Sky News: Великобритания твърде късно забеляза “руската заплаха”

skynews-16-9С предупреждението си за руската заплаха британският министър на външните работи констатира и без това очевиден факт, твърди Sky News. Великобритания и Западът като цяло явно твърде късно са осъзнали заплахата. Западните държави трябваше да разберат това още през 2007 г., когато Владимир Путин обяви намерението си да започне превъоръжаване на армията.

Министърът на външните работи на Великобритания предупреди, че Русия под ръководството на Владимир Путин е единствената голяма заплаха за сигурността на Обединеното Кралство. Филип Хамънд заяви, че намесата на Москва в Украйна дотолкова дестабилизира Източна Европа, че спецслужбите наемат все повече и повече рускоговорящи специалисти, опитвайки се да разберат следващата крачка на Путин.

Миналата година Русия си присвои Крим и нахлу в Украйна. Министърът на външните работи на Великобритания направи плашещо предупреждение, независимо от това, че констатацията му е очевиден факт.

Филип Хамънд: Имаме си работа с руски лидер, склонен не само да не се съобразява с международната правова система, която пази мира между народите, но който унищожава самата правова система. Всичко, което се случва сега, би трябвало да е добре познато на тези, които в момента са на около 50 г. Агресивното поведение на Русия – това явление напомня следното: че Русия е единствената заплаха за нашата безопасност.

Водещ: Русия трупа нови военни сили и прави това с бързи темпове. Към 2020 г. Владимир Путин има намерение да пусне в ход още 400 междуконтинентални балистични ракети, 450 бойни самолети, 350 бойни въртолети, 4000 безпилотни самолети, 56 дивизии ПВО, 8 стратегически атомни подводници, 10 ракетни бригади и около 2300 бойни танка.

Предполага се, че разходите за отбрана на Русия ще бъдат в рамките на 4.2 % от БВП. За тази година сумата достига 88.3 милиарда долара – два пъти повече от военния бюджет на Великобритания. Не е странно, че разузнавателното управление на Великобритания наема рускоговорящи сътрудници, за да “разшифроват” възраждащата се заплаха.

Игор Сутягин, сътрудник на Кралския Институт за отбранителни изследвания: Западът действително малко закъсня и силно недооцени заплахата, която руският президент обяви още през 2007 г.

Водещ: В Дебалцево, в източна Украйна, хората, оцелели след три седмици боеве, предизвикани от руското нахлуване, излязоха от укритията си след обявеното кратко примирие.

Жителка на Дебалцево: Имаше толкова много трупове. Ядяха ги кучетата – ръце, крака, глави, защото не беше възможно да ги погребем.

Водещ: Подкрепените от Русия сили завзеха важен ж.п. възел. Но не е нужно да притежаваш голямо на брой разузнаване, за да разбереш, че с това руските амбиции не се ограничават.

Опълченец: Това е третото примирие. И всички те завършват по еднакъв начин: със закрепване на позициите и натрупване на военна сила.

Водещ: А Русия натрупва военна сила в Централна Европа по-бързо от всякога.

Сам Кайли, Sky News

В ефир на 11 март 2015 г.

3 отговора на “Sky News: Великобритания твърде късно забеляза “руската заплаха”

  1. Ето така се прави мръсна долнопробна пропаганда – с лъжи, с недомлъвки, с извъртане на истината, често с тоталното й обръщане наопаки, с необосновани психовнушения… Целият типичен арсенал за манипулация. Четете, четете и се учете как се лоботомират овце! Малко е хората да са прости и тъпи, те явно трябва да са направо безмозъчни дебили – едва тогава ще устройват англосаксонските измамници. „Очевиден факт“… Нито факт, нито очевиден, нито изобщо капка истина – повърня! Тотален пропаганден боклук.
    Яжте медийните фъшкии, да ви е сладко! – И хем ядат, бе! Ядат, та ушите им пращят! И вярват… Направо, ченето да му увисне на човек.

  2. ТЕ СА СРАСНАТИ СЪС САМОЧУВСТВИЕТО ЗА ЗАКОННО
    УПРАВЛЕНИЕ И ВЛАДЕЕНЕ НА СВЕТА! МОГАТ ДА СИ ОТВАРЯТ ВОЙНА И ДА СИ ВЗЕМАТ КАКВОТО ПОЖЕЛАЯТ!
    НИКАКВО НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО „право“
    НЕ БЕШЕ : КОРЕЙСКАТА , ВИЕТНАМСКАТА, ИРАКСКАТА, ФОЛКЛЕНСКАТА, СИРИЙСКАТА И КЪДЕ ЛИ НЕ ПО СВЕТА ВОЙНИ, РОБОВЛАДЕЛСКИ И ПИРАТСКИ ГРАБЕЖИ С КОРАБИ!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s