Маккейн: Русия ще бъде спряна не с оръдия, а чрез американската пропаганда

Джон Маккейн 7_1Както заяви сенатор Джон Маккейн, “имперската експанзия на Русия” може да бъде спряна не чрез оръжие, а чрез енергичната помощ към Европа от страна на САЩ и засилване на американската пропаганда. Той призова колкото се може по-бързо да се ликвидира изоставането в информационната война срещу Москва. Маккейн увери, че не се смята за русофоб, предаде Voice of America.

Сенаторът, който тези дни отново попадна в новинарските заглавия след думите на кандидата за президент Доналд Тръмп, че “предпочита тези герои от войната, които не са попадали в плен”, бе посрещнат в залата с овации. За първи път в последните 30 години темата за националната сигурност ще бъде приоритет на президентските избори, убеден е Маккейн.

Джон Маккейн, сенатор: Сунитските арабски държави не вярват на Иран – боя се, че ядрената гонка в този район не може да се избегне…

Русия и Украйна, независимо от географската им отдалеченост от САЩ, са най-важната тема за американците, неуморно повтаря Маккейн.

Джон Маккейн: За наш срам, ние и до днес не сме дали оръжие на Украйна, за да може тя да защити себе си от руските танкове и бронирани машини!

– Ако изведнъж Кремъл реши да защити интересите на руското население в балтийските държави, американският сенатор е убеден, че страните от НАТО като един ще тръгнат в защита и ще бъдат готови да воюват за това. Има невоенни, по-ефективни методи, заяви Маккейн.

 • Александър Панов, кореспондент на Voice of America: За да се спре “имперската експанзия на Русия в Европа” – а именно така сенаторът определи путинската политика – е нужна не само гонка във въоръжаването, колкото, първо, енергична помощ към европейските държави от страна на Америка, и второ – достоен отпор на “кремълската пропаганда”, информационна война.
 •  Вече 2 години американският газ не може да замени на европейските пазари руския газ, за да се снеме така енергийната зависимост на европейците от грозния съсед, смята Маккейн. Не е лесно да се победи в информационната война, но е необходимо, твърди Маккейн.

 • Джон Маккейн: Един от ключовите елементи в победата на студената война без един изстрел, както казваше Маргарет Татчър, беше пропагандата – посланието, насочено към различните социални групи. Русия води постоянна, целенасочена, яростна пропаганда в балтийските държави, Молдова, Румъния, Полша… Оценявам работата на нашите приятели в Прага за радио “Свободна Европа”, но ние сме длъжни да ликвидираме изоставането, да разпространим своето послание – посланието на истината. Само така можем да решим проблема.

 • – Маккейн няма нищо против да го наричат“ястреб”. Но абсолютно не е съгласен в Кремъл и прокремълските медии да го наричат “русофоб”, да преиначават изявленията му в пресата и да го представят като маразматик, съсипал здравето си по време на плена във Виетнам.
 • Александър Панов, Дмитрий Шахов, “Настоящее время”, Вашингтон
 • В ефир на 23 юли 2015 г.
 • Превод: Петя Паликрушева

9 отговора на “Маккейн: Русия ще бъде спряна не с оръдия, а чрез американската пропаганда

 1. Маккейн е един изкукуригъл, болен психопат, който се нуждае спешно от лечение!

 2. Вие двамата освен да мраазите умните хора и да не сте в час друго знаете ли?

  • Ти па си много в час… Ама кой час, не е много ясно. Еле па психопатът Макакейн е умен-умен, почти колкото тебе. Кърти мивки с интелекта си. Айнщайн жално хълца в ъгъла.

 3. Вълко Минчев,аз не съм американска подлога и …..онези глупости другите,които пишеш.Но ти си…..случай.

 4. МИХАЙЛОВА….ТИ СИ АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА…И СИ ЗАВЪРШЕЛА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ…ТИ СИ ГОЛЯМА ПАТКА…КЪДЕ ВИЖДАШ РУСКИ ТАНКОВЕ И ВОЙСКА В УКРАЙНА….ВСИЧКО Е АМЕРИКАНСКА ПРОПАГАНДА…..ИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ ….И ОРЪЖИЕ…

 5. Много е прав Сенатор Джон Маккейн и е съвсем точен.Наистина точно това е начинът да бъде спряна Русия-чрез пропаганда и пр.Иначе не трябва.Още веднъж се уверявам колко правилно разсъждава и постъпва точно този Сенатор,който трябва да бъде избран за Президент на САЩ На всичкото отгоре се чувства твърде добре и завидно за 78 годишна мъдра и с опит възраст.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s