Daily Beast: Закупуването на руски ракетни двигатели накара Маккейн да изперка

Маккейн 99_nВероятността Вашингтон да продължи да закупува руски ракетни двигатели доведе до ярост американския сенатор Джон Маккен, съобщи Daily Beast.

Според сенатора, използването на руски ракетни двигатели за американските космически полети трябва да спре. Изданието пише, че Маккейн дори не иска да чуе аргументите на колегите си републиканци, че това технически е невъзможно.

Независимо от “яростта” на американския сенатор, както пише изданието, в близко бъдеще едва ли ще се намери алтернатива на руските ракетни двигатели.

В края на миналата година Палатата на представителите на американския конгрес прие поправката Маккейн, която предполага пълен отказ на САЩ от ракетните двигатели РД-180 до 2019 г. Изключение е договорът до 2019 г., сключен между Boeing и Lockheed Martin (ULA) с руската НПО “Eнергомаш”. За разработката на нови американски двигатели конгресът по-рано отдели 220 млн. долара.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Daily Beast: Закупуването на руски ракетни двигатели накара Маккейн да изперка

 1. А не прави ли впечатление на „някой“…АБСУРДНОСТТА на „ситуацията“…НЕСЪВМЕСТИМОСТТА в една и съща „Реалност“ на твърденията за наличието на битка на „живот и смърт“ между „два свята, единия от които е излишен“ (разтръбявани ЕЖЕМИНУТНО и „оцветявани“ във все „по-истерични „краски и тонове“ от ГЛОБАЛНАТА медийно-политико-икономо ТЕАТРАЛНА! трупа..)

  И

  „бизнес ас южуъл“ действителността, царяща между „частните и ДЪржавни“ монополи на „воюващите на живот и смърт противници и визии за бъдещето на чов-ала, бала, ница-ечеството…“
  А в частност И гореописаните „бизнес отношения“-предоставянето на „смъртния враг“ на нещо толкова „невинно“, като РАКЕТНИ двигатели…Е те „стават“ само на „КоСмически“ РАКЕТИ, разбира се…И то в момент, когато „врагът искащ само и единствено безусловната ти капитулация или унищожение,НЕ разполага с адекватна(та) технология….

  Всички от горните твърдения не са „мои“, а на Водещите глобални политически, военни, медийно-анализаторски и т.н. ФАКтори…

 2. Не щат руски двигатели, а пък техните гърмят… Заговорничат да свалят цената на нефта за да измърсуват на Русия, а с това убиват собствения си добив на шистов нефт…
  Изобщо, за такива като Макакейн е казано: напълнил си устата с фекалии, да пръска с тях враговете. Ми то добре, ама да не вземе от много зор да глътне…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s