Suddeutsche Zeitung/ Москва предупреди Полша и Румъния, че са мишени

ПРО на НАТО в Румъния

ПРО на НАТО в Румъния

НАТО увеличава два пъти броя на подразделенията за бързо реагиране и разполага тежко въоръжение в Източна Европа. Москва, на свой ред, предупреди Полша и Румъния, че се превръщат в потенциални мишени на Русия, ако поставят ПРО на САЩ, пише изданието.

НАТО значително увеличава броя на подразделенията за бързо реагиране: вместо планираните по-рано 20-25 хиляди военни, алиансът изпраща 40 хиляди, съобщава немското издание.

“Ние сме длъжни да се погрижим нашите държави-членки да са в безопасност”, – заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на срещата на министрите на отбраната на държавите от алианса в Брюксел.

През юни алиансът проведе в Полша, Румъния, България и страните от Балтика най-големите учения след края на студената война, в които учения участваха 14 хиляди войници. В източните държави НАТО създаде шест щаб-квартири за бързо реагиране в кризисни ситуации, отбелязва Suddeutsche Zeitung.

В сряда Москва предупреди Румъния и Полша, пише изданието. Ако в тези държави се разположат елементи на противоракетната отбрана на САЩ, воените бази в Полша и Румъния автоматично се превръщат в потенциални мишени на Русия, се казва в статията. Според неотдавнашното изявление на руски дипломат, ядрените сили на Русия са насочили бойните си глави към всяка страна в Европа, която разположи на своя територия ПРО на САЩ.

Авторът на статията припомня, че силите за бързо реагиране на НАТО обикновено са в рамките на 13 хиляди войници, които ежегодно се изпращат в различни страни за участието им в кризисни ситуации.

Очаква се пълномощията на главнокомандващия НАТО в Европа да бъдат увеличени. Той трябва да има възможност самостоятелно да вдига войската под тревога за учение или в случай на война, пише изданието. Дали войската трябва да се предислоцира или да влезе в бой, това трябва да се решава от страните-членки на НАТО, отбелязва Suddeutsche Zeitung.

Един отговор на “Suddeutsche Zeitung/ Москва предупреди Полша и Румъния, че са мишени

  1. Работата на кучето не е да мисли за своята безопасност, а да изпълнява команди – вярно и безпрекословно. Ако му кажат „дръж“ – затичва се да хапе, пък дали ще го убият, ударят, наранят – изобщо не му пука. Кучето си е куче. Никой не цени живота му, не го цени и то самото. То е само верен инструмент – изпълнител.
    Страните, сред които е и България, са превърнати в кучета на запада. Трябва да благодарим на нашите национални предатели във властта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s