Калифорния се превръща в пустиня

california_01Жителите на различни райони в Калифорния вече няколко години страдат от продължителна суша. Съдейки по всичко, ситуацията в близко време няма да се подобри. Особено остър е проблемът в долината на планинския хребет Сиера Невада, където тази година падна рекордно малко количество сняг, което още повече утежни ситуацията. Местните жители са принудени да намалят потреблението на вода, а зелените насаждения и водоемите изчезват буквално пред очите им.

Петя Паликрушева

california_02california_03california_04california_05california_06california_07california_08california_09california_10california_11california_12california_13california_14california_15california_16california_17california_18california_19california_20california_24california_21california_22california_23california_25california_26

Един отговор на “Калифорния се превръща в пустиня

 1. И друг път съм казвал: тези там, в САЩ, не са просто „капиталисти“. Те са много по-лоши и по-страшни от това. Те са разрушителна цивилизация на хищническия паразитизъм. При тях мирогледните основи, философските и религиозни принципи на възприемане на света са такива, че независимо какъв обществен строй биха „прилагали“ – резултатът би бил все един и същ!

  Не капитализмът ги превръща в хищници и кръвосмучещи убийци – както на разни народи, така и на природата. Напротив – тяхната философска нагласа, тяхната мирогледна, цивилизационна, хищническо-паразитична същност (!) ги кара да избират този обществен строй, който най-лесно може да им служи като инструмент за грабеж.

  Корените на това явление са чисто религиозни, а не са строго рационални.

  И тук не осъждам конкретни хора – „Джон“, „Пит“, Джейми“, „Мегън“… Не конкретните хора са виновни. Всеки един от тях носи в себе си само мааалка частичка от тази цивилизационна смрад. Почти незабележима, която даже не му пречи да бъде добър човек. Но когато отделните „Джоновци“ „Питовци“ и „Кетринки“ се натрупат ЗАЕДНО, в своята съвкупност – цивилизационното зло в техния мироглед също се натрупва и добива своята „критична маса“. Тогава се проявява и започва да действа.

  Много е говорено и е писано по този повод. Не е зле да прочетете нещо по темата. Кое формира типичния цивилизационен мироглед на северо-американците? Защо като псевдо-нация те се проявяват винаги, с учудваща последователност като крайно антихуманна, агресивна, паразитна и хищническа общност?

  Има отговори. Съветвам ги да ги потърсите. Ето една подсказка:
  youtube.com/watch?v=cI9O_QhkfQA

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s