„Зеркало недели“: Украйна ще следи кой ще бъде в Москва на 9 май

9 май a7МВнР на Украйна ще “следи” кой ще участва в празничните мероприятия на 9 май в Москва. Министерството ще следи кои държавни глави и военни контингенти ще участват в празника. Както съобщава “Зеркало недели”, участието им ще се разглежда от Украйна като “демонстрация на солидарност с агресора”.

Нито един представител на Украйна няма да вземе участие в тържествата за 9 май в Москва. Това заяви прес-секретарят на украинското външно министерство Евгений Перебейнис. Както пише “Зеркало недели”, МВнР на Украйна ще следи кои държавни глави и военни контингенти ще участват в празника.

“Отчитайки руската агресия срещу Украйна, подобно участие ще се разглежда като демонстрация на солидарност с агресора и държавата, която въпреки своята антинацистка риторика, всячески поощрява нацистките движения на територията си и фактически е център за поклонение на неонацистите от целия свят. Считаме, че празнуването на Деня на Победата в такава държава не може да се нарече по друг начин, освен като кощунство, затова подобна солидарност с агресора може да се отрази на двустранните ни отношения със съответните държави”, – заяви украинският дипломат.

Както припомня “Зеркало недели”, Москва съобщи, че съгласие за присъствие на парада вече са дали 25 световни лидери, но и много държавни глави са се отказали да участват в тържествените мероприятия.

Петя Паликрушева

Един отговор на “„Зеркало недели“: Украйна ще следи кой ще бъде в Москва на 9 май

  1. Разтресоха се от ужас руснаците. Брях-бря, тю да му се не види макар! Голема бела, щели да ги следят? Ам сиа, ко прайм?

    То зер, ЦРУ малко следи и Русия, че и Украйна. Да не си дават зор бандеровците! Наскоро руснаците откриха в космоса група от новопоявили се 20 щатски спътника, които денонощно висят и шпионират Русия. Така, че професионалната работа има кой да я върши. Добричките им „западни партньори“, да речем. А дебилните укронацисти могат да идат да си почиват. Или да речем, да се занимават с донбаските си „подвизи“. Кой за каквото става.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s