Германия предложи на Гърция да излезе от еврозоната

Гърция Германия 5Министерството на финансите на Германия предложи на Гърция навреме на излезе от еврозоната, съобщи немската преса.

Временният изход от еврозоната се предлага в качеството му на един от вариантите за излизане от икономическата криза, в която се намира страната в момента. Отбелязва се, че Министерството на финансите на Германия е предложило на Гърция да напусне зоната на еврото за пет години.

Германия предложи на Гърция също да предаде в целеви фонд имущество на стойност 50 млн евро. Фондът ще продаде имуществото, а средствата от продажбата ще покрият част от дълга.

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле отказа коментар за 5-годишния “тайм-аут” за Гърция.

По-рано стана ясно, че министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле е направил последни предложения на Атина около изплащане на дълга към кредиторите.

Международните кредитори са оценили положително програмата за реформи, предложена от Атина.

Припомняме, че Гърция подготви нова програма за реформи срещу кредит от Европейския механизъм за стабилност. Това се случи след проведения в Гърция референдум, по време на който болшинството гърци гласуваха против изискванията на кредиторите.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Германия предложи на Гърция да излезе от еврозоната

  1. Точно това искат радикалните атлантисти, Гърция да напусне временно еврозоната, еврото да падне и да стане 1:1 с долара и разбирасе това ще е идеалния момент за подписване на ТТIP.Това е планът на гадовете!

  2. Покрай т.нар. „Гръцка криза“ какво ще мине незабелязано? Освен ТТИП, може би завишен военен бюджет, орязване на социални разходи, ново увеличение на пенсионната възраст, намаление на доходите ( щом българите могат да работят и живеят без заплати, защо и останалите в ЕС да не могат? ), още по-осезаемо затягане на коланите(около вратовете ни)?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s