Frankfurter Allgemeine: Немцов помагал на САЩ

Немцов 5Немското издание Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung издига нова версия за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов: мотив за престъплението може да е било сътрудничеството му с американските власти. Според информацията от изданието, получена от източници от спецслужбите, “след присъединяването на Крим към Русия Немцов е помагал на властите на САЩ при разработката на “черния списък” с водещи руски политици и бизнесмени, на които бяха замразени сметките в западните банки и им беше забранено влизането на територията на ЕС и САЩ”. Немцов е споделял с американците информация за близкия кръг и съратниците на президента Путин. Например, председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин, както става ясно от информацията на спецслужбите, лично е посетил със секретна мисия Крим, за да подбере бъдещия ръководител на републиката.

Немцов 19Руският опозиционер Владимир Милов, както се казва по-нататък, смята тази версия за напълно вероятна. “Заради санкциите Путин и хората от обкръжението му се сблъскаха със сериозни проблеми, които те не очакваха”, – казва Милов. – Те отдавна смятаха Немцов за персонално виновен в това, че санкциите бяха въведени тъкмо в този твърд формат. Според Милов, в Кремъл не били радостни от “лобизма на Немцов”.

През 2012 г. Немцов “участва в разработването на т.нар. “списък на Магнитски”. Делото на адвоката Магнитски, умрял в затвора, според Запада, заради неоказана медицинска помощ, сериозно би влошило руско-американските отношения: в отговор на санкциите Русия забрани осиновяването на руски деца от граждани на САЩ. Тогава Немцов се срещнал с консервативните американски сенатори-републиканци Джон Маккейн и Рон Джонсън и им дал списък с имената на 13 руснаци – сред тях се оказали и близки съратници на Путин – за да се прибавят те към “списъка на Магнитски”. Дейността на Немцов била финансирана от американския инвеститор Джордж Сорос, предава Маркус Венер за немското издание.

Петя Паликрушева

Източник: Frankfurter Allgemeine

Немцов kbНемцов uz

2 отговора на “Frankfurter Allgemeine: Немцов помагал на САЩ

 1. Ха добро утро! Това, че Немцов е щатска подлога и е сътрудник на щатските спец.служби, това си е пределно ясно. Че е разработвал разни списъци и е вършел разни подобни черни предателски дела, това си е факт. И ние го знаем. Благодарим все пак на FAC, че вече го казват открито! (Откриха Америка, ашколсун.) Е, и?…

  Но какво следва от това? Нищо. Кой има „мотив за престъплението“? Само един примитивен първосигнален глупак ще си помисли: аха!, – значи, щом Немцов и американците така здраво са намърсували на „Путин и компания“, то сигурно, мотив имат последните… Демек, ето го мотива им!… (тук една анимирана лампичка светва над главата на Розовата пантера)

  Краставици на тъкалета! В политиката само глупаците си правят изводи от нещата, които на пръв поглед изглеждат (!) „очевидни“. Или лъжците ги говорят такива, като се надяват аудиторията им да се състои от глупаци.

  Всъщност, колкото и здраво да е намърсувал Немцов, и то не само на „Путин и приближените му“, а на цялата Русия – на руската държава и на руския народ, все едно властта няма нищо общо с убийството му. Защото ако една муха кацне насред сервираната маса, колкото и да е гадна, никой няма да тръгне да я трепе с големия тиган. Освен ако не е идиот. Ще я отпъдят „нежно“ и ще я смачкат тихичко някъде в ъгъла. После, след обяда. Ако изобщо се сетят за нея.

  Немцов беше за Путин само една досадна муха. Такива като Немцов, в Русия с лопата да ги ринеш. Кудрин и Шувалов да не са по-дребни предатели от него? Ами подривни пропагандни агенти като Венедиктов и Федутинов? Е, тях някой да ги е застрелял демонстративно пред Спаската кула на Кремъл? (А не, че не го заслужават!)

  Очевидно е обаче, кой ДРУГ е имал ИСТИНСКИ МОТИВИ да убие Немцов. Но за това преститутките на FAC нищо не казват. Естествено. Е, карай да върви. Пак ще повторим лекцията. Белким някой малоумник схване нещо, та му светне пред мътните комбали. Защото умните хора отдавна ги знаят тези неща.

  youtu.be/lZAasSlWsMU

  youtu.be/pHnmXBrmfNA

  youtu.be/wHw4OhBpKq0

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s