Двуличието на САЩ

Американското лицемерие

Какво е отношението на САЩ към нарушаването на човешките права в различни страни

 

Политическите права

Съюзник на САЩ

 

Противник на САЩ

Saudi Arabia's King Abdullah and Foreign Minister Al Faisal attend the UN interfaith dialogue at UN headquarters in New York

Кралство Саудитска Арабия.

 • Политически права – Теократична монархия. Вместо конституция действа Корана.
 • Избирателната система е зачатък, вместо парламент работи Консултативен съвет.
 • Партиите и профсъюзите са забранени.

04974f12-5730-11de-8c47-00144feabdc0.imgИслямска република Иран

 • В Иран действа Конституция, всенародно избираем парламент, партии, разделение на властите. Висшият ръководител се избира чрез всенародно гласуване.

Правата на жените

 • Mideast Saudi WomenНа жените в Саудитска Арабия е забранено: да карат автомобил, да се занимават с професионален спорт, да излизат на публични места без мъж или роднина.
 • Iran_Internet_Clamp_418599aЖените в Иран могат да шофират, да бъдат спортистки, да работят в полицията и армията, дори могат да бъдат политици. Многоженството съществува, както и дискриминационният за жените “Временен брак”.

Религиозни права

 • 7ba066057b0cХристиянските църкви в Саудитска Арабия, както синагогите и католическите са забранени. Опасно е да показваш КРЪСТ или други символика публично. За вероотстъпничество се полага смъртно наказание.
 • 27464790В Иран има над 40 християнски храма и 15 синагоги.
 • Християни и евреи присъстват в Меджилиса.
 • Но проповядването на тези религии е забранено.
 • Ако предадеш исляма следва смърт.

Културата

 • b4e33d14e6bcd96f2330d1292dcВ Саудитска Арабия няма театри.
 • Рядко се срещат кина.
 • Не е желателна музика на публични места.
 • zene_1Театралното изкуство и кинематографията в Иран са много добре развити, макар и да има някакви религиозни ограничения.

 

Брак

 • SAUDI-RELIGION-ISLAM-RAMADANБракът с чужденци е забранен. Ако се наруши забраната, следва глоба в размер на 27 000 долара.
 • 1345561171261.cachedВ Иран бракът с чужденци официално не е забранен, но не се приветства в религиозните семейства.

 

Правото да се снима

1200x1200_sase-state-europene-in-pericol-de-a-ramane-fara-petrolul-iranian-teheranul-dezminte-informatia-131420

 • В Саудитска Арабия е забранено да се снимат лицата на хората. Дори портретите на каля предизвикват сериозна критика.
 • whereismyvoteИранците обичат да снимат и позволят това и на другите. В държавата присъстват изображения на хора на публични места.

Свободата на придвижване

 Свободата на придвижване
 • 25923414_pictureВ Саудитска Арабия не може да се пристигне просто така, без покана от местна организация. Международният туризъм е развит изключително слабо.
 • Иран активно развива международен туризъм. Ежегодно в страната е посещавана от стотици хиляди чужденци.

Един отговор на “Двуличието на САЩ

 1. Да, ама петродоларът не се държи върху договор на САЩ с Иран, а на договор на САЩ със Саудитска арабия!

  Когато президентът Никсън, негодникът му долен, отмени златното покритие на долара – замени го с нефтено покритие. Сключено беше споразумение със Саудитска арабия за това, че от този момент нататък, всички енергетични договори ще бъдат номинирани в щатски долари.
  Затова петродоларът стана световна резервна валута. Защото за да се плати по договор за нефт, трябва да се купят долари. Появи се нов стандарт – не златен, а петролен.
  Но като световна валута доларът има и други, странични ефекти. Например, той служи за финансово изпомпване от страна на САЩ на местните икономики на разни страни, чрез изкуствено надуване на техните инфлации. Единствено САЩ имат право да печатат долари, докато другите страни могат само да си ги купуват срещу стоки или ресурси. Освен това САЩ делят оборота на долари на вътрешен (за САЩ) и външен (за целия останал свят). Това им позволява да контролират инфлацията в самите САЩ, докато същевременно я прехвърлят навън, в другите страни, за да ги ограбват безнаказано. Това отделно от явното им намерение да не плащат външния си дълг по държавни облигации, а да се опитат да се избавят от него, като просто го зачеркнат (например, чрез поредна световна война). А това ще означава, че са ограбили света с трилиони доларови хартийки без покритие.
  Всъщност, доларите в САЩ даже вече и не ги печатат, а само добавят нови нулички в компютрите, парите стават безналични. Срещу тези хартийки или компютърни нулички, САЩ получават реални материални богатства. Изобщо, прекрасна система за грабеж. Паразитът САЩ здраво е омотал земята с пипалата си и смуче кръвта на целия свят.

  Ето как цялата световна финансова система, която позволява на САЩ да изсмукват кръвта на света е основана на договор със Саудитска арабия. Как във Фашингтон да не си затворят очите за някакви си там „подробности“, които ги вършат саудитските потомствени камилари? Да си мърсуват онея араби там! Нали осигуряват благосъстоянието на „световния елит“ и на най-великата нация? Която така получава възможност да разпръсква светлината на свободата и демокрацията? Ако трябва и с бомби, с напалм, с болести и отрови, с цветни революции и дворцови преврати, но какво ви пука – важното е светлина и свобода да има, другото са бели кахъри.

  Това не са двойни стандарти. Това си е един ясен стандарт – „ние сме господарите, а вие – роби и скотове, полу-човеци и недо-човеци, туземци и варвари. Ако решим, ще ви окажем милост, ако искаме – ще ви размажем, защото сте диваци, или просто защото Вълчо е гладен, а вие нещо, на много богата земица сте легнали. И ако искате да знаете, това е то всъщност демокрацията и свободата, а вие какво си мислехте?“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s