Сорос предизвиква Русия на дуел

SorosОдиозният американски милиардер тласка Запада към военна конфронтация с Русия

Световно известният американски финансист и спекулант Джордж Сорос в свое интервю за Deutsche Welle даде личната си прогноза за развитието на политическата ситуация в Европа.

Според него, бъдещето на ЕС ще се реши в близките няколко месеца. Върху процесите ще повлияят събитията в Украйна. Вживявайки се в ролята на “Касандра”, той описа сценарий, според който Владимир Путин “ще успее да постигне главната си цел – съпротивата на Украйна ще бъде сломена”. Едновременно с това “Eвропа ще бъде обхваната от потоци бежанци – според реалистични оценки, около два милиона”. Тук милиардерът, меко казано, глупашки ликува. Защото, както показва действителността, основната миграционна лавина от Украйна се насочва към Русия, а не към “eвропейските ценности”.

После, според Сорос, “европейските приятели на победилия Путин ще смекчат санкциите срещу Русия”. Но Европейският съюз “вече няма да съществува”, добавя Сорос, поставяйки и себе си в редиците на евроскептиците. На какво основание е направена прогнозата, това си знае само милиардерът.

Видно е, че господин Сорос или не е чувал за минското споразумение, или самото минско споразумение не му допада.

Всички вече знаем, че представителите на американския бизнес се ръководят от формулата “американската стабилност означава нестабилност в целия останал свят”.

Ето затова г-н Сорос настоява за твърдия силов сценарий по отношение на Русия. Според него, за да се предотврати неблагоприятният вариант около събитията, Украйна трябва да бъде подкрепена…“чрез пряка военна конфронтация с Русия“. Представителят на транснационалната финансова олигархия призовава да не се страхуваме от нова студена война, защото “Русия ще я изгуби, както в миналото се провали СССР”.

По-нататък финансистът, чийто финанси са придобити чрез ликвидирането на доста национални валутни пазари, възпроизвежда добре познатите ни тези на западната пропаганда, че “Русия на Владимир Пуни е агресор, а отбраняващата се Украйна защитава същите ценности и принципи, които са в основата на ЕС”. Съдейки по всичко, става дума за нетърпимост към инакомислието, политическите репресии и използването на забранената от ООН тежка техника срещу мирното население. “Путин не иска военна победа в Украйна, за да завземе част от държавата и да поеме отговорност за нея. Той се стреми към финансовия и политически крах, който ще дестабилизира Украйна и за който той няма да носи отговорност”. Тук Сорос, без да забележи вероятно, изобличава плановете на Държавния департамент по отношение на Украйна…

Финансистът също предлага да се спре спасяването на гръцката икономика, която, според него, само изсмуква така необходимите средства, които могат да бъдат насочени към украинската. Имайки предвид, че населението на Гърция е около 10 772 967 човека, а Украйна е около 42 741 248, от думите на Сорос съвсем не става ясно за чия сметка предлага той да се запуши тази “черна дупка” (отчитайки, че икономиката на Гърция не можа да бъде спасена дори със стотиците милиарди вливания от страна на Брюксел). В този сюжет Сорос няма предвид своите съвсем не скромни възможности, защото всички помним, че през февруари той ОТКАЗА да даде на Украйна 1 млрд. долара.

Защо прави подобни изявления дядо Сорос?

Финансистът знае добре, че Западът въобще не иска военен сблъсък с Русия. Вероятно защото Русия има ядрено оръжие.

Очевидно е, че по дипломатически път проблемите в Украйна няма да се решат никога. Напълно възможно е само чрез силата на оръжието те да бъдат решени. По-точно казано, Западът смята, че проблемите по отношение на Новорусия ще се решат само след военния разгром на Русия.

Не си мислете, че Русия ще издържи на нова “студена война”.

Защо няма да издържи?

Защото Русия е значително по-слаба от гиганта СССР.

“Петата колона” все още действа сравнително успешно в Москва и това го виждаме всички.

А това е проблем. И не бива да си затваряме очите, че този проблем означава, че нещо не е отработено както трябва в самата Русия.

Но има един малък нюанс – “студената война”, която Западът започна, и която цел е свалянето на настоящата власт в Русия, може да завърши с това, което се случи през 1917 г. Тогава на мястото на “петата колона” дойдоха болшевиките и свалиха царя.

В момента болшевики няма, но има достатъчно твърди хора в Русия, които чрез самоорганизация ще се надигнат от низините.

И тогава същият този Запад ще бъде ометен като парцал от низините.

Но Джордж Сорос, от собствената си класова позиция, е прав в нещо.

Именно в Украйна се решава съдбата на ЕС, а и на целия неолиберален проект. Експанзията на Запада и ЕС към Украйна съвсем не е случайна. Не е случайно и това, че тя съвпадна с изострянето на световната финансова криза.

