Лукарски ударно раздава 1 млн. лева на медии

Лукарски РБМинистърът на икономиката Божидар Лукарски продължава да раздава ударно пари на медии от европейската оперативна програма „Конкурентноспособност“. Само през месец април Лукарски е сключил нови договори на обща стойност от почти един милион лева.

Това става ясно от публикуваната от кабинета на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев справка за договори, сключени в изпълнение на Комуникационните планове на програмите за програмен период 2007-2013 г. От началото на мандата си като министър на икономиката, който отговаря за ОП „Конкурентноспособност“, Божидар Лукарски е сключил договори за реклама на програмата в медиите на обща стойност от 3,7 млн. лв.

През април месец Лукарски е сключил общо девет договора с телевизии и радиа, за което не се изисква провеждането на процедури по Закона за обществените поръчки. Една от националните телевизии е сключила договор за „предоставяне на програмно време“ на стойност 419 400 лв. По незнаен критерии договори са сключени с две кабелни телевизии в Сливен, едно радио във Враца и една кабелна телевизия, отново във Враца. Договор е сключен с едно радио, което има обхват само на територията на София, както и с две радио-вериги и една кабелна телевизия с национално покритие.

През април месец са сключени само още два договора с медии по еврофондовете, сочи справката на Управляващите органи на оперативните програма, предоставена от МС. Единият договор е за предоставяне на програмно време в национална телевизия на стойност от 59 400 лв. по Оперативна програма „Околна среда“, другият договор е за извършване на медиен мониторинг на стойност до 29 400 лв., които се отпускат по Оперативна програма „Техническа помощ“. /БГНЕС

Един отговор на “Лукарски ударно раздава 1 млн. лева на медии

  1. Няма сирене без пари! Сещайте се за какво всъщност са отпуснати тези средства. „Оперативни програми“… „конкурентноспособност“… „околна среда“… „медиен мониторинг“ по „програма техническа помощ“… Ала-бала, дрън-дрън – пушилка за глупаците! Абсолютно ясно е какво се прави всъщност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s