Fox News: “Руската агресия” стигна до бреговете на САЩ

ФоксОколо бреговете на САЩ са забелязани два руски военни кораба. Американският генерал в оставка Джек Кин твърди, че така Владимир Путин се опитва отново да сплаши Запада. В интервю за телевизия Fox News той за пореден път отбеляза, че руският лидер няма да се спре с постигнатото с Украйна и ще се опита да проправи сухопътен коридор до Крим, а после ще се заеме с дестабилизация на страните от Балтика.

Водещ: А сега да си поговорим за признаците за възобновяване на агресията на Русия. Според Пентагона, два руски военни кораба са били забелязани около бреговете на САЩ, а бившият главнокомандващ НАТО предупреди, че новото настъпление в източна Украйна, както той каза, е неизбежно. Това се е случило, когато новите сили за бързо реагиране на НАТО преминаваха първата серия от изпитания в Чехия.

А това е Джек Кин – генерал в оставка, бивш заместник началник щаб на ВС на САЩ и военен аналитик. Винаги сме радостни, когато сте при нас, генерал Кин. Каква е целта на руските кораби?

Генерал Джек Кин: Мисля, че това е част от кампанията на Путин. Той е такъв хитрец, такъв бандит, ясно разбира, че геополитическото влияние се дължи не само на силите и средствата, но и на политическата решимост и силата на волята.

Той сплашва и води психологическа война чрез въздушни и морски маневри около границите на страните от НАТО, за да напомни за могъществото на Русия, за военната сила на Русия и за това, че тя може да общува с тези държави от позицията на силата.

Водещ: Да поговорим и за Крим. Каква ще е следващата стъпка на Путин? И какво трябва да предприемем ние?

Джек Кин: Не вярвам, че той ще спре с постигнатото в Украйна. Очевидно е, че икономическите санкции не му оказаха никакво въздействие. Икономиката на Русия рухва, Путин има сериозни проблеми вътре в страната си. Но, независимо от всичко, в страната господстват високо патриотични настроения. Народът му оказва сериозна подкрепа.

Затова мисля, че той предприема стъпки, насочени към създаване на сухопътен коридор от Източна Украйна към Крим. Така Русия ще има пряк достъп до Крим чрез пристанищния град Мариупол. Мисля, че това ще бъде неговата следваща крачка. Някои мои колеги-военни смятат, че това ще се случи съвсем скоро.

Сигурен съм, че Путин ще направи това. Той ще продължи да оказва натиск върху НАТО и Запада. Според него, ръководството на Европа и САЩ в момента е слабо, и той ще се възползва от това. Мисля, че в страните от Балтика ще видим същото, както в източна Украйна.

В ефир на 9 април 2015 г.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Fox News: “Руската агресия” стигна до бреговете на САЩ

  1. На Русия не и е потрябвала никаква война. На Европа също. Проблемът е, че САЩ не са на това мнение. На тях неистово им трябва тази голяма война, защото при отмяна на долара, ще заприличат по стандарт на Сомалия. Няма да е бързо, но ще е неизбежно. За да не стане това, те са готови да подпалят света ако трябва и ако е възможно само европейци и руснаци да мрат. Дано европейските лидери успеят да ни измъкнат от тази лудост.

  2. След като САЩ нарушиха всички договори подписани в последните 70г. , според мен е съвсем нормална реакцията на Русия. Предполагам че ако има провокаций и спрямо Китай ще има ответна реакция, но там не смеят да пипат защото ако китайците си поискат кредитите отпуснати на САЩ , те не само ще фалират но и ще се разпаднат като държава.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s