За да се поддържа съществуването на капитализма на фона на неговото очевидно самоликвидиране, трябва спешно да се разшири ресурсната база за стабилизиране на системата.

Не е тайна, че в края на XIX век рязката колониална експанзия на Европа (завоюването на държавите от Африка) е била свързана с много силна криза на капитализма. И какво последва от това?

Последва избухването на Първата световна война. Последваха революции в цяла поредица от държави, а скоро след това и Втората световна война.

А какво ще се случи, ако ЕС не успее да превърне Украйна в свой протекторат?

Ще последва ли от това разрушаването на капиталистическата система?

Да, напълно възможно е това да се превърне в постепенно разрушаване, което ще предизвика много сериозни социални и политически промени в самата Европа.

Сорос е милиардер. А парите обичат тишината. Би трябвало той да се стреми да избягва революционните трясъци. Но от друга страна Сорос постига огромните си печалби именно чрез инициирането на обществени катаклизми. (да си спомним огромната финансова криза, в която беше бълбукната България по времето на Жан Виденов. Тя беше съвсем тенденциозно инспирирана с цел облаги на външни и вътрешни сили, включително и тези на Сорос).

Да не забравяме и друго – в днешния си вид ЕС е само ИНСТРУМЕНТ, който гарантира американската икономическа хегемония в Европа.

Защо смятам така?

Защото чрез политиката си Брюксел отваря националните пазари за мощните транснационални корпорации, в резултат на което националните пазари рухват. Пред транснационалните корпорации всеки национален пазар няма никакъв шанс да оцелее.

Така най-едрия капитализъм изяжда по-малките си братчета, т.е. капитализмът изяжда самия себе си.

Със споразумението си за асоцииране с ЕС Украйна ще се превърне фактически в колониална държава. А ако отворим дума за споразумението за Трансатлантическата зона за свободна търговия, към която така истерично се стреми Америка, ще последва какво?

Ще последва окончателното разрушаване на остатъците от националните европейски държави.

Да, това са две части от единния план, който ще доведе до реструктуриране на пазарите в съответствие с интересите на транснационалния (най-вече американски) капитал.

Не знам дали някой си дава сметка, че значителна част от капиталите в Европа са интегрирани с американските капитали.

Ето затова лидерите на Западна Европа са същите компрадори, както и нашите родни управляващи властници.

Когато на всички ни се струва, че Европа действа срещу собствените си интереси, в действителност нейният елит работи на пълни обороти за интересите на финансовата олигархия.

А нима Сорос не разбира, че Украйна може наистина като “черна дупка” да погълне повече и от 50 млрд долара годишно?

Явно Сорос не разбира, че ситуацията вече е извън контрол. Политиката на Вашингтон може да доведе до пълното ликвидиране на Украйна.

Защо такава адска прогноза?

Защото украинската икономика се демонтира ежедневно. Страната е в гражданска война, държавността се разпада, самата управляваща класа в Украйна се превръща във военно-политическа клика. Няма план “Б” при такъв мащаб на катаклизма.

Оттук произлиза и истерията на дядо Сорос, който наивно предполага, че чрез някакви допълнителни инжекции (включително военни) може да върне времето назад.

Не, времето не може да се връща назад.

Сори, дядо Сорос, но такива са фактите.

Европейският съюз реши, че може да си заплюе територията Украйна, но ей така, от само себе си, без да инвестира в нея.

Но кой е виждал такова чудо – да искаш да те признаят за шеф на кухнята, ако не инвестираш в нищо – нито в печки, нито във фурни, нито в тигани, нито в майстори-готвачи?!

А прави ли ви впечатление, че Сорос постоянно говори за пари, но не за своите?

Тук следва злорада констатация за стареца-милиардер, който се опитва да надлъже света с дребни хитрини…

Европа, ако е умна, няма да допусне откъсването на Украйна от влиянието на Русия, от руското икономическо и цивилизационно простанство, защото в противен случай Европа трябва да вземе Украйна на буксир.

Както виждаме, това горното не се случва и няма да се случи.

Америка няма да позволи да се случи.

Ще кажете, а защо Европа да тегли Украйна на буксир, когато Държавният департамент на САЩ спретна преврата на хунтата?

Да, САЩ са главните виновници за изтъняването на връзките между Украйна и ЕС.

Заради добива на шистов гас, ако не знаете защо…

Монсанто планира да изкупи украинския чернозем за отглеждане на забранените от Европа генно-модифицирани продукти.

Даа, хищническият капиталистически търговски интерес играе в този конфликт сериозна роля. Но той не е главната причина за събитията там.

Става дума за нещо още по-зловещо – за пълен и безапелационен контрол, за ново робство.

