The Washington Times: Русия трупа злато, време е САЩ да се паникьоса

10739114350119Todd Wood

Централната банка на Русия тази седмица публикува в сайта си информация, че през март Русия е закупила около 30 тона злато и златният й запас е вече 1 238 тона. Според данни на МВФ, днес Русия заема пето място в света по обема на златния си запас. Китай и Русия, по всяка вероятност, предоставят на контролирания от САЩ МВФ далеч не пълна информация за златните си резерви.

Ако ние се тревожим от геополитическите събития днес, то трябва да осъзнаем, че запасената със злато Русия – това вече е предвестник на бъдещи промени. Ако някой иска да осъзнае поне един сегмент от мисленето на президента Владимир Путин, да погледне трупащата злато Русия.

Струва си да хвърлим поне едно око върху бюджетната валутна политика на нашата администрация, за да разберем, че американският астрономически дълг, безразсъдното харчене на средства и растящата уязвимост на националната валута най-накрая ще ни доведат до катастрофа. Всеки обективен журналист ще разбере, че противниците ни гледат няколко хода напред и се опитват да се възползват слабите ни места. Военните наричат това асиметрична война. Но лично аз я наричам разумна дългосрочна стратегия.

Русия, независимо от авторитаризма и ксенофобията, притежава едно забележително качество: Русия постъпва така, както е добре за Русия. Тя не се стреми да се хареса или да угодничи на излишно оптимистичния и политкоректен Запад. Русия вече участва в такъв филм – пробва, но не й се получи.

Москва трупа златни запаси, защото това ще повиши стойността на рублата и ще я направи по-стабилна. Китай и Русия започнаха дълга игра.. Русия вижда, че икономическата мощ на Запада намалява и се готви един ден да поеме кормилото.

На Уол-Стрийт казват, че не ти върви до момента, в който не ти тръгне. Русия няма дългове. А САЩ не прави нищо, за да плати дълга си от 20 трилиона долара. Федералния резерв се намесва, за да удържи процентите на неестествено ниско ниво. Скокът дори с 1 % би бил пагубен за Америка. И тъкмо в този момент бетонираната със злато рубла влиза в играта.

Русия знае това. Целият свят го знае. Американската икономическа слабост прерасна във военна и и геополитическа слабост на световната арена. Вижте какво се случва днес – опасните държави вече не се плашат от САЩ, защото Америка е разорена държава! И това е само началото. Макиавели беше казал: “По-добре е да се страхуват от теб, отколкото да те обичат”. Опасявам се, че днес от Америка никой вече не се бои и никой не я обича.

Американската безотговорност, причината за която е липсата на финансова дисциплина и на двете партии, ще доведе до пълна катастрофа. Идват трудни времена. На младите американци ще им се наложи на свой гръб да научат жестоките уроци от миналото. А те не са готови за това изпитание.

Ние дадохме на нашия икономически и военен противник икономическо оръжие. А това е бомба с часовников механизъм. В кой момент Федералният резерв ще изгуби контрола над пазара на облигации? Защото националната ни валута струва само толкова, колко струва хартията, на която е отпечатана. Когато контролът вече няма да бъде възможен, западните охранени държави на всеобщото благоденствие ще рухнат под собствената си тежест.

Русия ще чака до момента, в който Америка се събуди и разбере, че Русия – това е държава, чиято национална валута е подкрепена със злато. Русия ще дочака този ден, когато ще остави САЩ да й диша пушилката.

Отчитайки днешната ни траектория, това е само въпрос на време.

Петя Паликрушева

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s