SRF: Верността към еврото е по-важна от дружбата с Русия

Ципас Путин cy_pu_0Министър-председателят на Гърция държа реч в един от елитните ВУЗ-ове на Москва. SRF твърди, че политикът е изяснил в определена степен външната политика на страната си. Главната цел на Гърция, според Алексис Ципрас, е държавата да остане в ЕС.

Гърция отново предотврати заплахата от банкрут. “Ние платихме”, – заяви днес представителят на МВФ. Гърция получи 550 милиона евро, но на каква цена, никой не знае. Вероятно цената е голяма. Лидерът на гръцкото правителство Алексис Ципрас все още е в Москва. В речта си в руския университет той говори за главните моменти във външната политика на Гърция.

Пред студенти от един от елитните ВУЗ-ове на руската столица Алексис Ципрас се чувства добре, както се вижда. В университета подготвят новото поколение дипломати. Независимо от дългогодишната руско-гръцка дружба, Ципрас днес неочаквано ясно даде да се разбере, че държавата му е ЗА Европейския съюз и еврото.

Алексис Ципрас: Целта на нашето правителство е да остане в еврозоната. Ние смятаме този проблем за европейски. Затова се стремим към съвместно европейско решение.

По-рано министър-председателят на Гърция се срещна с руския си колега Дмитрий Медведев. По време на разговора се обсъди участието на Русия в планирана ПРИВАТИЗАЦИЯ в Гърция.

В ефир на 9 април 2015 г.

Петя Паликрушева

Един отговор на “SRF: Верността към еврото е по-важна от дружбата с Русия

  1. Кой е учуден? Знаем ги гърците – лукави селски тарикати. Спасението на света няма да дойде от тях. И този също не е нито патриот, нито пък революционер. Просто хитър, лукав гръцки буржоазен политик.
    Но какво пък, поне не е марионетка-камикадзе, като нашия гербераст Боко Тиквата. Или като мухлявия ни прецедент с лявата резба. То от нашите политици по-долни и по-жалки няма в целия свят. Така че, какво да го съдим Ципрас. Всичко при него е ясно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s