Contra Magazin: “Беглецът” Саакашвили получи Одеса

Саакашвили 68Беглецът президент на Грузия Михаил Саакашвили е подходяща кандидатура на губернатор на Одеска област, пише изданието. В родината му го чакат наказателни дела, а той е обявен за международно издирване. Политикът идеално се вписва в киевската банда “корумпирани убийци”, които продължават военните действия в Украйна, смята авторът на статията Андре Ерик Келер.

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е назначен на поста губернатор на Одеска област, пише Contra Magazin. Авторът на статията Андре Ерик Келер твърди, че политикът, който претърпя политическо фиаско в родината си, отлично се вписва в “корумпираната банда убийци”, която се самонарича украинско Саакашвили ir1правителство. В Грузия Саакашвили е обявен за международно издирване по няколко наказателни дела, припомня австрийският журналист. Саакашвили е обвинен в разхищение на бюджетни средства, в злоупотреба със служебно положение и за жестокост при потушаване на протестите в страната.

В годините на управлението си бившият президент провеждаше “крайно прозападна политика”, продължава Келер. Разбира се, с подкрепата на САЩ и ЕС. Саакашвили искаше Грузия да влезе в НАТО и ЕС. Бившият президент се конфронтира с Русия, опитвайки се завоюва републиките Абхазия и Южна Осетия, но не успя. Грузинската армия беше разбита само за няколко дена. След втория си президентски мандат той беше принуден да избяга в САЩ, за да “чете там лекции и да пише мемоари”. По-късно президентът на Украйна Саакаивили Буш 2Петро Порошенко го покани за свой съветник. Сега политикът от Грузия ще помага в строителството на “нова” Украйна.

Саакашвили е за териториалното единство и суверенитет на Украйна, а и се кани да възстанови мира в Одеса, продължава изданието. “Не е ли взел прекалено много дини под една мишница?”, – пита авторът. В пристанищния град в източна Украйна напрежението между “сепаратистите” и украинските националисти все още е налице. Авторът припомня за пожара в Дома на профсъюзите, по време на който изгоряха живи десетки хора. Отговорността за това престъпление лежи върху неонацитите от екстремистката организация “Десен сектор” (която е забранена в Русия), добавя авторът. Ще успее ли бившият президент на Грузия в начинанията си? “Времето ще покаже”, – завършва австрийският журналист.

Петя Паликрушева

Саакаивили кличко яцнюк и

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s