За Москов и онкоболните / Писмо до министъра от избирател

Писмо до Москов 36_oУважаеми господин Москов,

баща ми е обичаен пенсионер, с обичайна пенсия, с обичайни вероятно за възрастта си заболявания, като едното от тях е карцином на простата. Като цяло ежемесечните му разходи за медикаменти са 50-60 лева които той като дисциплиниран пациент чинно отделя от пенсията си. Днес дойде датата за ежемесечното му пазаруване на медикаменти. Бях учуден когато аптекарката ме попита дали желая да ми изпълни рецептата по протокол за Калутид. Разбира се, отговорих и аз. Тя каза, че от този месец се доплаща. Но това са лекарства за онкологично болен, отговорих и аз, ще доплатя, надали е крупна сума. Ами крупна е, с неудобство ми каза тя. Касата поема част от общата цена, 170,88 лв., а на мен е оставила да доплатя част в размер на 119.46. Ще го изпиша с думи – сто и деветнадесет лева и четиредесет и шест стотинки. Като към тях добавя ежемесечните досега разходи сметката добива размер от сто седемдесет и седем лева и седемдесет и три лева.

Господин Москов, как смятате, баща ми, обичаен пенсионер с обичайна пенсия, дали може да си позволи това лечение? Един Бог знае кому колко е отредено, но в отредеността вече освен Божията ръка се намесва и ръката на НЗОК, спорейки вероятно за равнопоставеност.

Тия дни някъде по стените попаднах на споделена статия, в която ставаше дума, че е ваша политика да се ограничат разходите за възрастни и онкоболни, така по естествен път заради естествения подбор разходите за тези категории ще намалеят. Обявих автора на статията за човек с болна психика, а споделилият новината за … нещо подобно на автора, с доста повече и по-крайни думи. След като излязох днес от аптеката и платих сто и деветнадесет лева и четиредесет и шест стотинки за лекарство за безплатните довчера лекарства на онкологично болният ми баща се чудя дали да не потърся чия беше стената и да се извиня на собственика и.

Господин Москов, аз гласувах за вас. Разбира се, не съм очаквал да ми плащате сметките, но не съм и очаквал всичко това, което написах по-горе. Разочарован съм.

Все пак се надявам, че това е някакво глупаво недоразумение, а не последователна и обмислена политика. Ако не е, жалко за всички нас!

Автор: Бойко Гаргов

3 отговора на “За Москов и онкоболните / Писмо до министъра от избирател

 1. Ами така ще бъде, докато не разберете най-после, че Москов е просто един колониален чиновник на Колонизатора. Тоест, на Окупатора.
  Тоест, Москов не е български чиновник, той е в действителност чуждестранен чиновник. Щом България няма никакъв суверенитет и думата „независимост“ е някаква надсмешка над българската държава, то какво друго очаквате? Разните му там Московци, Боко-Тиквочи и всякакви подобни изроди управляват не в българско правителство, а в марионетно окупационно правителство, назначено от окупатора. Те нямат никакви други цели освен тези, на окупатора.
  А какви са целите на окупатора? Ами, във всеки случай, не да се грижат за българските пенсионери, а обратното – да ги вкарат по-скоро в гроба. А скоро след тях и всички останали българи. Те изпълняват задачи, които в своя краен резултат ще доведат до геноцид – до пълно изчистване на българския народ и изтриване на България от картата. Това са всъщност задачите, поставени Окупатора, а следователно, това са задачите и на неговото „българско“ правителство.
  О, наивнико! Бил си гласувал за герберастите… И си се надявал нещо да направят за теб? Трябвало е да гласуваш за тези, които ти обещават преди всичко НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ, безмозъчно старче! Получил си, прочее, това, което сам си си направил и сам си си заслужил. Жал ми е за тебе, но не не мога да ти помогна. Никой не може.
  И така ще бъде – ще ви убиват постепенно, докато най-после не разберете, докато не ви светне лампичката в помрачените кратуни, че България е поробена страна. Да се надяваш на милостта на администрацията, назначена (чрез „демократични избори“) от поробителя е глупаво – не само е безполезно, но и направо е смешно. Все едно, представете си – на времето, в някаква окупирана от фашистка Германия страна, да се обръщаш с жалби и протести към гаулайтера, а той пък да те защитава от есесовците. Да-да, ей-сега. Ще стане, няма как.

  Е, какво пък, още ще чакаме. Или ще разберете и ще вземете мерки, или ще умрете всички. Това е положението.

 2. Грешите, г-н Гаргов, че спорят (НЗОК) с Отца ни за равнопоставеност. Спорят за надпоставеност – Отецът ни да им е в краката. Спорят не само те, спорещите са много. А всички ние, които се излъгахме да гласуваме за тях, сега ще гладуваме – пак за тях. Който оцелее. Тази политика – разходката на Моисей с евреите из пустинята, я започнаха още преди 10.11 1989г..Още от тогава започна лъчитбата кой ще живее и кой ще мре. Страшното е, че всеки новопровъзгласил се Моисей пуска брояча на годините от 0.

 3. Бойко, ти чак сега ли разбираш що за стока са всички ГЕРБерасти, всички РъБати, всички „патриоти и воеводи“??????????????????? Един дол дренки са!!! Крадци, измамници, корумпирани идиоти и каква ли не друга пляка!!! Изобщо не ги интересува как живеят обикновените хора! Всички тия мошеници си мислят, че ще векуват на постовете си, но ще им го напиша в прав текст – преебали сте се до болка, идиоти с идиотите!!!!!!!!!!!!!!! Съжалявам такива като теб, Бойко! Ти си мислел, че виждаш нещо хубаво и ново в РъБъ, но практиката показва, че РъБатите идиоти гледат да се докопат до властта, до голямата далавера и до тук! Защото, ако си искал ТИКВАТА да ти е премиер, щеше да гласуваш за него, а не за РъБъ, нали така???!!! Твоите РъБати „идоли“ направо се изгавриха с цяла България, приемайки да са подлоги на въпросната ТИКВА!!! Стискай зъби до следващите избори, приятелю! Тогава си направи хубаво сметката за кой да си дадеш гласа! Кой „политик“ според теб се бори за българщината с днешна дата? Ти си го реши, това не е моя работа! А сега, помагай на баща си да живее, защото без него е трудно, много трудно!….. 😦

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s