Бившият посланик на САЩ в Русия: НАТО няма да нападне Русия

Âàøèíãòîí âíåñ êàíäèäàòóðó Ìàéêëà Ìàêôîëà íà ïîñò ïîñëà ÑØÀ â ÐîññèèБившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол в профила си в Туитър написа, че НАТО няма да напада Русия.

Според думите на посланика, Русия не трябва да се тревожи по повод въоръжаването на алианса около границите си, защото “Русия не ни е известявала да има планове да нахлува в страни от НАТО”. Според думите му, “НАТО никога няма да нападне Русия”.

Припомняме, че по-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели намеренията на алианса да увеличи броя на силите за бързо реагиране в Европа до 40 хиляди човека. Ще бъдат засилени въздушните и морските военни части, а също специалните части. След изявлението на Столтенберг секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев заяви, че Русия ще реагира подобаващо при засилване на военната инфраструктура на НАТО.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Бившият посланик на САЩ в Русия: НАТО няма да нападне Русия

  1. Преди 75 години Молотов и Рибентроп също бяха подписали пакт за ненападение но Германия през 1941 год. нахлу в СССР и започна Великата Отечествена Война в която СССР даде над 25 милиона жертви. А днес само един ненормалник може да вярва на САЩ и техните марионетки, че нямало да нападнат Русия. Като гледам руския президен В. Путин няма вид на идиот и ненормалник.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s