American Free Press/ Пол Робъртс: Америка е луда от алчност и жадна за власт

pol-kreyeg-robertsБезумната военна пропаганда на Вашингтон срещу Русия, която разпространяват големите американските медии, са реална заплаха за целия свят, пише Пол Робъртс във вестник American Free Press. Но Франция и Германия най-накрая разбраха, че САЩ са полудели и сега с всички сили се опитват да предотвратят войната.

Съветникът на американския президент по национална сигурност Кондолиза Райс предупреждаваше американците, че “несъществуващото” оръжие за масово унищожение на Саддам Хюсеин ще провокира появата над американските градове на ядрен облак. Но такава опасност не съществуваше тогава. Днес над американските градове наистина надвисна реална заплаха, която не се забелязва от съветника по национална сигурност. Заплахата произлиза от Вашингтон и е резултат от демонизирането на Русия и нейното ръководство, пише Пол Робъртс в стататията си за американското издание American Free Press.

На 13 март в ефира на CNN бе показано пропагандно видео, все едно излязло от страниците на “книгата на Джордж Оруел “1984”, в което видео Русия е представена като агресивна военна заплаха, припомня Пол Робъртс. Според него, програмата на Волф Блитцер, в която е показан сюжетът, е “целенасочено организирана пропагандна кампания, чиято цел е да се подготвят американците за конфликт с Русия”.

Пропагандата е толкова “необмислена и тотално лъжлива”, което е и очевидно: CNN и Волф Блитцер не се побояха, че ще ги подведат под отговорност за “подбуждане към военна истерия”. “Т.нар. “водещи медии” се превърнаха в министерството на пропагандата”, – пише Робъртс.

Подобна пропаганда се разпространява и във Великобритания. Там министърът на отбраната Майкъл Фалън нарече Русия “реална и непосредствена заплаха” за Европа. В Прибалтика спешно се екипира американска войска и танкове под предлог от непосредствено нападение от страна на Русия.

“Фактът, че подобна вопиюща лъжа може да произлиза от високопоставени чиновници без каквито и да било последствия и без всякакво наличие на съвест, трябва да ни плаши до смърт. Свидетели сме на абсолютно неуважение към истината и човешкия живот от страна на високопоставените чиновници и медиите”, – смята коментаторът.

Пропагандата води света към война, убеден е Робъртс. Пропагандата унищожи доверието между ядрените държави и доведе до възраждането на заплахата от ядрен Армагедон. Правителството на Русия вижда, че Вашингтон и неговите “васали” от НАТО създават несъществуваща руска заплаха, за да навредят на Русия.

Според Пол Робъртс, разпространяваната от продажните медии вашингтонска пропаганда е “най-безотговорната постъпка в историята на човечеството”. Ако Роналд Рейгън и Михаил Горбачов успяха да спрат ядрената война в миналото, то обезумелите неоконсерватори със своите продажни медии днес я възродиха.

Сценарият на американската пропагандна война срещу Русия и Владимир Путин напомня тази, която бе използвана срещу Афганистан и Усама бен Ладен, Ирак и Саддам Хюсеин, Либия и Муамар Кадафи.

“Означава ли това, че Вашингтон има намерение да удари Русия с ядрено оръжие?”, – пита авторът.

Ако това е така, то това означава край на света. Очевидно е, че заплахата за САЩ и целия свят се намира във Вашингтон, а не в Москва, убеден е експертът. И тази заплаха се заключава в безумната идеология на американските неоконсерваторите за световна хегемония, към която трябва да добавим и необузданата алчност на военно-промишления комплекс на САЩ, който се стреми за завладее всички световни ресурси.

Путин осъзнава цялата сериозност на ситуацията и се опитва да занижи напрежението, но Вашингтон прави това практически невъзможно, подчертава авторът. Вашингтон смята, че Русия трябва да заплати следната цена: да върне Крим и военно-морската база в Черно море, да се откаже от подкрепата си към рускоезичното население в югоизточна Украйна и да се примири с военните бази на НАТО в Украйна. Може да се каже, че Вашингтон иска Русия да капитулира, смята Робъртс.

Но в пропагандната си програма по CNN Волф Блитцер забрави да спомене, че немското разузнаване оспорва изявленията на Вашингтон спрямо Русия, че “правителствата на Франция и Германия най-накрая разбраха, че САЩ са полудели” и отчаяно се опитват да не позволят на Вашингтон да започне война.

Вашингтон и неговата британска марионетка цели 70 години сеят смърт и разрушения. Седем държави бяха обект на агресия и бомбардировки в името на “разпространяване на демокрацията”, подчертава политическият коментатор. “Ирак е разрушен, както Афганистан, Либия и Сомалия. Сирия е почти разрушена, а Пакистан и Йемен политически и социално са дестабилизирани от непрекъснатите въздушни удари на САЩ. Демократично избраните правителства на Хондурас и Украйна бяха свалени чрез подготвени от САЩ преврати. Венецуела е следващата, а Боливия, Еквадор, Аржентина и Бразилия чакат реда си”, – сигурен е експертът.

Вашингтон и продажните медии забравиха какво е това човечност и се превърнаха в “агенти на злото”. И ако се появят ядрени облаци, отговорността за това ще носят Блитцер, CNN и продажните медии, които без умора крещят за война, резюмира Пол Робъртс.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s