Il Giornale: Украйна слави нацист, потушил въстание във Варшава

Петро_ДяченкоОт 30 януари следващата година Украйна ще отдава почит на Петро Дяченко, който по време на Втората световна война доброволно воюва на страната на нацистите, пише Матео Карниелето в статия за вестник Il Giornale.

Известно е, че на страната на киевската власт воюват малко или много откровени национал-социалисти, например, батальон “Азов” или украинската националистическа и полувоенна партия “Десен сектор” (с решение на Върховния съд на Руската Федерация от 17 ноември 2014 г. дейността на украинската организация “Десен сектор” е забранена на територията на Русия на основание на Федерален закон “За противодействие на екстремистка дейност”, бел.ред.). “И ето сега, както става ясно, Украйна се готви да прославя на държавно ниво Петро Дяченко, който по време на Първата световна война е воювал на страната на царска Русия, а по време на Втората световна война доброволно е служил на страната на нацистите: той е част от 31-и батальон и през август 1944 г. става негов командир”, – пише авторът на статията.

Дяченко участва в потушаването на въстанието във Варшава през 1944 г., за своята “доблест” е получава от ръцете на нацисткия генерал-лейтенант Вилхелм Шмалц Железен кръст. По инициатива на председателя на украинската Върховна Рада Владимир Гройсман на 30 януари следващата година Украйна официално ще отбележи неговия рожден ден, се казва в статията.

Петро Дяченко -3

Един отговор на “Il Giornale: Украйна слави нацист, потушил въстание във Варшава

  1. Нормално… Каквито господарите (зад океана), такива и слугите им – бесове и сатани. Иначе казано – фашисти и нацисти. Нищо ново под слънцето. И решението на този проблем си е все същото. Идва война. Гответе се за избор, дребнодушни еснафчета! Фашизмът отново дойде. Няма да ви оставят на мира. Няма да се снишите, докато премине бурята. Ще бъдете принудени да избирате как да умрете – или в кланицата, или като герои. Средно положение няма да има.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s