Замълчи или умри. Украйна заплаши с нови убийства

ВовкГенерал Василий Вовк смята, че в Украйна не трябва има хора, които говорят срещу “украинството”.

Украйна окончателно се постави на онази страна на барикадата, която не й предрича нормална държавност.

Заплаха за убийство тегне вече над всички, които се осмеляват да са недоволни от настоящия режим и изразяват гнева си публично.

В ефира на програма “Свобода на словото” по украинската телeвизия ICTV началникът на Главното следствено управление (СБУ) Василий Вовк, разказвайки за разследването на последните политически убийства в Украйна, посъветва всички, които са недоволни от настоящия решим, да замълчат в името на собствената си безопасност.

“Мисля, че понастоящем, когато практически сме във война, трябва всички “украинофоби” ако не затворят съвсем устата си, то да намалят риториката си до нула. Смятам, че в тази ситуация не трябва има хора, които се изказват в прав текст срещу Украйна и срещу “украинството”. Призовавам ги да направят това, защото в противен случай нищо добро няма да последва. Това го казвам като началник на Главното следствено управление към Службата за сигурност на Украйна”, – заяви Вовк.

Когато бе зададен въпрос на генерала, има ли той ясна дефиниция за “украинофобия”, Вовк отговори: “Не, но ние знаем за какво става дума”.

Подобни изявления на главния следовател на Украйна, направени след убийството на Олег Калашников и жуналистът Олес Бузин, е трудно де се квалифицират по друг начин, освен като заплаха за физическа разправа над хората, които не се подчинят и не “намалят риториката си до нулата”.

Изказването на генерала не е изненада, защото самият шеф на СБУ Валентин Наливайченко преди време обяви намерението управлението да се реформира по образ и подобие на ОУН-УПА.

Какви методи използва ОУН-УПА по отношение на “украинофобите”?

В обширния списък от методи, използвани от бандеровците, фигурират и такива: рязане на глави и изгаряне на живи хора. В сравнение с предните, убийството на Олег Калашников и Олес Бузин са върховен хуманизъм.

“Калашников дължеше пари, а Бузина имаше врагове”

Генерал Вовк разказа по телевизията за разследването на убийството на Калашников и Бузин. Според него, в деня на убийството на Калашников в автомобила на брат му са намерени 6 милиона гривни.

“Във всяко убийство има икономически мотив”, – отбеляза Василий Вовк, добавяйки, че убитият Калашников “е дължал пари”.

“Що се касае до журналистът Бузин, бих казал, че аз, като следовател, както и журналистите, няма как да нямаме врагове. Направете си изводите сами, но мисля, че ще се намерят тези, които са извършили престъплението”, – каза Вовк.

Генералът акцентира, че във версиите за убийството и на двамата има “участие на чуждестранни спецслужби”.

Фюрерът би бил доволен

“Нямаме данни за съществуването в Украйна на крайно десни радикални организации, партии или групи”, – отбеляза още Василий Вовк в телевизионното си участие.

Дали Вовк знае за съществуването на “Азов” и други подобни формирования?

Нацисти ли са тези, които носят нацистки символи?

Нацисти ли са тези, които използват нацистки лозунги?

Нацисти ли са тези, които скандират нацистки лозунги?

Участието на ген. Василий Вовк по украинската телевизия бе на 20 април, рожденният ден на Адолф Хитлер.

Дали дядо Адолф ще е доволен, не знаем.

Само припомням, че именно Василий Вовк ръководи следствената група в “делото за Голодомора”. Киев обяви Голодомора за “изкуствено създаден геноцид над украинците”.

Ген. Василий Вовк е завършил Московската висша школа на КГБ в СССР и явно се чувства виновен пред новите си господари, че е служил при “мръсните комунисти…”.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Замълчи или умри. Украйна заплаши с нови убийства

  1. Сегашната власт в укралайна и почти всички нейни чиновници (като горе изрисувания) са човешки отпадък – абсолютни умствени и морални дегенерати, социопати и изроди. Накратко, отрепки. Но това идва да покаже, че щатските им господари са истинските сатани. Защото както Христос е казал: „никой не е по-голям от господаря си“. И ако тези са такива, каквито са – то колко ли още по-извратени чудовища са господарите им зад океана?… Тези, които ги намериха, отгледаха, докараха на власт, които днес ги вдъхновяват, покровителстват, инструктират и даже пряко ги ръководят? Не е виновно кучето, колкото и да е изродско. Вижте каишката му и ръката, която я държи.

  2. Белият терор сме го виждали в България … знаем и как свършва

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s