CNN: Опасното излизане на Гърция от еврозоната ще измести баланса в полза на Русия и Китай

Гърция _enlАко Гърция напусне еврозоната, това може да има разрушителни последствия не само за самата нея, но и за целия валутен съюз, съобщи CNN. Но Гърция може да задълбочи отношенията си с други държави, което също ще повлияе върху геополитическия баланс в Европа.

Излизането на Гърция не само ще окаже разрушителен ефект върху страната, но ще се превърне в заплаха и за цялата еврозона. Високо ниво на задлъжнялост имат Португалия, Испания и Италия също.

Много хора се страхуват че след излизането на Гърция от еврозоната, тя може да се приближи към Русия или Китай. Последното предизвиква тревога, защото ще повлияе върху геополитическия баланс в Европа.

A Greek flag waves next to a statue of the Greek ancient god Apollo in Athens on 23 May, 2012. IMF chief Christine Lagarde warned on Wednesday of the risk of "contamination" if Greece quits the euro and said the eurozone might therefore see the value of paying more to keep Greece in. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

A Greek flag waves next to a statue of the Greek ancient god Apollo in Athens on 23 May, 2012. IMF chief Christine Lagarde warned on Wednesday of the risk of „contamination“ if Greece quits the euro and said the eurozone might therefore see the value of paying more to keep Greece in. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Другият проблем е имиграцията. Потокът от гърци, сблъскали се с икономически проблеми, може да пресече границите и да се излее в други страни. А гърците -икономически бежанци също ще се нуждаят от помощ.

В ефир на 27 юни 2015 г.

CNN International.

Петя Паликрушева за “Светът днес”

Един отговор на “CNN: Опасното излизане на Гърция от еврозоната ще измести баланса в полза на Русия и Китай

  1. Глупости.
    Неспазването на правилата и неизпълнението на ангажиментите от която и да е страна (включително Гърция), принудата да се наливат средства до безкрай е изключително нахалство и много по-опасно за еврозоната и ЕС, отколкото фалита и евентуалното излизане от еврозоната. А се съмнявам гърците да са чак толкова глупави, че да излязат не само от еврозоната, но и от ЕС. Напомням, че гръцкият дълг беше редуциран преди известно време. Пак ли и ДОКОГА?
    Ангажиментите и правилата трябва да се спазват от всички.
    😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s