Европейската народна партия обяви война на Русия

ЕНП еuropeanpeoplesparty_-_EPP_Summit_18_June_2009_(147)Участниците във вече приключилото заседание на Европейската народна партия (EНП) заявиха, че “най-добрата политика по отношение на Русия е готовността за война”.

“Времето за разговори и уговаряне мина (по отношение на Русия, бел.ред.). Дойде време за твърда реалистична политика и концентриране в областта на отбраната и сигурността, защото източният фланг на ЕС се чувства в опасност”, – каза вице-президентът на ЕНП Яцек Сариуш-Волски.

Ръководителят на един от аналитичните центрове на ЕНП Роланд Фрюденщайн добави: “Длъжни сме да им дадем да разберат, че да, готови сме да тръгнем на война в името на принципите и бъдещето на Европа”. Според него, “Германия има в НАТО 20 бомби тип В-61, които могат да бъдат унищожени само с един удар от руските войски. Длъжни сме да променим това”, – подчерта той.

Депутатите Тунне Келам и Кристиан Ден Преда бяха по-предсказуеми и просто обявиха Русия за “противник на ЕС”, а също така по традиция хвърлиха отговорността за случващото се върху “агресивната” външна политика на Москва и президента Путин, “чиито цели са страните от Балтика и Преднестровието”.

ЕНП 0Този път недвусмислената заплаха да се употреби военна сила по отношение на Русия не излезе от устата на някакви маргинални европейски политици, а от членовете на партията, която е най-голямата фракция в Европарламента. Не е излишно да припомним, че в ЕНП влизат членовете на управляващата в Германия ХДС начело с фрау Меркел, като и други консервативни политически структури в Евросоюза. Партии-членки на ЕНП от България са:

– Демократи за силна Българи (ДСБ)

– Съюз на демократичните сили (СДС)

– Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ)

– Демократическа партия (ДП)

След вчерашното изявление на ЕНП е редно българските членове на ЕНП да отговорят на въпроса:  “Българи от ЕНП, и вие ли смятате, че Европа трябва да обяви война на Русия?”

ЕНП 4За справка: представителите на ЕНП доминират практически във всички политически институции на ЕС, а също в Съвета на Европа. Сред тях е и самият президент на Европейския съвет Херман ван Ромпой. В ЕНП влизат 16 лидери на правителства от страните-членки на ЕС и 6 лидери на правителства, които не са все още в ЕС. В редовете на ЕНП са 13 члена на Европейската комисия. Това е най-голямата фракция в Европейския парламент, както казах по-горе, която има 265 депутати. По този начин, ЕНП фактически представлява скелета на европейското управление, който образно казано притежава контролния пакет акции в приемането на всички общоевропейски решения. Едно от тези решения, както става ясно, е да се обяви война на Русия.

Да, машината на антируската истерия работи отдавна и партийно-политическите кръгове на Запад вече не могат да я спрат. Дори ако фактите по отношение на Русия говорят обратното на твърденията на ЕНП.

Така или иначе, ЕНП няма как вече да си върне думите назад, защото рискува политическата си кариера и репутация.

Напрежението е на такова ниво, че наистина вече може да се говори за вероятност конфликтът да ескалира, а с това да е налице военна опасност в Европа като цяло. Без да изключваме пряк сблъсък между военните машини Русия и НАТО.

Кой е другият мотив за подобни гръмки изявления?

Другият мотив е постоянно и постоянно да се убеждават европейците, че на тях много, ама много им е необходима Америка.

Между другото, защо и момента се прехвърлят военни сили на САЩ към източните граници на западния блок? Какви задачи ще решават те?

Между Русия и Запада няма военен сблъсък и това е факт, който не може да се оспори.

Тогава защо е това пребазиране на американски части и струпването им около границите на Русия?

ЕНП martens_timaМного европейци вече се питат: ЕС самостоятелно ли взема решенията си? Защо Америка играе ролята на “първа цигулка” в оркестъра, наречен ЕС?

Ако Брюксел отговори, че американското присъствие (в това число военно) е предизвикано от необходимостта да се защитават източните граници на евроатлантичеката общност, то трябва да попитаме: но, от какво и от кого ще ги защитавате? Нима някой ги заплашва?

