Последната реч на Кадафи за бъдещето, което вече дойде

Кадафи 1Послание на М. Кадафи към световната общност (превод от арабски)

НАТО казва, че бомбардира само военни. Е, нека да кажат кой от по-долу изредените е военен:

Нури Амхамед Алхамди, 6 години?

Билгазен Фауса Алхамди, момиченце на пет години?

Халида Халет Алхамди, момиченце на три години?

Алхамди Халет, лекар?

Халед Махмуд Алхамди, инженер?

Сафа Ахмед Махмуд, неговата жена?

Наджа Алхамди, нейната сестра?

Айша, жената на Махмуд?

 

Кадафи bКой от тях е военен? Е, кой?

Военна зона, казвате? О, да, за вас всяко място, върху което искате да хвърляте бомби, е военна зона.

Моля ви, много моля вече не ООН, а всички правозащитници от целия свят – елате, разгледайте тези военни обекти. Тези, които бомбардират, знаят прекрасно, че в града живеят само 8000 цивилни граждани. Но те искаха да накажат именно Алхамди (генерал Алхамди е един от вдигналите се през 1969 г. срещу ярема на Италия, Франция, Англия и САЩ спрямо Либия. Той ръководи проекта за Джамахирията, в чието построяване ролята му е неоценима. Бел.ред.) – и ето, той е наказан. Вече можете да се радвате: той е жив, но много го боли.

 Вие сте престъпници и убийци на деца.

Сами казвате, че знаете къде са военните и къде са цивилните граждани. Сами казвате, че мирните хора с нищо не са заплашени. Повтарям, вие знаете къде летите и убивате тези, които искате да убиете.

Вие искахте да убиете това семейство!

И го убихте.

Вие убихте и съседите на това семейство, работника Нури Салам – пазач, Мухамед Нури – градинар, а и децата им, а и всички от семействата им.

Момиченцето Амира е било на шест годинки, на осем години е сестричката на Амине. Не знам на колко години са били децата от семейството на Имад Абеджил Трабулси, суданецът, женен за мароканка. Тези хора мирно си спали в мирния град, когато вие хвърлихте бомбите върху тях.

 

Знаем, че искахте да убиете човека, който не стана предател.

Знам, че искате да убиете мен.

Има ли в света закон, който да позволява тези убийства?

Ще ви кажа: да, има.

Това е Законът на Джунглата.

Това е вашият закон и вашият ред.

 

Четири месеца, четири месеца вие бомбардирате нашата държава. И всички се страхуват да кажат и дума, която да ви осъди. Ако имаше в света Русия, истинска Русия, единна и велика Русия, защитаваща слабите, вие нямаше да посмеете. Но нея я няма и вие тържествувате. Напразно. Забравихте едно: животът има способността да се преобръща и бъдещето е непредсказуемо.

Един ден собствените ви стрели могат да се обърнат към самите вас!

Моля всички нормални хора в ООН или извън него, откъдето и да са – елате и погледнете този военен обект. Погледнете кухнята, погледнете банята, погледнете дневната – и кажете много ли са там заплахите за самолетите на НАТО.

Попитайте съседите, имало ли е въобще там убити военни!

ООН и хората от НАТО искат да унищожат либийската армия? Отлично! Но какво общо има с унищожаването на либийската армия убийството на семейство Алхуди? Какво отношение към унищожението на армията има дъщерята на сириеца Алшаради Ашилат и нейния 3-годишен син? Те бяха опасни за вас, защото са “наемници на Кадафи”? Ако е така – кажете го в прав текст.

И по-рано съм се учудвал, че нямате срам. Сега не съм изненадан.

Знаете, че Либия не може да стреля по вашите самолети и затова смело бомбардирате държавата ни. Доказвате силата си ли?

Би трябвало да ви е срам.

Но не ви е срам.

Не ви е срам да бомбардирате дори по джамиите ни, когато там има молитва.

Какво пък, ние няма да отстъпим. Ние просто няма къде да отстъпим. Да отстъпите можете само вие.

Вие се страхувате от нас. Вие сте страхливци. Нищо не можете да ни направите.

Вие нарушавате заветите на собствената си религия.

Вие убивате невинни и беззащитни в Афганистан, Пакистан, Ирак, а сега в Либия.

?????????????????????? Нашите мъченици са вече в рая.

Защото ние сме в собствения си дом и никога няма да вдигнем бялото знаме. Никога повече няма да ви молим за нищо, нито ще търгуваме с вас.

Вие превърнахте нашия голям и добър свят в ДЖУНГЛА.

Но направеното от вас рано или късно ще се обърне към самите вас и вашите деца.

Дори ние, либийците, ако поискаме, само за няколко часа можем да превърнем Европа в бойно поле, защото там има достатъчно войни, готови да защитават ценностите на ислямския свят, ценностите на Африка и Магриб.

