!
   А след войната допълнително е строено с пленници пак германци!
   В България преди окупацията е имало 3 завода за самолети!
   Всичко е заграбено от Русия и изнесено!
   След години ни продават обратно някои от заводите!
   Наскоро излезна и богат снимков материал за „социалистическите“ изобретения – всичко откраднато от запада!
   Когато отидох в Музея на текстила в Манчестер бях шокиран от онова, което видях. Оказа се, че „новите“ социалистически модели от 80-те, са били крадени от десетилетия по-стари „капиталистически“.
   И започнах да се замислям до каква степен са ни лъгали.
   Но както виждам мнозинството в България все още не е започнало дори да се замисля – абе в това което вярвам колко % истина има и колко лъжа!
   Че да се направи един автомобил, колко части са необходими – хиляди, а колко хора от дизайнери до обикновенни работници?
   И маймуната може да стреля с калашник.
   И маймуната може да разделя по равно благата.
   Обаче маймуната може да има само един маймунски, животински живот, но не и градивен!
   За това ви пожелавам на всикчи, които хвалите маймунският живот, да излезнете от зоопарка и да се огледате!

  • Все още сме много-както и да ни избиват.. а ти като по млад , къде се вписваш?

 5. Тотална разруха, съпътствана от надлежна западна пропаганда от сорта „на прав път сте“. А виновните никога не са те..

  • Ами кой евиновен?
   Американските централи, които се оказаха руски?
   Фалшивото ядрено гориво продавано за ново от лошата америка, но факторирано от Русия?
   Монопола на Нефтохим и най-високите цени на безнзина?!
   Най-скъпият газ в ЕС!
   Съдебната система по руски модел?
   Олигархията кото е производна на ДС и руските интереси.

   И милиони глупаци, които не искат да отворят очи и да посочат реалният виновник!
   За всичко това запада ли е виновен бе!?

 6. Всичко написано тук отговаря за МОЯ ГРАД!Само едно е различното,че жителите му бяха по-малко от 120 хил.човека,но имаше толкова много работещи предприятия,че когато ги изброявах на познати от други градове се гордеех.В града ни имаше от всичко по много!Живеехме в блок с млади хора,а децата в него бяха над 100 и имаше чудесни междусъседски отношения.Не искам да идеализирам всичко,защото имаше и дразнещи неща,но къде няма?!

 7. Статията показва правилно разрухата от демокрацията! Но да се сравняват хората с говеда е голямо презрение към тях.
  Само с обиди и назидание, излиза, “ НЕ СЪМ ОТ ВАС“, оправяйте се!

  • Да! Незаслужено презрение към говедата. Що се отнася до нас, хората … ние сами си правим лошото. Не демокрацията ни е виновна, не тя разруши, а ние. Ние се оставихме да ни влачат мръсните води на западната пропаганда. Мълчейки, не реагирайки, ние станахме СЪУЧАСТНИЦИ в разрухата. А палачи на България лесно се намериха – за жълти стотинки. И още не е късно да реагираме като живи хора, и още не е късно да се покажем като достойни човеци, а не – червеи.

 8. Да не искате говеда да живеят в хотел, с басейн и румсървиз? Те имат точно това, което заслужават.

  Говедата не заслужават нищо повече от обор. Затова първостепенната цел на окупатора е да превърне раята в стадо безмозъчни говеда. Или в някакви други животни, не е важно какви – главното е да спрат да бъдат хора, а да станат някакви нискочели, тъпи и ограничени, примитивни биологични единици, живеещи от днес за утре, мислещи само за физиологичните си потребности и за низките си (предимно материални) страсти. Само такива могат да бъдат манипулирани, следователно – доени, стригани, колени и изяждани. Такива обикновено сами вървят накъдето ги подкарат, под строй.

  Ако това положение не ви харесва, вземете някакви мерки… Като за начало, поумнейте още малко. Научете се да виждате същността на събитията, да ги разбирате, да виждате техните причини, движещите им сили. Помислете и как може да се окаже някаква съпротива… После, бъдете активни – говорете на хората открито за Истината. Не е трудно. Нищо не е по-страшно за експлоататора от Истината.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s