The Times: Правилата на Москва, които Обама не бива да забравя

Москва ers“Правилата за оцеляване на шпионите във времето на студената война (“Нищо от никого не вземайте”, “Вие никога няма да бъдете сами”) са известни като правилата на Москва. Сега, с одобрението на Кремъл, група ветерани от руското разузнаване ги споделиха с американските си колеги, за да станат ясни новите правила на Москва”, – пише The Times.

Президентът Обама трябва да се запознае само с три от тях, иронизира авторът на статията Роджър Бойс.

“Не помагайте на Украйна да си върне Крим. Той е наш…запазваме си правото да хвърлим ядрена бомба, ако пробвате да ни го отнемете”, – глави първото “правило на Москва”.

КГБ acСпоред второто правило “НАТО трябва да стои по-далече от “задния ни двор”. Никакво оръжие за Украйна, иначе ще изострим конфликта”.

“Не си мислете, че даваме заден по отношение на Естония, Литва и Латвия, защото НАТО изпрати там сума ти войници”, – такова е третото “правило”.

Бойс допуска, че “Путин в действителност не иска да хвърли по нас бомба и да ни върне в каменния век”. “Той, обаче, иска да противопостави САЩ на Европейския съюз, да посее неувереност в НАТО и да подкопае решимостта на Запада. За съжаление това му се отдава доста добре”, – пише журналистът.

Петя Паликрушева

Шпионин 1

Един отговор на “The Times: Правилата на Москва, които Обама не бива да забравя

  1. Да, а пък невинните ангелчета във Фашингтон не искат нищо, освен мир, благополучие и процъфтяване за целия свят! И разбира се, „демокрация“, „свобода“, „пазарна икономика“, „права на човека“ и „хуманни ценности“. И ние, естествено, им верваме. Беееее-бееееее-беееееее…. Муууууу….. Мееееее…. Ей го, на – всички им верваме абсолютно!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s