Управлява ни микс от прислужници и приспособленци?

Олигархия Sticker_OligarchyЗащо десните жадуват за милостиня от държавата?

Или Малко размисли около криминално-номенклатурния съюз, който днес е на власт

Всеки средностатистически наивник в капиталистическа България е силно озадачен от една дилема и продължава да търси отговор в лабиринта от абсурди в страната: защо хора, които уж бяха крайно негативно настроени към олигархията въобще, се изтрепват да се напъват да заемат държавни длъжности и да получават от от държавата каквито и да са дивиденти – евро-проекти, протекции за грантове, посланически места, бюрца в администрацията на всички нива и т.н.?

Ако горното не се случи, целокупното българско население бива огласяно от неистовите им викове и почти животински вой, сякаш са им взели любимата възглавница и всичко друго най-свято.

Уж проклинаха олигархията, пък в същото време се напъват да служат на същата тази олигархия. Защото и за слепците вече е ясно, че държавата ни от над 25 години принадлежи само и единствено на олигархията.

Само припомням, че олигархия означава срастване на финансовия, на едрия капитал с властта! Забележете – срастване!

Няма срастване на народа с властта! Има срастване на едрия капитал с властта!

Как се случва така, че хора, които публично изораха социалните мрежи и комерсиалните частни медии с вопли срещу олигархията, сега се напъват доброволно да станат ПРИСЛУЖНИЦИ на същата тази олигархия?

Както всички знаем, най-гласовитите критици на олигархията вече са на тлъста олигархична ясла. Олигархията ги храни щедро.

Може ли в един и същ момент хем да мразиш някого, хем да му се вричаш?

Някакъв нов странен любовен спектакъл ли се случва по тези ширини или фарсът може да се смята само за част от емоционалния дисбаланс на протестърите, реформаторите, патриотите и т.н. останалите?

Може ли дълго и продължително да се издържа при подобно шизофренично балансиране или човекоподобната пирамида е обречена да се срути?

Да, новоназначените са изключителни либерали, те презират олигархията. Това са посланията, които излъчват медиите за тях.

Болшинството от тях обичат България, но най-вече, когато са зад граница. Кълнат се, че държат ръката си зад граница върху самия пулс на сърцебиенето на страната.

Те твърдят, че на Запад цари истински капиталистически рай, а тук нямало капитализъм и комунистите все още били виновни за катастрофата, макар социализмът да бе ликвидиран през далечната 1989 г.

Само припомням още нещо: средствата за производство (т.е. заводите, фабриките, мините и т.н.) днес са в частни ръце. Ерго, живеем в капитализъм. Капитализмът с има един единствен и вечен закон – печалба, по- голяма печалба, още по-голяма печалба, без значение как, кога, от какво или от кого.

Печалбата се натрупва от стоки. А стока при капитализма е всичко – и книгата, и учебникът, и диванът, и жена ти, и мъжкото ти достойнство дори. Бибероните и памперсите на детето ти също. Стока е и здравето ти…

Новите либерали, едновременно мразещи и работещи за олигархията, дори имат недвижима собственост зад граница. За справка – виж собствеността на Роско.

Те имат и офшорни сметки, банкови сметки зад граница, там учат и децата им.

Но това съвсем не им пречи да трупат печалби за сметка на държавни поръчки, за сметка на европейски проекти, отпуснати за живеещи в България, а не зад граница.

Да, и над 25 години ни захранват с дежурните патриотарски лозунги по медиите – реформи, реформи и пак реформи.

Едва ли някой вече вярва в каквито и да било реформи. Защо никой не вярва в реформите? Ми, защото става като в класическата българска детска приказка за “Лъжливото овчарче”.

Излъгало овчарчето един път, повярвали му. Излъгало втори път, пак му повярвали, за да не го наранят. А когато дошли вълците, вече никой не му повярвал и вълците изяли стадото.

Така и с реформите.

Докато новоназначените протестъри, реформатори и прочие десни джиткат из света и се наричат “умни и красиви”, а народът за тях е “невменяем, прост, беззъб и мързелив”, е повече от ясно, че работата няма как да върви на добре.

Нима някой очаква да бъде спасен от катастрофата от индивид, който го смята за “невменяем, тъп и мързелив”? От такива хора не може да се очаква солидарност, трезвост, отговорност към положението на народа.

Та, ето какво се получава – основните уж опоненти на олигархията сега са труженици на същата тази олигархия.

Може ли патриотизмът да бъде корумпиран и ако патриотизмът се корумпира продължава ли да бъде той патриотизъм?

