Independent: Член на британския парламент открито се възхищава на Путин

Парламент Великобритания 71_1Един от членовете на парламента от Партията на независимостта във Великобритания (UKIP) Даян Джеймс публично се възхищава от политиката на руския президент, който, според нея, защитава интересите на държавата си. Изданието припомня, че миналата година лидерът на партията Найджъл Фарадж изрази възхищението си от позицията на Путин по време на сирийската криза.

В интервю за радиостанция LBC Даян Джеймс похвали “силния лидер” Владимир Путин, който, според нея, “защитава интересите на страната си”.

Британското издание отбелязва, че думите й изразяват становището на лидера на партията Найджъл Фарадж, който високо оцени позицията на Путин по отношение гражданската война в Сирия.

На свой ред, Даян Джеймс отбеляза реакцията на руския президент по украинската криза. “Той поставя Русия на първо място. На Путин му се налага да решава проблеми, предизвикани от Европейския съюз, който подкрепи смяната на властта в Украйна, което, според Путин, е заплаха за рускоезичното население в страната”.

Даян Джеймс изказа мнението си по време на дебатите с други британски жени-политици от висок ранг по радио LBC.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Independent: Член на британския парламент открито се възхищава на Путин

  1. В Британия явно мъжете имат проблеми с „топките“ си. Кралица им царува, свещениците им, па даже и епископите им взеха да стават жени, и в армията им служат жени, а в политиката… Май там само на жени им стиска да говорят каквото мислят. Не че и други не го мислят същото, но трябваше жена да го каже първа.
    Туй да си мухльо трябва да е една от многото нови европейски „ценности“. То впрочем, ако съдим колко бързо нашият прецедент се ориентира да спазва „европейските ценности“, май си е точно така.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s