Лех Валенса: Русия ще се разпадне и ще заживее щастливо

Лех Валенса 397Бившият президент на Полша Лех Валенса заяви в интервю за украинския вестник “Украинская правда”, че Русия я чака разпад на много части. После руснаците ще минат през “демократизация”, ще се избавят от “имперските си възгледи” и ще станат щастливи, но за целта ще им трябват сто години, отбеляза полският политик.

Имайки предвид множеството народи, които живеят на територията на Русия, бившият президент на Полша Лех Валенса добави, че страната може да се разпадне и от нея да останат най-много 20 милиона човека.

Както заяви политикът за украинския вестник, за пълната трансформация на държавата ще е необходимо много време, защото “руснаците са нещастни” и “трябва да им се промени манталитетът напълно”.

“Възможно е повторение на сценария около създаването на Европейския съюз. Ще последва обединение на нови държави, но вече на други принципи. Ще се изравнят икономиките, държавите ще започнат да се отварят за сътрудничество в различни конфигурации”, – сподели полският политик “виденията” си за бъдещето на Русия.

Както смята Валенса, за да се откажат руснаците от имперските си възгледи, те трябва да осъзнаят необходимостта от демокрация и да започнат да уважават другите, но за целта ще са им необходими поне сто години. Политикът завърши са оптимистичната прогноза, че “в Русия всичко ще се случи, но по-късно”.

Петя Паликрушева

Реклама

5 отговора на “Лех Валенса: Русия ще се разпадне и ще заживее щастливо

  1. Трай коньо за зелена трева… (По-скоро, грухчо за щатска помия…)

  2. ЕДИНСТВЕНАТА И НАЙ-ГОЛЯМА ИСТИНА В ТАЗИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ БРЪЩОЛЕВЕНЕ Е ЧЕ:
    САМ НЕ СИ ВЯРВА, но трябва! Такава му е ПРОФЕСИЯТА!

  3. ТОЗИ ЕЛЕКТРОТЕХНИК-МИСЛИ, ЧЕ СЛЕД СТО ГОДИНИ ЩЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И КАПИТАЛИЗЪМ СЪС ЗАКОН ЗА ПРИНАДЕНАТА СТОЙНОСТ И МЕГАКОРПОРАЦИИ С ХИПРАОЛИГАРХИЯ…ХА ХА ХА-НАИСТИНА НЕДАЛНОВИДНОСТТА МУ ГРАНИЧИ ПО ОТНОШЕНИЕ СКОРОСТТА НА СВЕТОВНИТЕ ПРОЦЕСИ С НЕОСВЕДОМЕНОСТ И ЛИПСА НА ИНТУИЦИЯ -И ЩЕ КАЖА -О СВЕЩЕННА ПРОСТОТА ! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s