Вашата собствена съдба сама ще ви намери!

Безсмъртие на Либия!

Рай за либийците!

Ад и позор за НАТО!

 

Реклама

6 отговора на “Последната реч на Кадафи за бъдещето, което вече дойде

 1. 400 ДЕЦА ЗАРАЗЕНИ СЪС СПИН НЕ ГИ Е ЗАРАЗИЛ КАДАФИ И НИКАК НЕ Е МАЛОВАЖНО! ДАЛИ СА НЕВИННИ
  МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, ДОКАЗАНО ЛИ Е? НЕ МОЖЕ БЕЗ ПРОЦЕС! КОЙТО СЪТВОРИ ЗАРАЗАТА, ТОЙ Я ПОТУЛИ И ВЕЧЕ НЯМА ГЪК!
  Не ви ли ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ специалната СТРАТЕГИЯ:
  МЕТОДИЧНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ВИНАГИ ДА СЕ ОБВИНЯВА БЪЛГАРИЯ: ЛАБЦИГСКИЯ ПРОЦЕС СРЕЩУ
  ГЕОРГИ ДИМИТРОВ; ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ ПАПАТА;
  МРАКОБЕСНАТА ЗАРАЗА НА ДЕЦА СЪС СПИН? И ВИНАГИ БЪЛГАРИЯ? ГЛОБАЛНАТА ПРОМЯНА ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД Е С ПЛАН ПРОГРАМА И ЗА ТОВА НА БЪЛГАРИЯ
  НИКАК НЕ СЛУЧАЙНО И ОТРЕЖДАТ РОЛЯТА НА КЛОАКАТА НА ЕВРОПА, т.е. НАЙ-МРЪСНАТА!

  • Ние сме последната държава останала с името България. Причината да ни преследват толкова много е факта че ние сме поставили основите на над 20 държави включително и Русия . Ако се направи задълбочено изследване на корените на повечето народи в Евразия , ще се окаже че над 50 народа са с български корен. За това се води пропаганда от всякакъв тип, за да не може тези народи да се самоопределят като българи. Тогава ще сме заплаха за всички народи които искат на всяка цена контрол над света .

 2. Никак не ми е симпатичен Кадафи. И има защо да не ми е симпатичен. Хубаво я видяхме, какво представляваше неговата власт – видяхме я отвътре, по свидетелствата на нашите медицински сестри, арестувани и изтезавани в либийските зандани. Видяхме и неговото отношение по случая. Явно неговата джамахирия беше много далеч от идеала за щастливо и справедливо общество. Имаше си и своите плюсове, естествено. Имаше от какво да се поучим и какво да вземем от там. Но имаше и от какво да изпадаме в ужас.
  Така че, никога не съм подозирал, че някога ще дойде такова време да съм на страната на Кадафи – да симпатизирам на идеите му и да поддържам политиката му. (Ако някой ми го беше казал на времето, нямаше да му повярвам.) Но така е, когато срещу една система, с нейните плюсове и минуси, се изправи Голямото чудовище. Иначе казано, Империята на злото. Свещта помръква пред слънцето. Така и безобразията на Кадафи изглеждат дребни детски бели пред това, което днес върши Фашингтон.

  • Какво видяхте Митев? Каквото ви показва телевизора ли? Бях там с баща ми и видях с очите си….Какво знаете вие за Либия и за водената социална и външна политика от Кадафи? Знаете ли че собственият му народ го боготвореше?! А либия беше станала притегателен център за живот за всички африкански народи? Ето и фактите :
   Кадафи осъществи най-големия в света хидропроект за водно напояване, известен като „Man-Made River Рroject“, който направи водата лесно достъпна, даже в самата пустиня.
   1. В Либия нямаше сметки за ток, защото беше безплатен за всички либийски граждани.
   2. В Либия нямаше лихви по кредитите. Всички Банки в Либия са държавни и всички раздадени кредити са с лихва 0%, по закон.
   3. Притежаването на собствен дом се считаше за изконно човешко право на всеки либиец. Кадафи обеща, че родителите му няма да получат собствен дом, докато всички либийски граждани, не получат такъв. Бащата на Кадафи почина без да притежава къща. Майката и жената на Кадафи до последно живееха в палатка.
   4. Всички младоженци в Либия получаваха по 60 000 динара (50 000 $) безвъзвратна помощ за всяко младо семейство от държавата, за закупуване на първи апартамент.
   5. Образованието и медицинското обслужване беше безплатно. Преди Кадафи само 25% от населението беше грамотно, днес цифрата е 83%.
   6. Ако либийци желаеха да развиват земеделски бизнес, те получаваха земеделска земя, земеделска къща, техническо оборудване (трактор и др.), семена за посев и добитък, за да стартират техните стопанства. Всичко това безплатно!
   7. Ако либийци не можеха да получат избраните от тях образование или медицинска помощ в самата Либия, държавата не само ги изпращаше зад граница, но също така им изплащаше по 2 300 $ всеки месец, плюс дотации за закупуване на личен автомобил зад граница. Всичко това с държавни средства.
   8. В Либия, ако либиец си купува кола, държавата го субсидираше в размер на 50% от стойността на новия автомобил.
   9. Цената на бензинът в Либия беше 0.14$ за литър.
   10. Ако след дипломирането си либийски гражданин не може да си намери работа по специалността, държавата му плащаше средна работна заплата по дадената специалност, докато му осигури подходяща за образованието му работа. Това е заплата, а не социална помощ.
   11. Днес Либия няма външен дълг, а валутните и резерви са в размер на 150 милиарда долара, в момента замразени в световен мащаб!
   12. Част от продажбата на всеки един барел нефт се разпределяше солидарно между всички граждани на Либия и автоматично тези средства постъпваха по личните им сметки.
   13. Една майка, която ражда дете, получаваше 5 000 $ еднократна помощ.
   14. 40 хляба в Либия струваха 0.14$.
   15. 25% от либийците имаха диплом за висше образование.
   16. Кадафи осъществи най-големия в света хидропроект за водно напояване, известен като „Man-Made River Рroject“, който направи водата лесно достъпна, даже в самата пустиня.

