Fox News: САЩ не са заплаха за Путин, той победи

Филип Бридлав_n_sВ редовете на НАТО цари объркване: нито членовете на алианса, нито президентът на САЩ искат да се противопоставят на Владимир Путин. Затова руският президент не чувства заплаха, а украинският – обещаната подкрепа, смята конгресменът Брад Уинстрап. В интервю за Fox News той изрази надежда, че Америка все пак ще започне да действа и няма да даде възможност на никой да се възползва от слабостта й.

Филип Бридлав, главнокомандващ силите на НАТО в Европа: Никой от нас не знае какво решение ще вземе Владимир Путин. Много хора смятат, че ако ние започнем да действаме, то той ще стане още по-агресивен. Има и такива, които допускат, че ако започнем да действаме, то той ще трябва да плати по-висока цена и вероятно ще промени решението си.

Мисля, че трябва да си направим съответния извод какво ще последва от дадени наши действия, и, изхождайки от това, да намерим път, по който да се движим напред. Но едно е ясно – в момента ситуацията не се подобрява. Точно обратното, тя си влошава.

 Бред Уенстрап, конгресмен: Да, президентът е по-разтревожен сега, отколкото в началото на кризата. И има причини за това. Когато всичко започваше, президентът правеше гръмки изявления. Той казваше, че ние ще подкрепим Украйна. Но не мисля, че в момента Украйна чувства тази подкрепа.

Порошенко също не чувства подкрепа. Когато той беше във Вашингтон и говори пред конгреса, каза, че на Украйна й е нужно нещо повече от одеяла, необходима им е значителна помощ. Аз не мисля, че господин Путин в момента усеща каквато и да е заплаха.

Водещ: Путин не усеща заплаха, в редиците на НАТО цари объркване, а членовете на алианса не проявяват никакво желание да се противопоставят на неговата агресия, точно както и президентът Обама. Нима всичко приключи? Вземете набелязаното, господин Путин, вие победихте!

Брад Уенстрап: Искрено се надявам, че това не е така. Хората по целия свят виждат възможност да се възползват от поведението ни: те възприемат това като слабост на САЩ, както и на съюзниците ни.

Виждам, че украинците наистина искат да се борят и ние сме длъжни да им помогнем да се сражават. В същото време има неща, които в този регион можем да направим по дипломатически път. Можем да помогнем на икономиките на тези страни, да им помогнем да растат, да укрепнат и да станат по-малко зависими от Русия.

В ефир на 26 февруари 2015 година

2 отговора на “Fox News: САЩ не са заплаха за Путин, той победи

  1. Пропаганда и демагогия. Това всичкото представлява интерес само за някой, който анализира методите за телевизионно дебилизиране на населението. У нормалните хора – честни, знаещи и мислещи, подобни „интервюта“ и пр. пропагандни медийни шоута предизвикват само напъни за повръщане.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s