Boulevard Voltaire: Путин не е сам – до него ще стои половината планета

l43-russia-120509104557_bigБойкотирайки Парада на Победата в Москва, западните лидери не само не спазват елементарна вежливост, но и оскърбяват историята, пише изданието. Западните медии плашат, че Путин ще е сам на Червения площад, забравяйки, че голяма част от планетата ще бъде представена там на високо равнище.

Нито един президент и нито един премиер от Северна Америка и Европейския съюз, с изключение на Гърция, няма да почетат с присъствието си грандиозната церемония на 9 май в Москва по случай 70 години от капитулацията на Третия райх и победата над нацистите, пише изданието.

Причината е известна: “оскърблението” е отговор на външната политика на президента на Русия Владимир Путин, а ако трябва да сме по-точни, резултат от “неговата намеса във вътрешния конфликт в Украйна”, пише авторът.

Инициаторите на този бойкот не само не спазват елементарна вежливост, не отговаряйки на жеста на Путин, който през юни миналата година b28cbe6511a4db9839d58c5beb3f657f_XLпристигна на тържествата по повод годишнината от десанта в Нормандия и там да първи път се срещна с украинския си колега Порошенко. Те не просто не спазват елементарни закони на дипломацията, които, както казваше Шарл де Гол, поставят реалността над чувствата. “Оскърбените, които не понасят Русия, са най-напред оскърбители на историята”, – смята авторът на статията.

“Трябва ли политиката да вземе връх над истината?” – пита авторът на статията. Прекалено бързо Барак Обама, Фр. Оланд, Дейвид Камерън и другите западни лидери престанаха да вкарват в сметките 20-те милиона загинали съветски граждани, с чийто живот ССССР заплати за делото, което по време на Втората световна война се смяташе за общо, пише авторът.

“Обидените” не са в състояние да гледат бъдещето в дългосрочен план, прави извода си журналистът. Вчера един от френските вестници публикува статия с име “Путин сам на Червения площад”. “Ама вие сериозно ли?” – иронизира авторът. Около 11 лидери на Африкански държави, много лидери от Азия, президентите на Куба и Венецуела, лидерите на Китай и Индия, т.е. по-голямата част от половината планета на най-високо равнище ще бъде представена в Москва на 9 май. Време е някои да видят света такъв, какъвто той е, а не какъвто мечтаят да го видят, резюмира авторът на статията.

Читателски коментари под статията:

590652_20130509100433 Jean Trenquier: Решението да се бойкотира руския парад – това е оскърбление за цяла Русия и особено за нейния народ. Но най-главното е, че това демонстрира пагубната роля на Европа и безумното й послушание пред Америка. Това е грешка. А по отношение на руските войници, отдали живота си за свободата на всички нас, това е престъпление.

Jean-guy De Wargny: Западните лидери забравят, че ако не бяха руснаците, държавите им щяха да си останат под ботуша на немците и до днес. Трябваше да проявят елементарна любезност и да заминат за Москва, за да изразят поне малко уважение, ако не към Путин, то към руския народ. Уви, имаме си работа с малки и неблагодарни души, затънали до шия в собствената си дребнава кал и недалновидност.

Genevieve Totoche: Очевидно е, че не са се консултирали с народите си. А много голяма част от народите им предпочитат Путин. Да изолираш Русия на Путин е глупаво. Рискуваме един ден да заплатим скъпо за това.

Jean-michel Robert: Как може да намалиш ролята на Русия в двете последни световни войни? Разбира се, че и САЩ участват, но всеки път те пристигат “в помощ на победата” след като вече руснаците са свършили главната работа. Ние продължаваме да сме жертви на американската политика, която иска да внуши на народите страх от приятелски руско-европейски отношения, за да си остане САЩ световен икономически хегемон.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Boulevard Voltaire: Путин не е сам – до него ще стои половината планета

  1. Бумеранга се завръща винаги. Изолираните май ще си останат ФАЩ и подопечният еврогейски съюз. Идиотизма на запада все по ярко започва да се изражда в кретенизъм. Толкова са жалки, че чак не го осъзнават.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s