Mediapart: Оланд е прислужник на Барак Обама и Джон Кери, обижда Москва

British Prime Minister David Cameron passes in front of French President Francois Hollande and German Chancellor Angela Merkel during the family picture of the NATO Summit in ChicagoГлупаво и оскърбително е да не стъпиш в Москва в Деня на Победата

Фр. Оланд, Ангела Меркел и Дейвид Камерън няма да участват в мероприятията, посветени на Деня на Победата в Москва. Ако за немския лидер може да се намери оправдание, то на френския президент няма да му бъде простена тази грешка, пише Mediapart.

Отказът на лидерите на Германия, Франция и Великобритания да участват в мероприятията, посветени на годишнината от победата над фашизма, които ще се проведат в Москва, “са съчетание от обида и чиста глупост”, пише френският журналист за Mediapart.

Според автора, постъпката има за цел да отслаби имиджа на Путин сред руснаците. Отказът на тримата трябва да покаже, че заради руската политика в Украйна, Русия се е скарала с цяла Евро.а. Но ефектът ще бъде съвсем различен, твърди журналистът: руснаците ще реагират по точно обратния начин – ще се обединят около своето правителство и ценностите си.

Нещо повече, Европа няма сметка да нанася подобна обида на Русия. В момента върху Москва оказват натиск както Европа, така и Америка, и затова тя завива на изток, създава нова система от международни отношения с Азия. А с действията си европейските лидери само ще засилят тези тенденции.

Гражданите на Германия, Франция и Великобритания упрекват лидерите си, защото чрез санкциите към Русия причиняват вреда на народите си. Враждебната политика към Русия се възприема в трите европейски държави като “отричане на многовековната история, в която отношенията между Европа и Русия  са увенчани с богати положителни резултати в различни сфери”.

Според автора на статията, Меркел и Оланд няма да излязат от ситуацията като победители. Ако Меркел може да бъде разбрана – все пак става дума за победа над собствената й държава, – то Оланд не може да намери оправдания. “В случая той се държи като дребен прислужник на Барак Обама и Джон Кери”, – смята авторът на статията в Mediapart.

Петя Паликрушева

4 отговора на “Mediapart: Оланд е прислужник на Барак Обама и Джон Кери, обижда Москва

 1. Има една наука, която мако хора са я чували – елитология. Измислена на запад, като механизъм за осъществяване на т.н. Новия Световен Ред – глобалната исорическа цел на интернационални съзаклятнически фамилии, както и за прокарване на интересите на една държава или общество върху други държави използвайки собствените им елити.
  Елитологията се занимава с изследване на общественото пространство на държавите и обществата и намиране на местен елит, съмишленици изповядващи удобните, „правилните“ ценности. Част от подбраните за елит се внедряват в политиката или пък се подпомагат всячески онези, изповядващи нужните разбиранията . На дело, народите гласуват на избори за подбрани хора.
  Наред с това тече постоянна и нестихваща дейност по внедряване в обществата на удобни ценности (западни ценности, примерно) посредством рекламо-пропагандни способи които обхващат почти всичко нужно за пропагандата. Главен стълб на пропагандно-рекламната дейност са медиите и т.н. Неправителствени организации.
  Именно те са главното средство с което се издига удобните същества за политически лидери. За предпочитане са хора с нечист минало, което се използва за изнудване ( Бо.Бо., примерно) или невежества (Р.Плев.,примерно). Тези побрани „елити“ на дело служат не на народите си и държавите им, а на тези които умело са ги подбрали и насочвали.
  С това в общи линии се занимава елитологията. За подробностите, всеки мислещ може сам да се досети

 2. Целият евросъюзен политически „елит“ се състои от продажници и щатски марионетки. Естествено, че всички те са жалки долни прислужници. И Оланд, и Меркел… Еле пък, за британските злобни песове да не говорим – те винаги са били заедно с ФАЩ. Статията е абсолютно вярна. Радвам се, че истината макар и частично, макар и лека по лека, но все пак започва да се просмуква и на запад. И дано все повече да стават смелите журналисти, готови да плуват против мръсното течение и да пишат истината. Браво на този журналист и на тази медия!
  Предполагам, че това е оригиналът:
  blogs.mediapart.fr/blog/jean-paul-baquiast/150315/une-offense-la-memoire
  А това е авторът:Jean-Paul Baquiast
  Браво!

