Herald Scotland: US генерал се призна за идиот

Азовско море azovbigКомандващият сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжес призна, че “се е почувствал пълен идиот”, когато разбрал, че е допуснал географска грешка. На една от пресконференциите Ходжес каза, че Мариупол се намира на Черно, а не на Азовско море, което го превърна в мишена за присмех от страна на журналистите и военните.

Сред експертите и медиите се зародиха съмнения доколко НАТО въобще се ориентира в ситуацията в региона.

Генералът благодари на всички, които забелязаха грешката му и изрази смущението си, обяснявайки случилото се с временно объркване. “Почувствах се истински идиот, защото аз съм възрастен човек и обичам географските карти, изучавам ги през цялото време. Знам, че Мариупол се намира на Азовско море. Бях невнимателен, просто сгреших”.

Бен Ходжес frederick-ben-hodges-67002484Но не само генерал Ходжес разглежда географските карти – предвид неотдавнашното споразумение за примирие и на изток, и на запад внимателно наблюдават конфликта, отбелязва изданието. Ходжес заяви, че прикратяването на огъня е започнало по-добре, отколкото са очаквали. Той изрази надежда за стабилизацията в Източна Украйна, независимо от скептичността на много специалисти.

Един отговор на “Herald Scotland: US генерал се призна за идиот

  1. Азовско море е обособена част от Черно море. Грешката не е чак толкова голяма. Все едно да кажеш, ай каква страшна грешка направих, ми то не беше в Атлантическия океан, ами в Карибско море! Като че ли Карибско море не е към Атлантическия океан… (Само психологически е обособено с рядка верига от островчета, с доста сериозни разстояния между тях.)

    Та тоя натовски фашист разиграва сценки. Вижте ме колко съм педантичен и точен, пък и всичко си признавам. Отворен съм, прозрачен, и макар понякога да пообърквам туй-онуй, ама затова пък, колко съм честен!

    А пък с тази „новина“ се постигат две цели. Първо, приспива се вниманието ни и второ, въвеждат ни в заблуждение. Щом се опитват да ни го представят този фашага като „честен некадърник“, значи всъщност, най-вероятно е много добър професионалист и безскрупулен убиец. Освен това, отвличат вниманието ни от други много, много по-важни неща, които се случват в Новоросия и в (Ук)руината. Следователно, и тази „новина“ е поредният продукт на пропагандната машина на САЩ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s