N24: САЩ смятат да “очароват” европейците с танковете си

Естония dНАТО ще реализират „настъпление с очарование“ срещу Русия

НАТО бърза да помогне на страните от Източна Европа, чието население все повече се страхува от руската заплаха, пише изданието. Както съобщи N24, новите учения на алианса трябва да окажат подкрепа на местното население и едновременно с това да предупредят Москва.

По-рано алиансът никога не е демонстрирал така силата си, продължава изданието. Десетки американски танкове и до 500 американски войници ще бъдат разположени в Естония около източната граница на НАТО на територията на пет държави. Маршрутът им е 1800 километра. В началото на април колоната трябва да пристигне в Германия. Подробности от Андреа Омс и Лаура Фрич.

Войници на САЩ по улиците и площадите на Естония. Те дори могат да се пипнат. Някои от тези военни са от НАТО. Всичко е измислено като “настъпление с очарование” и представлява жест на подкрепа към хората от Източна Европа, които имат граница с Русия. Това е и предупреждение към Москва.

Кристофър Болт, командир на взвод от американската армия: От една страна, това показва нашето тясно сътрудничество със съюзниците от НАТО. Освен това, така ние можем да подобрим подвижността ни в ученията, които обхващат повече от една държава.

Водещ: Колоната ще измине повече от 1800 километра през 5 държави до военната база на САЩ в Бавария. Това е реакция срещу агресията на Русия в Украйна и нейната заплаха по адрес на НАТО. Много хора в Източна Европа се страхуват от властния съсед.

Мъж: Присъствието на НАТО ни внушава чувство на защитеност от Русия.

Жена: Ако нещо се случи, войниците ще ни помогнат.

Жена: Страхувам се от войната. Но не мисля, че руснаците ще направят първата крачка.

Водещ: Очевидно е, че вербалното и невербалното показване на мускули продължава. Сега Русия заплашва да употреби ядрени ракети срещу корабите от датския флот, ако Дания се присъедини към щита на ПРО на НАТО.

В ефир на 24 март 2015 г.

3 отговора на “N24: САЩ смятат да “очароват” европейците с танковете си

  1. Първото впечатление е: агресивни негодници, заобиколени от възторжени дебили. И в най-добрия случай, тук-там, 1-2 все още „неуверени“. Но това е долнопробна пропагандна статия. Не може да й се вярва. Не всички в Европа идиоти. И не всички в страните, прилежащи към Русия, са русомразци. Напротив, щатите правят поредната си тъпа грешка. Пропагандният ефект, по-скоро, ще бъде обратен.

  2. По малоумна пиар писаница не бях чел. Тези са си забили главите в дебелите задници и не виждат, че преди една седмица в Русия завърши проверка на бойната готовност на голяма част от руските въоръжени сили, та на фона на тази проверка този марш си е чисто анаболно надуване на мускули. Обикновено това привеждането на войските в по-висока степен на бойна готовност е под формата на проверка и провеждане на учения каквито Русия извършва, а не разходки сред природата и по страните на Европа.

  3. НЕ Е САМО „жена“ : РУСИЯ НИКОГА НЕ Е И НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ПЪРВА СВЕТОВНА ВОЙНА!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s