Die Zeit: Кризата в Украйна е изгодна за западните оръжейници

Леопард танк Berserker“Заради кризата в Украйна и агресивната външна политика на Русия времето на икономии по отношение военните разходи на Запад приключи, – пише журналистът от немския вестник Die Zeit Хаук Фридерикс. – Дори в Германия, където в продължение на няколко десетилетия властта си позволяваше недофинансиране, неочаквано се появиха планове за наливане на пари за въоръжаване”.

Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен вече обяви в Бундесвера  увеличаване на броя на танковете . Заради украинската криза, според думите й, е повишен интереса към танковете, гаубиците и бронетранспортьорите от страни на НАТО. Това са най-вече държави от източната граница на Североатлантическия алианс, които “наблюдават с тревога действията на Русия в Украйна и които точно затова желаят да модернизират своите въоръжени сили “, – пише Фридерикс. Най-голяма печалба ще заформи немската компания, която се занимава с производство на танковете „Леопард“ – Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

По-рано KMW продаваше голяма част от продукцията си главно на арабските страни, но сега тя вече има клиенти и в Европа. През декември 2014 г. KMW извърши капитален ремонт на първия танк “Леопард-2”, а още 20 екземпляра преминават пред заводите за модернизация, достигайки до най-съвременния модел А7. “Ако Германия наистина започне да увеличава танковете във войската си, KMW може да разчита на нови поръчки”, – подчертава авторът, добавяйки, че на срещата на представителите на военната промишленост в министерството на отбраната на Германия, състояла се през януари, също е ставало дума за нови поръчки.

Източник: Die Zeit

Един отговор на “Die Zeit: Кризата в Украйна е изгодна за западните оръжейници

  1. Интересно колко пъти Германия е способна да яде бой от Русия, защото немският „елит“ здравата се е насмукал от щатските, и по-точно, еврейските… финанси? Колко още национални катастрофи трябва да им се стоварят на немците? Колко пъти подред един идиот е в състояние да настъпи една и съща мотика? Колко още пъти са способни да продадат дебелите си немски задници на щатските (еврейски) банкери? Боже, какъв безмозъчен кретен трябва да си, каква долна подлога трябва да си, за да се продадеш на щатските мерзавци – до такава степен, че съзнателно да изгориш страната си и да унищожиш народа си във война? За да направиш по този начин живота на моргановци и рокфелеровци още „по-красив“? Може би, немците най-накрая трябва трябва да бъдат тотално заличени от света? То впрочем, и това може реално да се случи. Но, за съжаление, в поредната война ще завлекат със себе си и много други народи, които ще отидат в небитието заедно с тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s