Пентагонът към Източна Европа: “Воювайте по някакъв начин сами”

Стратфор bАко Русия нахлуе в Източна Европа, Западът ще се намеси само чрез военно-въздушни сили и чрез засилване на санкциите. Главното бреме във военните операции ще понесат източноевропейските страни. Това съобщиха аналитиците от американския център Stratfor, наричан “частното ЦРУ”.

Макар САЩ и другите партньори от НАТО да имат достатъчно сили, за да проведат успешно наземна операция срещу Русия, твърди Stratfor, прехвърлянето до линията на фронта на необходимия контингент ще отнеме твърде много време. Така най-вероятната форма на военни действия ще бъде операция само с участието на бойна авиация. Мащабите й ще бъдат ограничени, защото САЩ има само няколко ескадрили, дислоцирани в Европа. Това, без съмнение, са недостатъчни сили, за да се проведат военни операции срещу руските изтребители и системи на ПВО, отбелязва Stratfor.

В Източна Европа самолетите на НАТО имат на свое разпореждане само 30 летища в Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България. НАТО може да разгърне допълнителни сили в Италия и Германия. Американците са способни да разположат свои изтребите и на територията на Украйна, твърди Stratfor.

Отбелязва се, че руските въоръжени сили са способни бързо да достигнат до важните стратегически цели в Източна Европа. Но НАТО ще отговори с ответни наземни операции само след постигането на превъзходство във въздуха, се казва в изследването на Stratfor.

Ако Stratfor се позиционира като влиятелна аналитико-разузнавателна компания, при това близка до администрацията на президента Барак Обама, то какви цели има компанията, за да публикува толкова невъзможен сценарий за бъдещата война в Европа?

Погледнато хипотетично, какви могат да са целите на Москва, за да заповяда нахлуване на запад?

Има ли логични аргументи за това?

На 6 юни в интервю за западни журналисти Владимир Путин отбеляза, че

“само безумен може да си представи, че Русия ей така, изведнъж, може да атакува НАТО”.

Дали аналитиците от Stratfor са “обезумели”?

Или докладите им, които, както се смята, не остават без внимание в Белия дом, влизат в някакъв план за действие на Запада?

А най-главното е следното: защо, ако има “нахлуване на Русия в Източна Европа”, американците ще използват само авиация, без да привличат за целта кораби и крилати ракети, снабдени с ядрени ракети?

Да поразсъждаваме по въпроса.

Stratfor предлагат сценарий, в който се внушава на Източна Европа, че тя трябва да се защитава от Русия, но само със свои средства.

Реалността е твърде груба и дори непристойна за източноевропейските държави.

Те практически нямат отбранителни сили.

Нямат танкове и тежка артилерия.

За да ги направят послушни и управляеми, САЩ лишиха държавите от Източна Европа от армии.

Е, вече сме без армия, а в същото време аналитиците на Обама твърдят, че САЩ ще окажат само някаква авиационна подкрепа.

Липсва ли логика или само така ми се струва?

Т.е. американците ще хвърлят европейците във война с Русия, но самите те ще гледат бойните действия някъде от балкона или от задния ред.

В същото време всички знаем, че в Европа има повече от 200 ядрени бойни глави. Знаем, че Франция и Великобритания са ядрени държави.

Е, тогава кой и как може да се спре “невинното” дрънкане на оръжия да не прерасне в ракетно-ядрен конфликт?

При това с пълната дистанция на Америка от тази катастрофа.

Да поразсъждаваме сега за американските самолетоносачи, защото изтребителите ще излитат и кацат главно от самолетоносачите.

Те могат да се настанят или в Черно, или в Балтийско, или в Баренцово море, ако имаме предвид, че Русия е мишената.

Но, хора, това по принцип е напълно невъзможно, защото руските бойни кораби, подводници и бреговите ракетни комплекси ще ги направят на кайма, както се казва.

Да потърсим сега мотивите на Stratfor, за да лансира подобен сценарий.

Америка не иска война, колкото и да се перчи, това става ясно на всички.

Но Америка има интерес да има война между Русия и които и да са слаби държави.

Като казвам война, имайте предвид безконтактна война от шесто поколение.

При такава война сухопътни войски не влизат в бойни действия.

Защо се избира такъв вид война?

Защото бойните действия са изгодни за транснационалните корпорации, които правят пари само върху конфликти с ниска интензивност. Какво значи ниска интензивност?

Означава следното: днес малко бум-бум бомби, утре малко бум-бум пак с бомби и т.н., докато противникът се изтика навътре, инфраструктурата се ликвидира и всичко произтичащо от това. Т.е. война до омаломощаване на противника, без разходи за сухопътни сили, защото те предизвикват т.нар. партизанско движение, а от него американците се страхуват още от времето на войната във Виетнам.

Да си спомним сега какво казваше НАТО, когато приемаше нови членове. Казваха следното: че

дават на новите членове САМО политически гаранции за сигурността им.

Защото САЩ е много далече от Източна Европа и от военно-техническа гледна точка е много трудно да защитават източноевропейските държави. Пък и липсва инфраструктура, колкото и Бойко Борисов настървено и почти панически да бърза да прави такава.

Да не би пък такива доклади да се пускат в публичното пространство, за да се хвърли прах в очите, който да попречи да се види разполагането на голям контингент американски войски в Източна Европа?