Друг мотив: опцията “да се раздели Украйна” също е валидна. Т.е. в близко бъдеще ще се появят нови граници, което при наличие на фундаменталните различия между Русия и Запада означава, че наистина ще избухне война.

Театърът на бойните действия ще бъде Украйна, да.

Киев вече получи карт-бланш – без да се крие саботира минските споразумения и пусна на пълни обороти машината за политически репресии. В Украйна вече е бъкано с военни инструктори от най-различни страни, не само американски. Турчинов говори, че трябва да се създаде някаква си “мръсна бомба”, вероятно има предвид атомна. Това за бомбата бе пропуснато покрай ушите от спонсорите на майданския преврат, между другото, но сега няма да говорим за тях.

Франция, макар да се прави на посредник, се кани да предостави на режима в Киев въртолети, патрулен самолет и средства за тактическа връзка, каквото и да означава последното.

Но нима ЕС и ЕНП не знаят, че нормалните хора в Европа са настроени ПРОТИВ ВОЙНАТА въобще, настроени са пацифистки?!

Е, вероятно знаят. Но какво да направят, когато санкциите срещу Русия не проработиха, а вече са думнали барабана?!

Истината е, че завъртането по тази безумна спирала действително може да има непредсказуеми последствия.

От казаното от ЕНП става ясно, че Европа започва да се готви за ядрен удар.

В Европа има европейци, а не американци, значи европейците ще воюват срещу Русия.

Защото САЩ не може толкова бързо да прехвърли хиляди и хиляди военни в Европа. САЩ разглежда конфликта като локален. Ако конфликтът прерасне в регионален, то НАТО пак не може да се опре на Русия. Ако разсъждаваме за ядреното оръжие в Европа и по света, съвсем не бива да омаловажаваме Русия, уважаеми ЕНП-ейци.

Възможно е тези изявления да са просто сондиране на общественото мнение в Европа.

Възможно е най-голямата фракция в Европарламента да иска да се убеди в реакцията на другите политически сили, да види дали ще има информационен взрив, дали ще започне да се дебатира, протестира и т.н.

Всичко, обаче, зловещо започна да напомня на 1941 година.

Тогава също с пълна сила върви подготовката за немско-фашистка агресия срещу СССР, подкокоросвана от цялата дясна западна Европа, а и от САЩ…

Геополитическите конкуренти на Русия не скриват лошите си чувства към евразийския проект под егидата на Русия. Не ги радва и сближаването на Русия с Китай, а и с другите страни от БРИКС.

Т.е. Западът започва да осъзнава, че Русия не може да се пробие с икономически санкции.

Между другото, нали не сте забравили, че Русия е почти навсякъде из Латинка Америка, а вече е и във Виетнам…?

Не знам с какъв акъл американците и западняците се напъват да правят “цветна революция” в Русия, защото това е напълно неработеща за руснаците идея. Нито един нормален човек, който познава психиката на Русия никога няма да се заеме с подобна кауза пердута (изгубена кауза). Вероятно американците и западняците са едни обикновени кретени, почти дебили, за което се извинявам на народите им.

Разбира се, че апетитната хапка е Русия, както едно време беше СССР. Но, имайки предвид, че Русия има много войска, атомно оръжие и т.н., Западът решава да задейства обходен маршрут – затягат примката около границите на Русия.

Подобни изявления целят и друго: да заставят и последните държави, които се опитват да стоят в разкрачен стоеж, да преметнат единия крак в съответната страна на барикадата.

Дали ще стигнем до ядрен взрив, никой на този етап не може да каже.

Никой – нито Буда, нито Христос, нито Аллах, а най-малко „Акбар“…

Петя Паликрушева

Един отговор на “Европейската народна партия обяви война на Русия

  1. Действително за еврогейските „политици“ не напразно някои анализатори обявяват, че са зомбирани, неадекватни и тям подобни определения. Други говорят, че живеят в свой собствен свят, който няма нищо общо с действителността. Е хубаво ще поживеем, ще видим.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s