Министър Ненчев: Мракобесните фалшиви антифашисти на СССР няма да почитам!

Министър Ненчев, снимка Капитал

Министър Ненчев, снимка Капитал

Автор: Атанас Зафиров – депутат от БСП.

„Нов начин на парламентарен контрол изобрети министър Ненчев !

След като вчера (12.06.2015) в пленарна зала не отговори смислено нито на основния, нито на допълнителния ми въпрос , днес с огромно учудване установявам , че ми е отговорил писмено…в сайта на реформаторския блок !!!

Припомням на г-н министъра, че ако исках писмен отговор щях да го посоча изрично във въпроса !

Явно, като в зала не стигат аргументи, се налага да ползваме пиари и умни глави.

Атанас Зафиров, депутат от "Коалиция БСП Лява България"

Атанас Зафиров, депутат от „Коалиция БСП Лява България“

За незапознатите припомням, че в моя въпрос попитах какъв точно ден е 30 май 2015 г. и кое налага участието на военни части и военен оркестър на Българската армия на частно мероприятие, организирано от чужд гражданин.

Попитах също така, по кой член на Устава за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България е дал разрешение за участие на военнослужещи в горепосоченото мероприятие и с какви мотиви?

Припомних, че чл. 609 от Устава за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България е нормата, която касае мероприятия от подобен характер, а именно – полагане на венци пред паметници и гробове.

В същата норма, обаче изрично е предвидено и посочено – на загинали за свободата на Родината! Като са посочени и дните, на които това е разрешено – Националният празник, Денят на храбростта и други дни по решение на министъра на отбраната или началника на гарнизона.

Попитах, спазени ли са чл. 567 от Устава, съгласно който „Целта на военните ритуали (церемонии) е да формират и поддържат патриотична мотивация, както и утвърждаване на българската национална идентичност и държавност сред обществото“, както и чл. 571, който изрично предвижда забрана военнослужещите да поднасят венци от обществени, политически и неправителствени организации?

По въпроса получих нещо като отговор в зала, в смисъл на“Аз дадох устна заповед да участват, защото там беше председателя на НС и защото почетохме борците срещу комунизма“ , но на уточняващия ми въпрос в репликата „Тогава готов ли сте утре( 13.06.2015) да пратите почетна рота, военен оркестър и венец от МО на традиционното юнско поклонение пред паметта на 18-те разстреляни антифашисти в с.Партизани, община Дългопол „ последва оглушително мълчание !

Последвано от отговор в политически сайт ( против всякакви правила). Та в този отговор се казва нещо от сорта – „ще почета антифашистите, ама правилните антифашисти – като Г.М.Димитров и Никола Петков…Неправилните сами си ги почитайте…“

„Достойна‘ позиция на български министър и истински земеделец !

Насладете и се : „По повод въпроса, отправен от народния представител г-н Атанас Зафиров дали министър Ненчев е готов да нареди военнослужещи да отдадат чест на българските антифашисти, министърът дава следния писмен отговор: По всяко време съм готов да наредя военнослужещи да отдадат почит пред истинските български антифашисти – тези, които на 1 март 1941 г. се противопоставиха на всякакво съглашателство с Хитлер. Някои от тях като д-р Г. М. Димитров бяха осъдени /задочно/ на смърт, а други като Никола Петков бяха изпратени в концлагери като Гонда вода. Никога няма да позволя използването на български военнослужещи в прослава на фалшиви антифашисти – такива, които през март 1941 г. по внушение на Москва отхвърлиха призива на Н. Петков за създаване на антифашистки фронт и се включиха в борбата едва след като тяхната истинска родина – СССР беше нападната от хитлеристите. Тези хора не служеха на своя народ и не се бореха за народовластие, а искаха да наложат мракобесен тоталитарен режим“ reformatorskiblok.bg“

4 отговора на “Министър Ненчев: Мракобесните фалшиви антифашисти на СССР няма да почитам!

 1. Този министър е просто поредният, най-обикновен, типичен колониален чиновник в една типична колонизирана страна, намираща се под външно управление. Вие какво сте очаквали да каже, каква позиция да вземе? Той няма позиция. Всъщност, вероятно даже му е забранено да има своя позиция. Вместо това ни предава позицията на Държавния департамент на САЩ. Това е длъжен да прави, това и прави. Просто това му е работата.

  Е, в отделни случаи може да послуша и командите на Юнкер, или на Шулц, или на някой друг еврейопейски чиновник. Но ДД на САЩ е просто по-оперативен източник на инструкции. Командите, които раздава, са бързи, простички и ясни. (Като всичко, изготвено от специалните служби на САЩ.) В края на краищата, като институт, ДД е по-високостоящ в колониалната иерархия от ЕК или ЕП. В кроя на краищата, именно САЩ са тези, които държат дебелата тояга и налагат с нея света, извиват ръце и установяват порядки. В това число и в Брюксел. Затова и него го слушат всички – не само в България, но и в цяла Гейропа.

  Накратко, не се втренчвайте силно в този или онзи продажник! Много важно какво бил направил или какво бил казал. Каква изненада…

  Не, че такива като него не са прекрасен пример за морално падение. Или пък за това, как е устроена системата. Но по-добре би било да се съсредоточим върху самата система, а не върху нейните винтчета.

 2. Г-н министре, ами отидете на лобните места на истинските антифашисти и отдайте почит! Ще бъде добре да водите и американския и британския посланник!
  Колкото до фалшивите антифашисти – имаше ги, при това много. Но те се нароиха след 9.9.1944г. и от тях няма нито един загинал, по-скоро заради тях много загинаха и много не се родиха!

 3. За съжаление такива отрепки са министри и фактори в държавата ни.затова сме на това дередже!

 4. Това е министър с много ограничено мислене!Неможещ и незнаещ човек! Но сега използва времето когато печелят тези които коленичат на Обама!Той не коленичи,той е в легнало положение……тогава какво да искаме от него!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s