Washington Times: Американците са безпомощни пред новото хиперзвуково оръжие на Русия

Ю-71 eРусия провежда изпитания на новия хиперзвуков маневрен летателен апарат Ю-71. Както съобщава американското издание, той може да носи ядрени бойни заряди със скорост 10 пъти по-голяма от скоростта на звука. Разработката ще повиши шансовете на Москва за натиск върху САЩ по време на преговорите за контрол над въоръжаването, ще намали и ефективността на американската ПРО.

Кремъл разработва Ю-71 и други подобни, за да преодолее противоракетната отбрана на САЩ. Всички детайли се държат в абсолютна тайна.

По данни на западния военно-аналитичен център Jane’s Information Group, Москва ще разположи 24 хиперзвукови летателни апарати с ядрени бойни глави от 2020 до 2025 година на полигона Домбаровски. В Русия ще се появи и новата междуконтинентална балистична ракета, която ще носи Ю-71, пише изданието.

Хиперзвуковите летателни апарати е трудно да се засекат, поради непредсказуемата им маневреност. Скоростта на полета достига 7000 мили в час, подчертава изданието.

Основната цел на разработката е да се минимализира ефективността на която и да е друга противоракетна отбрана, отбелязва изданието. Това ще позволи на Русия да нанася удари с голяма точност по набелязаните цели.

Москва планира използването на новата си хиперзвукова военна разработка като средство за натиск над САЩ по време на преговорите за контрола над въоръжаването.

Петя Паликрушева

6 отговора на “Washington Times: Американците са безпомощни пред новото хиперзвуково оръжие на Русия

    • Явно не знаеш значението на думата ХИПЕР. По оринцип означава ПОВЕЧЕ. Хипер-звуков по бърз от скоростта на звука, Хипертония – по-восоко кръвно налягане от нормалното.
      Мислете с тея глави!!!!

  1. Братушките няма ли с кво друго да се похвалят , само с джепане?

    • И около тебе ако се навъртат само хиени, като американците, и ти ще мислиш как да се отбранявяш. Руснаците са принудени да го правят.

  2. На снимката е SR-91 USAF(US Air Force) …. .т.е. хамерикански хиперзвуков самолет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s