Рашидов: Не ме интересува някакъв си хорист!

снимка Вести

снимка Вести

Ярост обзе министъра на културата Вежди Рашидов, когато в сутрешния блок на bTV му предложиха да изслуша хориста от “Йоан Кукузел”, който тези дни в медиите изрази недоволството си от нищожния хонорар, който получил за изпълнението си в катедралата в Париж.

Министър Рашидов отказа да изслуша музиканта и се възмути, че се измества вниманието от тракийската изложба в Лувъра към проблеми, които са незначителни. “Ще му дадем 100 лева да се успокои”, – каза Рашидов. “Ако не иска, да напуска хора и да отива в хор “Гусла”. Айде, аз ще му дам от моя джоб 50 лв.”, – каза Рашидов ядосано.

Министърът добави, че всички хористи са получили билет и командировъчни за визитата си в Париж. “И аз с 35 евро на ден пътувах”, добави Рашидов. “Толкова пари има държавата”, – категоричен бе той.

По отношение на журналистите, отразили събитието във френската столица, Рашидов добави, че това са професионалисти, които още от 2012 г. следят активно преговорите между Франция и България. Министърът заяви, че изложбата на тракийското злато в Лувъра и изключително постижение за българската култура. Той бе категоричен, че събитието не бива да се разводнява с изявления, че рекламата не била добра.

“Разбрах, че се е оженил, жив и здрав”, – добави Рашидов по отношение на гневния хорист Георги Петров. Министърът на културата изпадна в ярост, когато разбра, че ядосаният музикант иска да говори лично с него в ефира на телевизията. “Не искам да говоря с него. Какво право на отговор? Ако искате, водете си го и си правете колкото искате пиар. Аз си говоря само с ръководителя на хора. Някакъв си хорист не ме интересува”, – каза министър Рашидов извън нерви.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Рашидов: Не ме интересува някакъв си хорист!

  1. Рашидов е свиня. Кой би се учудил, ако една свиня се държи по свински и да речем, грухти? Никой, та това е съвсем естествено! Даже не разбирам какво толкова се чудят хората и се възмущават. Сякаш ей-сега откриха какво същество седи в министерското кресло. Ами кой го е сложил там? Ами кой е докарал на власт този, дето го сложи там? Откъде им растат краката на всички тези явления? Отвъд океана, ало – от там растат! Там имат сметка от туркофилията в българия, от националните ни проблеми, от разрухата, от предателствата и грабежите и от всичко гадно и долно, което се случва в България. ФАШИНГТОН Е ПРОБЛЕМЪТ – отворете си сънените очички, и вижте най-после кой ви бие, алоооо! Рашидов не е виновен, че е свиня. Вие сте виновни, че сте спали, докато той незнайно как ей-така, взел, че „се е оказал“ там, където се намира сега.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s