Същите тези новоназначени дори искаха да свалят Системата, без да уточняват пред народонаселението, че да искаш да свалиш Системата означава да искаш да промениш обществено-политическо-икономическия строй, т.е. да свалиш капитализма хе-хе 🙂

Горните новоназначени твърдяха, че Системата е корумпирана, питаха КОЙ, наричаха я прогнила…, а изведнъж се ИНТЕГРИРАХА в същата тази плесен.

А как се нарича човек, който уж е срещу олигархията, а после става първа марионетка на кукловодите?

България днес се управлява от микс от колаборационисти и приспособленци, които са възседнали страната чрез властта на криминалната йерархия и ехидно наблюдават трудово колонизираните българи как едва свързват двата края.

Днес в страната има две Българии, както по всичко личи – България на честно трудещите се и България на олигархията и нейните прислужници.

Ето тази дилема ме вълнува – коя от тези две Българии ще надделее – криминалния шизофреничен властови микс или всички останали- зрителите, гласоподавателите и мирно работещите наивници.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Управлява ни микс от прислужници и приспособленци?

 1. Дами и господа, за какво осъзнаване, национално освобождение и т.н. говорите, като всеки втори от българските граждани мечтае да е цезар, а всички останали да са му роби? Всеки втори – от Пешо пияндето, дето денем е на масата, а нощем – под масата, до най-замогналият се наш крадец (не казвам капиталист, защото такива още нямаме ). Давате ли си сметка колко дълбоко е залегнало това неистово желание за господарство и от колко стотин години е то? Това желание тлее от векове, подсилено особено от геноцидът на турската власт, която много далновидно не е закачала най-негодните, които пък са дали изобилен плод със същите качества – неспособни да се борят за каквото и да е, неспособни да мислят без чужда помощ и нареждане, неспособни да бъдат господари на себе си дори, но с безумно желание да са господари даже на Отца ни. Геноцидът, провеждан през последните 25години( и подготвен грижливо преди това!) докара до крайна степен менталните проблеми на упоменатата част от сънародниците ни и съответно до крайна степен желанието им за господство( и заробване на останалите).
  Ако не спадате към тази категория, огледайте се около себе си. Достатъчно е дори да поровите малко из мрежата, за да се убедите, че проблемът е чудовищен.
  Как ще се справите с него? Защото ако не се справите с този проблем, нищоняма да постигнете.

  • Соросоидите работят денем и нощем, за да разлагат народа и да тровят мисленето му. А ние, видите ли, не можем да направим нищо, за да просветим хората? Да ги стреснем, да ги събудим, да им предложим някакви по-добри идеали? Можем, разбира се. Ако всеки разумен човек, само „пръста си помръдне“, и при това безплатно (за разлика от соросоидите), ефектът е гарантиран.

   Нека, прочее, да си вършим работата. Впрочем, ние вече го правим. Всеки по свой си начин, в мрежата. Не бива да се отчайваме. Истината е на наша страна, правдата също. Значи, и Бог е с нас.

 2. Браво на Петя, много точно!

  Но ще добавя нещо: нашата олигархия ни е насадена от колонизаторите. Ако България беше суверенна и независима страна, много по-лесно би се справила с експлоататорите. Сега не може да го направи, защото системата на експлоатация ни е насадена ОТВЪН. И няма мърдане. Ето защо, преди да се построи по-справедливо общество (наричайте го социализъм, или както си искате) трябва да се справим с една приоритетна задача – да освободим България от външния поробител.

  Какво направи Че в Куба? Извърши първо национално-освободителна революция, като освободи Куба от колониалното иго на САЩ. След това Куба моментално избра социализма и довърши революциятаq, като едно вече обществено-икономическо преобразование. Но във ВСЕКИ случай, даже и да беше останала капиталистическа страна, общото ниво на благосъстояние на народа все едно би се вдигнало. Защото външната колониална експлоатация е била направо смазваща. Типично за САЩ… А капитализмът, насаден от Фашингтон, е бил в най-страшната му и уродлива форма (диктатура). Такъв е бил удобен на поробителя (на Фашингтон).

  И при нас е нужно същото. Приоритет днес и тук има национално-освободителното движение. Защото днес положението в България не е много по-различно от времената, когато е била под турско робство. Може би даже турското робство да е било по-малко опасно, защото не е било толкова невидимо и рафинирано, с такива съвършени технологии за ограбване и геноцид. Но и тогава е било трудно да се строи справедливо общество в рамките на една мракобесна империя. Нужно е било първо едно национално Освобождение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s