 3. Победа, платена с много кръв – средно съотношение 4:1 съветски/немски войници показва ужасяващата некомпетентност на комунистическото управление на всички нива. И не върши работа баснята за внезапното нападение – статистиката за втората и третата година на войната показва все още съотношение 8:1, и се променя на 1:1 едва през 1944/45, когато германците мобилизират в армията вече деца и старци…
  😉

  • Я, „Димитре“, троле соросоиден, я ни дай източник, откъде ги черпиш тези сведения?

   Впрочем, даже и да е вярно, причината може съвсем да не е в „ужасяващата некомпетентност на комунистическото управление“. Има си ред други причини. Те отдавна са разгледани от сериозните исторически анализатори. Комунизмът тук няма нищо общо. Военната наука не може да бъде „комунистическа“ или „капиталистическа“. Организацията на армията, даже и да е била повлияна от обществения строй, не е била от решаващо значение за успеха на военните действия. Политическите убеждения, интригите на ръководството и системните недостатъци също не са оказали решаваща роля. Защото системни недостатъци е имало и в немската армия. Да си спомним колко рокади на генерали е направил Хитлер, какви противоречия е имало между неговите безумни, идеологизирани команди, и здравия разум на генералите му. Които генерали той безжалостно е мачкал. Така, че съветските пълководци не са били по-лоши от немските. Да не изреждаме и купищата грешки, които вторите са допуснали по време на войната.

   Тези лицемерни „антикомунистически“ лозунги си ги спести, ако обичаш. Те само те издават, че си поредният антируски трол. Само продажните соросоидни драскачи, които обслужват пропагандата на Държавния департамент на ФАЩ, днес използват този овехтял пропаганден похват. Методът е да се приравнява днешна Русия на бившия Съв.съюз (две абсолютно различни страни и държави), и като се оплюва „комунизмът“ и Съв.съюз, по този начин косвено да се хвърля кал и по днешна Русия. Прозрачни сте като планински кристалчета, „душици милички“.

   Всъщност, има една руска песничка за войната: „…А нынче нам нужна одна победа! Одна на всех – МЫ ЗА ЦЕНОЙ НЕ ПОСТОИМ!“ – т.е., „за цената няма да се пазарим“! Да, жертвите са били страшни, но хората са защитили своята свобода и суверенитет. Това, на което такива като тебе днес плюете. Защото сте безродници и продажници. Защото сте ибрикчии, роби на запада. А руснаците са умирали, за да ви има и вас днес. Изобщо да съществувате, а да не бъдете тор в немските ниви, или в най-добрия случай, добитък на „висшата раса“. Така трябва да се бори човек за свободата си. И големите жертви не са смешни, не са унизителни, а са повод за гордост.

   Германия е била направо залята с еврейски пари, от страна на ФАЩ. Единствено по ТАЗИ причина е имала и страхотна военна индустрия. Техническото и технологическото й превъзходство към началото на войната е било безспорно. Има си хас, нали всички транснационални корпорации са я помпали с еврейски пари. Няма как такива вложения да не доведат до резултат. Не че Съв.съюз е бил „див и варварски“, или „неефективен“, поради своя „тираничен комунизъм“ (просташки и измамни пропагандни клишета), ами просто еврейският финансов допинг е бил ОГРОМЕН.

   Докато руският народ е имал само едно предимство – правдата и мотивацията на човек, който защитава живота си, живота на семейството си, на децата си, защитава земята си. Моралната сила на руския народ се е сблъскала с техниката и с парите на запада. Затова и победата е била на страната на този, който е дал повечето жертви.

   Но да не забравяме и това, че пълното и окончателно доубиване на фашисткия звяр е могло да стане само в Берлин. А това е изисквало настъпление през цяла Европа. Освободени са били почти всички европейски страни. А по пътя е трябвало да бъдат преодолени безброй страховити отбранителни съоръжения, редути, тежко укрепени линии. Всеки знае, че атакуващите такива отбранителни линии дават повече жертви. И така, в началото на войната „лошото“ съотношение се дължи на по-лошата техника и на изненадата, докато в средата на войната се дължи на настъпателните действия. Елементарно, Уотсън!

   Но такива пропагандни курешки вие, троловете, ги цвъкате постоянно. Просто с една цел – опитвате се да унижите Русия и руския народ. Нищо повече. Какво да ви кажа? Жалки сте и отвратителни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s