Boulevard Voltaire: Изолирана е Западна Европа, а не Русия

French President Francois Hollande (L) speaks with German Chancellor Angela Merkel (R) during a meeting with partner nations in Chicago during the NATO 2012 Summit on May 21, 2012.     AFP PHOTO/Saul LOEB

French President Francois Hollande (L) speaks with German Chancellor Angela Merkel (R) during a meeting with partner nations in Chicago during the NATO 2012 Summit on May 21, 2012. AFP PHOTO/Saul LOEB

Каквото и да пише купената западна преса, настоящото положение на Русия на международната арена по никакъв начин не може да се нарече “изолация”, пише Boulevard Voltaire. Напротив – докато Русия и Китай осъществяват свободно икономическо партньорство, Западна Европа в угода на САЩ затъва в дългове, откъсвайки се от евразийската съобщност и доброволно отказвайки се от бъдещето, за което мечтаеше де Гол.

На международния икономически форум в Санкт-Петербург присъстваха представители на 73 държави, пише Никола Бонал в Boulevard Voltaire. Това показва не само влиятелността на този прекрасен град, но и неговата актуална действеност в руските и международните делови отношения.

Икономическият потенциал на страните от БРИКС трябва да бъде признат дори от завистниците и от всеки от Запада, който е изгубил чувството си за реалност и продължава да тръби, че Русия е в изолация, пише журналистът. Не бива да забравяме и за сближаването на Русия с Турция и Египет, което бе съпроводено от “ураган от проклятия и потоци от сарказъм от страна на жалката западна преса, макар днес нея повече да я спонсорират, отколкото четат”.

Меркел Оланд uСпоред френския историк Еманюел Тода, Русия може да стане бъдещето за Европа, за което мечтаеше де Гол, избавяйки я от “задушаващата хватка на Америка”. Русия винаги е имала егалитарни възгледи, а това уронва въздействието на империалистическото маниерничене на американското общество, прието и от европейския наднационален елит.

“Изводите ми не са оптимистични. Преди 50 години Енох Пауъл (британски политик-конверватор, бел.ред.) призова за сближаване между Европа и Русия и за контрол над южните ни граници. А вижте докъде я докараха НАТО и американския Конгрес, които искат война на изток и нахлуване на юг”, – със съжаление констатира Никола Бонал.

Разбира се, можем да си спомним за смелите и реалистични речи на Франсоа Фийон, Валери Жискар дЕстен, Герхард Шрьодер или Хелмут Шмит, но те вече нямат власт, прави изводите си френският журналист.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s