Tagesspiegel: Немците не могат да разберат защо в Русия обичат Путин

Москва TvEДоверието към Путин в Русия достигна 86 %, независимо от падането на рублата и икономическата криза, отбелязва за Tagesspiegel Кристоф фон Маршал. Доверието към Русия в Германия, както и популярността на Владимир Путин там, падна до рекордно ниски проценти: само 15 % от германците смятат Русия за партньор, на когото може да се има доверие, повече от 80 % не са съгласни с поведението на Русия, а 83 % обвиняват правителството на Путин за нарушаването на основни граждански права в Русия, твърди изданието.

Москва 3Както пише Маршал, разликата в оценките е продиктувана от следното: как немците и руснаците оценяват политическата ситуация и кое в нея е важно за тях. Според журналиста, “немският образ на Русия вече година се формира от войната в Украйна”. След “анексията на Крим” и началото на боевете в източна Украйна доверието към Русия в Германия стремително падна, а “започна да расте страхът от новата студена война”.

“Във връзка с това не е ясно откъде се появи популярността на Путин в Русия, защото страната се намира в растяща икономическа криза”, – отбелязва Маршал. “Руската валута се обезценява, растат цените, банките са в рискова ситуация, фалират фирми. Но в Русия не се акцентира върху икономиката така, както на Запад”, – подчертава авторът.

МосквacСпоред Маршал, “Путин почти никога не обсъжда икономически теми, а когато все пак се заговори за икономика, то се казва само, че тези временни проблеми скоро ще бъдат преодолени”. На първо място Путин поставя значимостта на Русия, нейното историческо величие и спортните й успехи. Войната и икономическата криза не влиза в имиджа на страната. “Официално Русия не участва в конфликта в Украйна и не изпраща там свои войници и военна техника, информацията за убитите се скрива. Убийството на опозиционния лидер Борис Немцов предизвиква в Западна Европа шок, а в Русия от темата се интересуват малцина”, – пише авторът на статията.

 

НАТО Украйна 1_n“При толкова различни възприятия възможностите за сближаване между двете общества са значително съкратени, а конфликтът все по-трудно може да се спре чрез дипломатически средства”, – резюмира немското издание.

Един отговор на “Tagesspiegel: Немците не могат да разберат защо в Русия обичат Путин

 1. Защо дебилът не разбира нормалните хора? Ами просто защото е дебил, безумец – умствен инвалид. А защо мръсникът, подлецът, негодникът не разбира честните и порядъчни хора? Ами защото е такъв, какъвто е – духовно болен, неморален тип.

  Всичко е въпрос на ценности и на мироглед. Естествено е у неграмотния садистичен идиот те да са коренно различни от ценностите и мирогледа на благородния, образован и благочестив човек.

  На запад, в т.ч. и в Германия, населението е подложено на манипулация и психообработка от властващия елит. В резултат на това, значителна част от хората там вече са станали неморални, и освен това, просто казано – тъпи. Тъпи и елементарни. А в бъдеще, в западното общество, вероятно относителният дял на тези хора само ще нараства.

  И такова е положението не само в Германия, но в много по-голяма степен, да речем, в Холандия и в скандинавските страни. Именно там хората са просто уникално тъпи, необразовани и адски неморални. Нали там завършват средно образование само с две способности: да четат и да пишат. И точно там пикаят зад къщите. И когато не се чукат общосемейно с когото и както им падне, за разнообразие изнасилват малки бебета, като считат това за съвсем нормално. Такава им била културата… или традицията, както и да е.

  Но даже няма нужда да ходим толкова далеко на запад. И у нас е същото. Българският народ също става все по-тъп и все по-неморален.

  Ето защо в бъдеще на германците ще им става все по-трудно и по-трудно да разбират руснаците. Просто защото немците са болни хора. И все по-болни ги прави собствената им власт.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s