The Sunday Times: MI-6 в шах, че Русия погнала британските агенти, България помагала

МИ 6 KeithJefferyAuthorБританското разузнаване MI6 разпространи безпрецедентно предупреждение, пишат журналистите Ричард Кербадж, Тим Шипмен и Марк Хукхем: The Sunday Times “се запозна със служебна бележка, изпратена до настоящите и бивши агенти на Секретната разузнавателна агенция SIS. “Руските агенти ще попречат на частните ви фирми и ще окажат “натиск” върху “роднините ви”, за да прихванат секретна информация или да завербуват двойни агенти, се казва в документа.

Освен това, според думите на високопоставени източници, Обединеният комитет на разузнаването (който консултира британския кабинет), прави извода, че в момента в Лондон има повече руски шпиони, отколкото по време на студената война.

MI-6 в служебна бележка предупреждава британците да не пътуват в Русия и Китай.

Вестникът цитира пасажи от документа: “Руските служби продължават да проявяват голяма активност и се обръщат към действащи или бивши служители на правителството на Нейно Величество”.

“Руските служби имат традиция да използват натиск при операциите си срещу бивши щатни сътрудници, а също и спрямо техните близки роднини”.

“Очевидно е също, че руските служби са готови (ако допуснат, че това ще помогне за постигане на целите им) да използват натиск спрямо деловите интереси на бивши щатни сътрудници”.

В секретната бележка се препоръчва: ако руснаци търсят контакт с бивши или сътрудници в оставка на MI-6, те трябва да откажат, да признаят само, че в миналото са били държавни служители, а също да известят отдела за безопасност към МВнР на Великобритания, изпращайки съобщение на специалната “гореща линия”, съобщава изданието.

Освен това, британското МВР препоръчва на сътрудниците си да се предпазват от прикрити агенти на Русия. “Пазете се от руснаци, които носят дарове”, – съобщава анонимен дипломат за изданието.

По данни на вестника, руските шпиони следят всички учреждения в ЕС в Брюксел чрез сътрудници на разузнаването от България и Румъния. “Всяка дискусия в ЕС, всички ъгълчета и съдържанието из шкафчетата са известни на руснаците”, – заявява анонимен източник от разузнаването за изданието.

 

 

5 отговора на “The Sunday Times: MI-6 в шах, че Русия погнала британските агенти, България помагала

 1. Между другото, англосаксонската пропаганда е нагла и лъжлива. Обзалагам се, че това всичкото е партенка – фалшив документ, изначално предназначен да бъде разпространен по медиите, за да се раздуха антируска шпиономанска истерия.

  Като чуя „високопоставени източници“, „анонимен източник от разузнаването“, “ анонимен дипломат“ – всичките тия, моля ви се, според „високо достоверните“ твърдения на някакъв си вестник (много важно, „Сънди Таймс“) – веднага се сещам за още по-високо „достоверната“ и „авторитетна“ демонстрация на Колин Пауъл… Дето тръскаше някаква си епруветка с прах за пране пред ООН, и така „обоснова“ нуждата да се разруши Ирак.

  Нито един нагъл дърт лъжлив циганин не може да се мери по лъжливост с американските и британските дипломати. Па камо ли с лъжливите продажни преститутки на купените от правителствата им лакейски медии. Три имена на някакви си ненаядени въшки – това е, което имаме реално пред нас! И после идват цял куп изфабрикувани от тях идиотизми. Казала била буль Пена на как’ Мара!

  За какви „служебни бележки“ става въпрос?… Що за щуротии?! Това даже не са вътрешни документи на МI6 – нито секретни, нито не-секретни. Това са просто най-обикновени пропагандни антируски позиви, изготвени от тайната служба. Те са продукт, предназначен нарочно за журналистическо потребление и за манипулация на овчелюдието. Нищо повече. И съответно, само някакъв идиот може да си вади каквито и да било изводи от такива парцали. Особено при положение, че не е много ясно, дали изобщо съществуват такива „служебни бележки“ – някъде другаде, освен във въображението на мистърите Кебидж, Шийпман и Хуйхем.

 2. Ами добре е. Браво значи, на руснаците! Крайно време беше да им се свият фъшкиите на т.н. демократи.

 3. Що да не ги следят. На нашите политици като им нареждат какво да правят срещу интересите на народа си?

  • Бившето КГБ се е настанило доста яко в България и Румъния. Няма да се изненадам, ако голям процент от служителите в ДАНС, които трябва да противодействат на чуждите секретни служби, се окажат техни шпиони.
   😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s