   Бих желал да видя „щастливите и освободени “ либийци след 10 години американска демокрация!
   Мога само да добавя: Welcome to the matrix, тъпаци!“

   • Успокойте се, Berna! Никой не отрича нещата, които изреждате. Имаше цял куп прекрасни неща и в Либия, и в нашата социалистическа България. Може би даже вашият списък не е изчерпателен.
    На никого, надявам се, не му идва идеята да сравнява хамериканската демонокрация и либийската система. Съгласен съм на 100%, че втората е несравнимо по-добра. Щатската империалистическа система е чудовище. Именно така я наричам и аз. Защото аз лично, мисля, отдавна съм излязъл от матрицата.

    Но ако прехласнато възпявате било социалистическа България, или Либийската джамахирия, или Съветския съюз, или която и да е друга система, без да посочите нито един от нейните недостатъци, като че ли те, все едно, изобщо не съществуват… Тогава явно сте заблуден. И съзнателно или несъзнателно, лъжете. Не предавате на хората истината в нейната пълнота.

    Само Царството Божие може да бъде съвършено. Нищо на този свят не е, не е било и няма да бъде. Аз прекрасно познавам проблемите на българския социализъм, защото съм се сблъсквал лично с тях. Как може вие, който сте живял в Либия, да твърдите, че там не е имало никакви проблеми, а е имало един пре-прекрасен и идеално съвършен земен рай? Не ви вярвам. Защо избягахте от темата за насилието в либийските затвори? Или медицинските ни сестри са лъжкини? Всичко това било само по телевизора, а всъщност нямало било такова нещо. Аха, да бе, да…

    Наистина, телевизорът е отрова. Но в дадения случай, „такова нещо“ ИМАШЕ. Кадафи беше авторитарна личност, властта му се държеше на военна сила, репресиите бяха обичаен начин за справяне с инакомислието. Познавам хора, които са работили в Либия. Те са ми разказвали за това. И за за другата, тъмната страна, която вие премълчавате. За мързела и тунеядството сред много либийци. За „щъркелите“ – безделниците, които по цял ден висят по улиците на един крак, защото другия го използват, за да се подпират с него на варосаната стена (да не си цапат гърба), и после само си сменят крака…

    Охолството затъпява и развращава. Когато елементарният човек не е зает, защото няма нужда да работи, пък и той самият към нищо не се стреми – става паразит, баласт, потенциален бъдещ проблем. Не случайно вие изреждате единствено икономическите плюсове на системата. Но нищо не казвате за моралния облик на хората и за обществения живот в страната.

    Либия е природно богата страна. Колкото и корупция и злоупотреби да е имало, все е оставало достатъчно и за обикновения им народ. Но корупцията, злоупотребите и подлостта в структурите на властта винаги избиват нанякъде, винаги някъде нещо оцапват и развалят. Накратко, няма нужда да изкривявате истината, за да си докажете тезата. Може да се получи и без такива пресилвания.

  • Случая с медицинските сестри беше изцяло скалъпен от запада, а нашите сестри просто бяха удобния момент това да стане. Именно затова не е лесно да управляваш държава, защото Кадафи взе тежко решение, все пак знаеше, че няма да завърши фатално. Ако си чел зелената книга която пропагандираше, той винаги е бил за пряка демокрация, но ясно съзнаваше, че голямото чудовище не би оставило хората толкова дълго да се учат за да могат наистина да се самоуправляват. Затова и Кадафи си запази властта най-вече във външната политика където нещата са сложни, вътре страната се управляваше от национални съвети далеч по-близки до демокрация отколкото всичко виждано до сега по света.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s