Кой разпалва “цветна революция” в Македония?

Македония 4sКой създава антируски фронт от Албания до Украйна?

Кой разпалва нова “цветна революция”?

Видно е, че се използват “майданските” технологии, чрез които някой започва да клати Балканите. Напълно вероятно е целта на поредната акция е да се парализира строителството на руския газопровод към Европейския съюз.

Точно това се случва днес в Македония.

На 17 май в Скопие след многохиляден митинг започна безсрочна акция на опозиционния Социал-демократически съюз с цел свалянето на неугодния за Вашингтон министър-председател Никола Груевски. Една от “вините” на Груевски е, че подкрепя руския проект “Турски поток” и китайския “Път на Коприната” (финансираната от Пекин високоскоростна ж.п линия от гръцкия град Пирея до Будапеща). Опозицията, контролирана от посланика на САЩ в Македония Джес Бейли и финансирана от западни фондове, действа по сценария на киевския Евромайдан (който бе ръководен от американския посланик в Киев Джефри Пайет). На този етап протестите са мирни, но има основания да се очаква, че ще прераснат в насилствен държавен преврат.

МакедонияЕскалацията на напрежението се предизвиква от албанските терористични групировки. Техните бази са в Албания – балканския аналог на украинската Галичина. Лидерите им искат създаването на “Велика Албания”. Точно както украинските политици искат “Велика Украйна”. Високата безработица (над 18 % , а сред младежта 34 %) е удобната хранителна среда за каквито и да са внушения. Често в терористичните организации или в разни и разнообразни мафиотски кланове и групировки влизат деца и внуци на участници във Втората световна война от частите на т.нар. 21 албанска дивизия СС “Скендербег”. Групировките са подготвени от западни инструктори и набират наемници. Друга подходяща хранителна среда да подобни групировки са  огромната маса бежанци, които бягат от пламналите Сирия и Либия. Само на територията на Гърция тази година се очакват около 100 хиляди незаконни мигранти (през 2014 г. те са 34 000). Много от тях неотдавна са участвали в бойни действия в състава на радикални ислямски групировки и са готови да грабнат оръжието отново.

Македония 2На 9 май бойците от “Освободителната народна армия” (това е македонският вариант на “Освободителната армия на Косово”) нападнаха град Куманово. Това беше направено в момент, когато правителството в Македония започна преговори с опозиционните лидери, а протестните акции започнаха да угасват. По същия начин постъпи “Десен сектор” в Киев в началото на 2014 г. Лидерите на албанските общини, част от които са свързани с бойци от ОНА, заплашват да блокират властта в Македония, позовавайки се на Охридските споразумения от 2001 г. На база на тези споразумения в Македония се въведе управление на принципи на двойното болшинство (или принципа на Бадeнтер, според който законите изискват одобрението на определен минимум от депутати от партии на малцинствата, преди да бъдат приети). А това позволява на албанците да парализират работата на държавните учреждения, както това направи “Десен сектор”, преди да премине към насилствени действия.

Македония 4Наблюдава се и стремеж да се интернационализира конфликтът, а това си е чиста проба технология от Майдана.

Само припомням, че в началото на 2014 г.”Десен сектор” планираше нахлуване в Русия, а после в страните от ЕС. Същото правят и албанските им колеги. Те смятат да разширят дейността си към Сърбия и Гърция. “Армията за освобождение на Прешево, Медвиджи и Буановац” (тя е подразделение на “Албанската национална армия”) заяви, че е напълно възможно да се възобновят бойните действия в Прешевска долина в южна Сърбия. “Армията за освобождение на Чемерия” заплаши Атина, че ще нахлуе в гръцкия Северен Епир, “за защита на албанските общини”.

Вероятно наистина става дума за създаването на антируски фронт от Тирана до Киев. С координацията на антируския фронт преди месеци се занимаваше свързаният с британските политически и делови кръгове грузински бизнесмен, съветник на министър-председателя на Албания и президента на Украйна Каха Бандукидзе. След неочакваната му смърт през 2014 г., антируският фронт е поверен в ръцете на екс-президента на Грузия Михаил Саакашвили. Планът предвижда прехвърлянето на Балканите на части от фашистите от “Десен сектор”, които, според Минските споразумения, трябва да бъдат разоръжени.

Някой бърза да взриви и Балканите.

Кой?

Е, не сте слепи и малоумни – ще се сетите.

Петя Паликрушева

Македония f4Македония paМакедония reuters

3 отговора на “Кой разпалва “цветна революция” в Македония?

 1. Въъъй, мър мале, ми сия?… Кой ли шъй тоз ми ти разпалвач на цветни революции?… Брях, тюх, да му са не види макар! Петя пита, пък аз ни моа да съ сетя!… Ша кай жинътъ, чи съм прост… Ма, ич биля ни мога са сетя! Бей, гулем зор, да му @ … @!
  ….(телефон пей сигнал – Камелия, „Луда по тебе“)…
  Еййй, алуу, Монката! Яаа, намали я тъз чалга, чи ни моим да са чуйм уа! Ко кът глейш сиа мача, мноо важну! Я виж сиа, един въпрос, нъл ти си по пулитикътъ? Кой бил там праел ривулюцийътъ у Македонско, а? Кой? Ко кайш?… Аааа, Путин, нъл тъй? Ми то и аз тъй си викъм – то кой шъй, пу тиливизийътъ нъл се за негу викат, чи праел проблемите по цялия свят… И там шъй скуласъл начи…
  Тъй де, тъй. Нищу, те саму герб ша на упраят нас. И тоз път, дън сбърками да гласуъми за някуй друг!…

  • А бе батка, ти изглежда с много тъпо копеле,и вземи да се поровиш в нета информацията е необятна, може и да схванеш за какво иде реч.Айде бъди здрав, и не бъди толкова тъп.

   • Веб трол към ми викъ чи съм просд, начи съм си супер, ай бегай, лапай щатски патки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s