Както по всичко изглежда, този доклад издиша от военна гледна точка по всички параграфи.

От това следва, че докладът има само ПОЛИТИЧЕСКИ подтекст.

Да видим сега какъв може да е политическият подтекст.

След края на “студената война” държавите от НАТО рязко съкратиха войските си, техниката и т.н. След ликвидирането на Варшавския договор, НАТО практически изгуби статуса си на военен блок. А това никак не беше добре, защото хората масово започнаха да се питат: Е, щом няма Варшавски договор, от какъв зор, по дяволите, е това НАТО?

И вече никой не вярва, че НАТО разнася по света, както Дядо Мраз пуска подаръците през комина, демокрацията и защитата от тероризма…

И понеже врагът Варшавски договор липсва, трябваше да се създава непрекъснато нов и нов враг.

Предишният враг го знаем – комунизмът в лицето на СССР, сателитите му и военната им организация Варшавски договор.

Но всички горепосочени вече ги няма. Липсват. Нула.

Тогава кво правим, попита се Западът и реши да си измисли нови врагове, разбира се.

Така дойде ред на Русия.

Чрез демонизацията на Русия западните капиталистически корпорации си гарантират предстоящи огромни печалби от продажба на военна техника и т.н. в сферата на войната.

Другият враг на Запада е Китай.

Целите са набелязани, а планирането е вече напълно конкретно – отбелязани са местата на щабовете, складовете, арсеналите, базите и т.н.

Тук е мястото да споменем т.нар. “Фулдски коридор”. Участъкът се смяташе за мястото, в което с най-голяма вероятност страните от Варшавския договор ще нахлуят в Западна Европа. За времето на “студената война” говоря. Тогава западните аналитици считат, че съветските сили, разквартирувани в Централна Европа, ще започнат настъпление към Франкфурт на Майн, където и до днес е най-голямата база на ВВС на САЩ в Европа.

Тогава САЩ твърдяха, че при война Варшавският договор почти мълниеносно ще превземе Германия, Австрия и другите държави от Западна Европа. А американците ще се заемат със защитата САМО на Великобритания, когато съветските войски стигнат до Ла-Манша.

Така Западна Европа започна панически да се въоръжава до зъби, а транснационалните корпорации потриваха доволно ръце, защото банковите им сметки се пукаха по шевовете…

Да, много е кофти шепа спекуланти от различни сфери да си играят с народите по света, за да си пълнят банковите сметки, но това е положението…

Защо, все пак, Stratfor говори само за американска авиация?

Защото сухопътните сили на Пентагона в Европа са нищожни. Има летища и мрежа от бази, щабове и складове, запасни части и въоръжение. Друго няма.

Не забравяйте, че чрез използването само на ВВС в случай на конфликт, НАТО фактически изпълнява прословутия член 5-ти от Устава и никой не може да му каже копче, ако трета страна нахлуе и ти ликвидира половината държава. Или ако я превърне в кратер.

Припомняме, че Strategic Forecasting Inc. (съкратено Stratfor) е американска частна аналитично-разузнавателна компания. В един от материалите си Barron’s Magazine я нарича “сенчестото ЦРУ”. Основана е през 1996 г. от американския политолог Джордж Фридман, който е начело на компанията и до днес.

Stratfor има тесни връзки със силовите структури в САЩ, а и властовите кръгове, особено в администрацията на Обама.

Структурата на организацията напомня пирамида: най-отгоре са съпрузите Фридман, по-надолу се намират длъжностните лица – “наблюдатели”, които обобщават съществената информация от различни разузнавателни източници. Следват аналитици и сътрудници, които търсят източници на информация и осъществяват връзка с тях. Най-отдолу в пирамидата се намират източниците на информация, които могат да заемат всякакви постове в която и да е държава по света.

И като за последно: не можах, все пак, да разбера – България има шанс да се превърне в кратер при евентуална война срещу Русия, а вие, натовци, ще избръмчите с 2-3 самолета, за да снимате кратера отгоре ли?

Мамка му…и прасе.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Пентагонът към Източна Европа: “Воювайте по някакъв начин сами”

  1. Ама не, бе, дами и господа! Натовските самолети ( по 1-2 от САЩ и Брутания ) ще минат от тук с героическата мисия да утрепят евентуално оживели баби, бебета или някоя овца. Така, както героически са избивали същите из София и околностите и, мислейки ги за страховити германски генерали м/у 1941 – 1944г. Ми така де, след галон – два малцово родолюбие+някоя и друга ока опиум и новородени котета ще им изглеждат като спец-частите на Дарт Вейдър.

  2. Да, така е. А вие какво сте очаквали да направи ФАЩ? Много ясно, че за да оцелее, тази Империя на Злото отново ще хвърли европейските си васали в огъня на войната. И този път това няма да започне само с Германия, а ще бъде подпален наведнъж целият еврейосъюз…
    А пък що се отнася до нас, българите – та ние не сме даже и васали! Ние сме една долнопробна колония – дръвче за огъня. По дефиниция сме предназначени за унищожение. На какво друго да се надяваме? Чака ни ямата. Така им се пада на всички предатели и безмозъчни зомбита.

  3. В продължение само на два – три ФАЩ и техните марионетки така се омотаха, както се казва като пиле в кълчища, че само напълно неграмотни в политическо отношение не биха видели катастрофата на по горе посочените „велики сили“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s