Sunday Times: САЩ разполагат тежка артилерия, дишат във врата на Путин

НАТО БГ _nБоян Панчевски

Планът за разполагането на военна техника в “бившите комунистически държави от Източна Европа”, който, както се очаква, ще бъде одобрен на срещата на министрите на страните от НАТО в сряда, ще се превърне в “маневра на границата на постоянната дислокация” на войски в Източна Европа, разказаха за изданието неназовани високопоставени натовски източници.

Целта е съседите да се успокоят, а “маневрата” да се превърне в стратегия за колективната отбрана на НАТО от възраждащата се Русия, се казва в статията.

“САЩ се връщат в Европа, за да изиграят своята роля, – заяви за изданието високопоставен източник от НАТО. – Броят на американските танкове в Европа ще достигне набивали от времето на студената война размери”.

Освен танковете, става дума за бронирани автомобили, безпилотни самолети, оръжия и елементи от инфраструктурата, а също и за неголям военен контингент, който ще работи на ротационен принцип. От Естония до България ще бъдат създадени командно-диспечерски пунктове. Естония, Литва и Латвия, както се очаква, ще получат специална помощ, насочена към укрепване на отбраната им от хибридната агресия от страна на Русия.

НАТО БГ 1_nИзявлението на президента Путин, че ще предостави на въоръжените сили 40 нови ядрени бойни глави, източникът от The Sunday Times смята за демонстрация.

“Въпросът е в следното: ще прекрачи ли Русия границата между подаването на сигнала и действието, – сподели мислите си чиновник от НАТО. – Допускаме, че той се опитва да провери нашата сплотеност, да ограничи достъпа до определени региони, да скъса връзките ни и да се прицели в най-уязвимите мишени”.

Авторът на статията коментира: “ НАТО се надява да покаже, че урокът от миналогодишното анексиране на Крим и постоянната намеса на Русия в Източна Украйна, е усвоен”.

Посланикът на САЩ в НАТО Дъглас Лют каза: “Много искаме да разведрим ситуацията. Но да кажем в прав текст: за партньорство са нужди двама, а с Русия в момента нямаме партньорство”.

Петя Паликрушева

 

4 отговора на “Sunday Times: САЩ разполагат тежка артилерия, дишат във врата на Путин

  1. Г-н Митев, приличате ми на професор Вучков с тези наивно-глупави изказвания.

  2. Ако с 200 танка ще дишат във врата на Путин това може да заинтересува само някой млад соросоид който не е служил в армията. Лошото е да не дъхне Путин към тия дето са складирали 200-та танка, че тогава работата става страшна.

  3. Да, наистина. Между хищникът и жертвата партньорство няма. Само че, както винаги, ВИЕ СТЕ хищниците (вие „еврейоатлантиците“). Нищо, че маскировката ви е овча. По гласа ви познаваме. Помним го още от Студената война.

    Гладен е Вълчо, престъргал му е тумбака и иска да си хапне. Затова е тръгнал да ни „защитава от злия бик“. Ха-ха, колко е забавно – ей, маскари, сивата ви опашка се подава отзад под овчата кожа! Ха-ха, не се оглеждайте – хванах ли ви… 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s