Чърчил и де Гол се въртят в гроба от срам

Victory-Day-Star-St.-George-Ribbon-Vector-2048x2560Цяла поредица от европейски лидери под строй отказват да празнуват в Москва Денят на Победата над фашизма. Предават щафетата един на друг, като при отборно надбягване. Почти не минава и ден, в който представители на уж суверенни държави с цяло гърло изревават, че няма и да стъпят в Москва на 9 май.

Нещо различно в аргументите им да виждате?

Не, еднакви са им аргументите.

Шаблонни – повтарят тезата на Вашигтон за “агресията на Русия в Украйна”.

А как беше в близкото минало?

Е, в миналото евролидерите бяха различни – тогава европейските политици не смятаха за болестотворно явление да изразяват уважението си към народа-победител. Тогава същите тези европейски лидери успяваха да правят разлика между “културата в международните отношения”, дребните политически игри и евтиния популизъм.

Какво доказва днешният им “квазибойкот”?

9 май NТой доказва пълен крах на морално-етичните ценности на европейския политически елит.

В щафетата на “квазибойкотиращите”, разбира се, участва и нашият държавен глава. Специално го споменавам, за да не обидим Плевнелиев, че не го смятаме за европейски елит 🙂

Означава ли отказът им, че самата Европа вече НЕ е политически субект?

Със сигурност Чърчил и генерал де Гол се преобръщат в гроба – от срам от потомците си.

Ако някога Англия, Германия, Франция, а дори и Швеция се правеха, а и бяха основни актьори в световния политически театър, то същото не може да се каже сега.

Какви са сега?

photo_13_1Ми, сега приличат на балерините от третия ред на кордебалета в “Лебедово езеро” или “Лешникотрошачката”.

За тези, които са забравили какво е кордебалет, предлагам кратко описание – Кордебалетът означава ансамбъл от танцьори и танцьорки, изпълняващи масови танцови номера в балета, операта, оперетата, музикалния театър. Кордебалетът се групира около водещия танца солист (наричан корифей). Изкуството на кордебалета изисква пределна групова съгласуваност и точност на движенията на всички танцьори.

Точно, нали?

А може ли да си в кордебалет, да вървиш групово около водещия солист, който си изпълнява пируетите така, както режисьорът повели, т.е. да си част от масовката, и да се правиш, че си запазил субектността и инстинкта си за самосъхранение?

Разбира се, че не.

Мдаа, Европа вече не е политически субект. Тя е политически придатък на САЩ.

Европа скоро окончателно ще капитулира, защото е изгубила основния инстинкт, който е гаранция за оцеляването на всяко живо същество на планетата – инстинкта за самосъхранение.

В същото време фашизмът в 21 век настъпва, завзема нови и нови територии, опира се на “петите колони”, които Америка пося по света чрез “износа на демокрация”…

Не сте съгласни с това?

324081_originalЕ, погледнете бандеровците, които маршируват настофърчено из Киев…

Спомнете си живите изгорени в Одеса…

Вижте новите есесовци в Прибалтика…

Хвърлете поне едно око и на протестърите и бояджиите на паметници в България или на факлите, които озаряват зловещо София по време на шествията за ген. Луков…

Уж влиятелни европейски държави, а не забелязват, че “жизненото пространство” на фашизма се разширява с всеки изминал ден.

А може би го забелязват, но това е целта им?

Сляпа ли е Европа? Или е сложила удобните розови очила върху префинените си носове? Или охранена Европа си живее в някаква измислена реалност?

Тази ли “демокрация” иска Европа  – “демокрацията” за охранените, тлъсти, безморални и алчни капиталисти?

Нима Европа не вижда страданията на обикновения човек на труда?

Нима Европа не вижда гладните, беззъбите, окъсаните трудови хора или е свикнали да ги смята за тор?

Ами ако същите тези гладни, озъбени и окъсани хора на труда изведнъж изригнат срещу лицемерните им и мазни фалшиви ценности?

Какво ще прави дебелата и паразитираща Европа тогава? Ще търси помощта на САЩ?

Хубаво, ама САЩ е далече. А беззъбите в Европа са милиони.

Нима си мислите, че пред бурята на милионите беззъби САЩ ще успее да каже “гък”?!

RED-FlagОтказът на европейските лидери да стъпят на Червения площад в Москва на 9 май НЕ Е обида за антифашистите в целия свят! Не, не е обида.

Така стана по-добре, защото милионите антифашисти по света видяха истинското лице на западната демокрация. А то е лице на урод , на морален срив, на пълна деградация – лице на хищник.

Дори щеше да бъде по-лошо, ако тези европейски фарисеи бяха застанали редом до живите ветерани от Втората световна война. Това вече щеше да бъде обида. Кръвна обида! Защото на този и на Онзи свят неонацистите и антифашистите НЕ могат да стоят рамо до рамо! Не могат!

9 май е празник! 9 май е триумф на победата на обединените народи на Европа срещу фашистката чума.

9 май е символ на победата на свободата, солидарността и жертвоготовността в името на Родината, в името на хората, които носят блага, които искат мир и благоденствие за децата си, които искат равни шансове за живот…

Нека на 9 май празнуват само тези, за които всички тези ценности НЕ са само празни думи.

9 май 9-maja-den-pobedyА Чърчил и генерал де Гол вече се въртят в гробовете си.

От срам.

Смърт на фашизма! Свобода на народа!

Петя Паликрушева

 

9 май _3

3 отговора на “Чърчил и де Гол се въртят в гроба от срам

  1. 9 май е празник на Победата над фашизма. Затова на този празник нямат място фашисти и нацисти. Особено в Москва.

    Много важно, че не искали да дойдат… Правилно! Не им е там мястото! Там е мястото на народите на бившия Съветски съюз, и преди всичко на руския народ, който изнесе на гърба си основната тежест на войната и даде преобладаващото количество жертви.

    Няма защо да се смесва чистото и мръсното. Така е по-добре. Всеки да си знае мястото и лагера. А като иска война – добре! Да бъде война! В края на краищата, този свят не е единствен. Адът чака онези двуноги, които всъщност не са хора, само изглеждат такива. И адът няма да се препълни – грижа да нямате… В края на краищата, Истината е Божия, Любовта, Милостта и Справедливостта са Божии, а Царството Божие е само едно. И то не е за всеки. В него не се влиза през голямата врата. Парадна е вратата към ада. В Божието Царство се влиза трудно, през малката вратичка, само с мъка. Много мъка! Но пък наградата е голяма.

    Така, че добре – да бъде война! Ние не сме го искали. Бог е с нас. Щом не искат да бъдат на 9 май в Москва – да бъдат тогава на 9 май в Брюксел, да празнуват Деня на Гейропа (или Еврейопа)… Всекиму своето. Овците и козите не бива да се смесват. Така по-лесно ще се отделят, когато му дойде времето.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s