Милиардерът Уорън Бъфет купи гръцки остров

Уорън БъфетОстровът има площ 1.2 квадратни километра и бе продаден за 15 милиона евро

Американският милиардер Уорън Бъфет придоби гръцкия остров Свети Тома в Сароническия залив, съобщиха гръцките медии.

Островът е с площ 1.2 квадратни километра и бе продаден за 15 милиона евро. Бъфет го е закупил заедно с деловия си партньор италианеца Алесандро Прото.

“Днес има по-големи възможности в Гърция, много хора са готови да инвестират”, – заяви милиардерът.

Отбелязва се, че Бъфет и Прото имат намерение в бъдеще да продължат да инвестират пари в икономиката на Гърция.

По-рано милиардерът и инвеститор Уорън Бъфет заяви, че Еврозоната може без особени проблеми да преживее евентуалното излизане на Гърция, за еврото тава “може да се окаже не толкова лошо събитие”.

Саронически залив Argo-saronic_ENОстров Свети Тома e9

2 отговора на “Милиардерът Уорън Бъфет купи гръцки остров

 1. Купил човекът, защото има пари, защото има акъл. Защо не купя аз – защото нямам акъл като избрах да остана тук и най-вече като гласувам и гладувам за шайка изроди, негодни дори да продадат и мен и „родината“ на висока цена.

  • То и дяволът „има акъл“. Много е умен, спор няма. Може да му ръкопляскаме. Браво на дявола, ура!

   Излиза, че „изрод“ е този, който продава националните богатства. И то ги продава за жълти стотинки, защото такъв остров, като споменатия в статията, не струва 15 милиона – той реално е безценен.
   Но който „купува“ чуждите национални безценни богатства, той не е изрод. Той е само „умен“. Е па как няма да е умен, като има пари, нали… Как ги е направил парите не е важно, има си ги човекът, значи, трябва да е бил умен. А като е умен, трябва да купува. Правилно…
   Малък въпрос: а дали преди да си купи острова, този „умник“ (като подобните нему) не си е купил предварително и някои от онези много удобни „изроди“, за да му продават после каквото му трябва?
   А пък тези, които гласуват на изборите като патриоти и живеят по съвестта си, излиза, че те са си направо глупаци.

   Миме, разбирам, че сте огорчена. Но хайде, да не пишем такива гадни работи, а? Не е хубаво.

   Ще добавя още нещо. В Библията великият апостол Павел пише за себе си и за другите апостоли, „станахме измет за света“. Свят човек, и праведен го е написал това! Да, така си е било. И сега е така. За света, такива като него винаги са „измет“. (Само за Бога не са.) Па и сам Христос, като е станало на въпрос, и той е бил „измет“ за евреите. И нищо чудно – щом е учил хората, че като имат две ризи, трябва да подарят едната на ближния си, не може да не стане за тях измет. Че даже и враг, който заслужава да бъде убит чрез изтезания. А пък както сам Христос е казал, „Няма слуга, който да е по-горен от господаря си. Ако Мен ме гониха, и вас ще ви гонят“. Та, такива са те, светите хора – „глупаци“ и „измет“. (За „света“, обаче.) И сега, какво? Какви да бъдем? Умни? Или изроди? Или глупаци? Избирайте си сами. (Има Бог.)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s