Мединский: Швейцария, светът е задължен на Русия

Автомат 9FМинистърът на културата на Русия Владимир Мединский заяви в ефира на швейцарската телевизия RTS, че е изумен от “необмисленото” решение на Фр. Оланд и Ангела Меркел да не присъстват на Деня на Победата в Москва. Нещо повече, той е разочарован и от решението на швейцарската власт да не присъства на празника. Видно е, че Швейцария е забравила, че мирът на тази територия в значителна степен се дължи на Русия.

Според думите на министъра, това решение “противоречи на националните интереси на Франция и Германия”, защото при така създадената международна обстановка е важно “да си припомним уроците от Втората световна война” и да се борим с всички опити да се пренапише историята.

“Ние искаме съюз, искаме споразумение, искаме компромис. Какво искат господин Оланд и госпожа Меркел, не разбираме”, – призна Владимир Мединский, подчертавайки, че, според него, Париж и Берлин “прекалено много се подчиняват на желанията на Вашингтон”.

Министърът на културата също припомни, че Швейцария в значителна степен е задължена на руския император Александър I, че вече 200 години на нейна територия не са се водели бойни действия. В центъра на швейцарския неутралитет стоят документите от Виенския конгрес през 1815 г., за който документ “главен инициатор и идеолог” е бил руският император.

“И затова ми се струва, че липсата на официалната власт на Швейцария на празника е много погрешно по отношение на добрата история в нашите отношения”, – заяви министърът.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Мединский: Швейцария, светът е задължен на Русия

  1. Приказвай ти разумни речи на банда оядени свини!
    Даже „грух-грух“ няма да ти отговорят. Няма даже да те удостоят с вниманието си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s