Затова в думите на Сорос трябва да съзираме призив към тотален и безвъзвратен колониализъм. Защото формулата, която реализират САЩ в много точки на планетата е следната: контрол без каквато и да е отговорност.

На САЩ не им трябват просто някакви си пазари или суровини. На САЩ им трябват нови роби.

Зловещо, но факт.

Глупава е позицията на Европейския съюз, защото и без катастрофата в Украйна, европейския капитал имаше възможност съвсем спокойно да се отдаде на печалба от украинския пазар. При това достатъчно обемен пазар.

Но на Америка това не й е изгодно, защото целта на САЩ е да превърнат Украйна в свой геополитически плацдарм. А също и да изключи напълно евразийския интеграционен проект на Русия. Т.е. това, което каза Бжежински, че “без Украйна Русия престава да бъде евразийска империя”, трябва да се счита за цел номер едно на САЩ. Това е целта, която трябва да бъде постигната скоро.

Затова за САЩ е важно Москва да няма положителен ход.

А кое е положителен ход за Москва?

Отговор: Широка автономия на Донбас в състава на Украйна. Или още по-голям успех на опълченците в битката им за регионално пространство.

Защото това означава, че се съхранява проруският цивилизационен фактор в Източна Украйна. Точно затова за САЩ не е изгодно създаването на “голяма Новорусия”. Защото това прави Украйна крайно критично слаба като база на влияние на САЩ. Затова Вашингтон с всички възможни средства ще се стреми да задържи политическия режим в Украйна.

А това означава, че Украйна ще бъде захранвана с още и още оръжие.

А безплатно ли ще дават американците оръжие на Украйна?

Не бъдете наивни!

Безплатен обяд няма!

Нима не знаете как работи МВФ?!

Ще ви кажа – плячкосва.

Всичко това е трагично, зловещо, стряскащо, подтискащо, опасно и убийствено за този така луд и объркан свят.

Но цялата тази лудост един ден ще свърши, защото капитализмът от алчност ще се самоизяде.

Преди да се самоизядат олигарсите, обаче, те ще ръфат без всякакви задръжки не себе си, а обикновените хора.

Просто такива са правилата при капитализма – вълкът няма как да остави бялото кротко агънце неизядено.

Защо?

Защото вълкът е хищник. Капитализмът също.

Е, в такъв случай изходът е само един – агънцето да престане да блее и да хрупа тревица, а съвсем целенасочено да успее да се превърне в лъв.

А когато много лъвове заобиколят вълка, той няма никакъв шанс за оцелее.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Сорос предизвиква Русия на дуел

  1. Сорос е просто един служител на т.нар. „световен елит“. Тоест, на банкерско-корпоративната юдео-масонска олигархична върхушка.

    Впрочем, тези били капиталисти… Естествено, че са – в дадения исторически момент… Но не това е най-важното. Те са готови да въведат всеки възможен строй и всеки „световен ред“, готови са да го нарекат както си искат. За тях „социализъм“ и „шарият“ са само варианти, и то не по-лоши от капитализма. За тези антихуманни чудовища капитализмът не е свещена крава. Свещен за тях е само Мамонът, както и властта, която им дава. А пари и власт те ще имат при всеки обществен строй, защото така ще си го уредят. (Не случайно съм поставил по-горе думата „социализъм“ в кавички…) Обществото, което най-идеално би ги устройвало не е капитализмът. Не е даже оруелският „социалистически“ свят. Най-идеално за тях би било хората да са само интелигентни животни – биомаса за бачкане, колене и ядене, под тотален терор и контрол. Най-идеално би ги устроил тях един супер-сатано-фашизъм, какъвто даже въображението не може да ви го нарисува.

    Та, не го гледайте вие Сорос. Него и да го убиеш, друг подобен ще се пръкне. Той е пределно ясен. И ролята му е ясна. Не гледайте даже, че в момента правителството на САЩ покровителства Сорос и соросоидчетата като него, и им дава да мърсува. Това е изгодно за САЩ. А и за него е изгодно, защото той не пропуска да забогатее от всяка поредна мръсотия, която прокарва. Вгледайте се по-добре в силите, които стоят ЗАД щатските политици. Вижте откъде му растат на фашизма краката. И помислете какво трябва да направим ние, за да се измъкнем от унищожението, което са ни подготвили.

  2. Ей, ти Сорос, щом толкова искаш война събери цялата си рода, подари на всички пушки и пистолети и се воювайте в твоето имение, който победи, всичко наследи! А Русия има своите планове. Не можеш да преживееш триумфа на Путин, а заедно с него и на Русия???? Господ да те съди!!!!!!! Той знае какво заслужаваш ти и целия ти род.

  3. Няма ли кой да го гръмне тоя Сорос, бе??? Този педераст ще подпали света, мамка му и нещастник!!! :(((((((((

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s